Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Eden of the East |
Wersja do druku |
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-06-2009, 01:28
|
|
|
Jeżeli wersja mesjańska którą oglądałeś to GG, to wracaj do niej. Jeżeli nie - zamień swój mesjanizm na mesjanizm w wydaniu GG. Za Schneizela na stronie mają we mnie wiernego fana ;) A suby zdecydowanie na poziomie, zwłaszcza biorąc pod uwagę tempo. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
SoraCumo
Noblesse Oblige
|
Wysłany: 28-12-2009, 02:10
|
|
|
Właśnie właśnie. Kinówka. Podobno przenieśli ją na bodajże 19.12 2009 i co? Nigdzie jej nie można znaleźć. Jak myślicie, kiedy będzie można ją ujrzeć na 'naszych stronach'? |
_________________ Everything will be fine...
Everything...
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 28-12-2009, 10:15
|
|
|
Za pół roku albo rok, jak wydadzą ją na DVD. Kinówka była, jak nazwa wskazuje, pokazywana tylko w kinach, a do anime nie istnieje coś takiego jak "nagranie kamerowe z kina". A tak mi się przynajmniej wydaje. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-12-2010, 14:43
|
|
|
Ano właśnie, kinówki.
Obejrzałem obie i zwiądłem... część wniosków powiesiłem w komentarzu do jedynki oraz w komentarzu do dwójki na Tanuku...
Podsumowując,
1) Czasowo 82+90, czyli 172 minuty. Kolejne 11 odcinków to byłoby 253 minuty, 13 - niecałe 300. Wychodzi że nie dostaliśmy nawet kompletnej serii, bo kinówki to odpowiednik jakichś 7,5 odcinka. A mimo to, zapewne ze względu na sporo spokojniejsze tempo i dużo narracji, wydawało się że w filmach są dłużyzny.
2) Pierwszy film od drugiego odcięto w pół sceny, i ktoś kto (np. przypadkiem) trafiłby na dwójkę, nie ma szans się połapać. Sztuczne podziały? Zachodni fandom i 2ch chuczały plotkami, że taka formuła ponoć jest zyskowniejsza... a ja coś sądzę, że taki wybór mógł być też po trosze świadomością, że materiału jest mało - za mało na pełnosezonową serię...
3) Zakończenie rozczarowuje...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Z Saki tradycyjnie, zgodnie ze schematycznym "koffają się bardzo, w związku z czym rozstają się i cierpią z dala od siebie" zrobiono nowożytną Penelopę, a na sam koniec zaserwowano nam spotkanie w taksówce z którego wynika że Takizawa woli starszych panów... a potem następuje "reset" telefonu Seleção.
To ostatnie sprawiło, że miałem niemal pianę na ustach - po tym, jak banalnie rozwiązali kwestię w kinówce, serwują nam takie coś? Grrrr.
I teraz właśnie - jak inne Tanuki odebrały te kinówki? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|