Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
The World God Only Knows [Spoilery] |
Wersja do druku |
Shans
|
Wysłany: 30-08-2011, 18:06
|
|
|
Czyli że niby akcja idzie w stronę podobną do Mahou Sensei Negima? <Shock>
Myślę, że Keimie już nie zależy na Love Points'ach na zdobytych dziewczynach. W końcu boginie są już uwolnione... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-08-2011, 18:18
|
|
|
155
Chihiro, ty trollu. O kfik.
I to Keimowe "Where is the elbow, I thought there'd be one".
Ciekawe, bo przynajmniej w teorii możnaby - z odkryciem kompletu boginek - dość szybko zwinąć całą fabułę. Byłoby szkoda, ale z drugiej strony, jak patrzę na takie Ah! My Goddess, to może niech już lepiej skończy się, kiedy jest świetne, aniżeli miałoby ciągnąć się bez sensu... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-08-2011, 18:20
|
|
|
Shans napisał/a: | Myślę, że Keimie już nie zależy na Love Points'ach na zdobytych dziewczynach. W końcu boginie są już uwolnione... |
Obawiam się, że jednak mu zależy na tym by panie przeżyły kolejne spotkanie z Vintage, a przypominam, że ich siła bojowa zależy od love pointów.
Więc tak, chwilowo zapowiada się nam bojowy harem, choć chwilowo manga stoi na lekkim rozdrożu i należy czekać w którą stronę ruszy. Wszystko zależy od tego, jak dalej rozegra się sytuacja z Vintage i zakończy festiwal. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Shans
|
Wysłany: 31-08-2011, 08:25
|
|
|
Oby tylko nie poszło w stronę typową dla shunenów...
Keimie mogło by być ciężko zapewnić wszystkim ukochanym wystarczającą ilość Love Points'ów by ich zdolność bojowa była na odpowiednim poziomie... Zapewne, przed każdym "starciem" z Vintage, będzie musiał odpowiednio "zakręcić" się wokół walczącej... |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 31-08-2011, 20:14
|
|
|
Okej, teraz już oficjalnie wiadomo, że OAVka będzie o formowaniu się klubu muzycznego. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 07-09-2011, 13:52
|
|
|
156
Oj oj. Akcja wyraźnie zaczyna przeganiać działania Katsuragiego. Czyżby girl vs. girl. Może jednak obie dziewczyny będą pudłem (mało prawdopodobne, ale twist byłby niezły).
Do tego ktoś musi jeszcze uwolnić Hakuę, tylko kto:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- szef Dokoru, Nora, a może pani nauczyciel...
|
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 11-09-2011, 16:18
|
|
|
-
Oh my goddess~!
No doczekaliśmy się wreszcie.
I odnoszę wrażenie, że w następnym rozdziale obie wracające do domu panie będą miały jakąś przygodę... |
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 11-09-2011, 19:12
|
|
|
Oh... Szybko...
It is HAMMERING TIME!
nahh... nie wydaje mi się (chyba, że Diana będzie bardzo naciskała na spotkanie z obiema, to Katsuragi będzie musiał zadzwonić).
No ale przynajmniej wiemy, że bogini jest w jednej z nich (nie do końca wiemy tylko w której).
W każdym razie w następnym rozdziale będziemy mieli konklawe. |
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 24-09-2011, 18:14
|
|
|
Uhhh... Tego się nie spodziewałem.
Ale akcja się rroozzwwlleekkłłaa. Mogłaby znowu przyspieszyć. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 04-10-2011, 17:44
|
|
|
chapter 160
Oh... wow. Sens tego co się dzieje z Apollo utonął w engrishu, konklawe nic nie przyniosło... a Haqua jak to fanservice girl - robi to, co fanservice girls robią najlepiej. Tym razem, skąpo odziana i z uczestnictwem ektoplazmy. Fala RAAAAAGE jej fanów jaka się przetoczyła przez -chany była urocza.
Swoją drogą, rozmowa Kanon z Keimą... "Kanon is canon, deal with it!" is what I would say, gdybym nie kibicował Dianie ^^; |
|
|
|
|
|
Zank
Gość
|
Wysłany: 11-10-2011, 09:42
|
|
|
Tak sobie czytam i czytam ten wątek znaleziony zupełnym przypadkiem. I jako że stwierdziłem że jesteście kompetentni, a kolejnego chapteru się jeszcze nie doczekałem... Zapytam o kilka rzeczy. A że jak znam życie to wszystko może być dla jednych spoilerem to...
-
1. Wiessy [czy jak to tam się pisze :P] reinkarnują się jak osiągną odpowiedni poziom i jeśli dobrze zrozumiałem po prostu ich dusza lokuje się w dziecku danej dziewczyny? Tak? Jeśli tak to w jaki sposób Reinkarnują się Boginie? Pytam bo zdziwił mnie tekst Diany do Kiemy żeby poszli dalej czy coś? [Jeden z ostatnich chapterów jak się nie mylę, gdzie Diana jest zazdrosna bo ma małą moc.]
2. Jak zrozumiałem Merkury nie rozumie serca dziewcząt? Jeśli tak to czy pomoże Aiumi walczyć o Kiemę? Mimo że zdecydowała się odpuścić?
3. Jako że Mars był facetem... Jak to się ma do Merkurego? To też jest de facto postać męska?
Co do Mangi... Przeczytałem hurtem wszystkie chaptery w ostatni weekend po obejrzeniu obu serii i OAV. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Szczególnie częstotliwością wydawania mangi. W porównaniu do Rosario + Vampire to wręcz balsam na moją duszę ^^
Ach. I jeszcze jedno pytanie. Kiema fakt faktem podpisał sobie ten kontrakt itd... Ale czy gdziekolwiek było wspomniane cokolwiek o jakiejś nagrodzie czy zapłacie po wykonaniu zadania? Jeśli jego przypuszczenia są słuszne i faktycznie go zwerbowali do łapania Bogiń to ten wątek w końcu musi się przewinąć w jakiś sposób. |
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 13-10-2011, 20:51
|
|
|
Oj żebym ja tam musiał te rzeczy tłumaczyć
- Od końca:
3. Mars nie jest facetem. Jest napisane, że Boginie są potomkami dawnych bogów i najwyraźniej noszą te same imiona. (Mars posiada psychę podobną do męskiej, takie postacie noszą specjalne określenie "chłopczycami")
2. Nie jest do końca powiedziane, że Ayumi, chociaż to bardzo prawdopodobne. To dopiero okaże się w kolejnych rozdziałach.
1. Z weissami i ich reinkarnacją jest dziwnie. Z jednej strony wstępnie napisane jest, że reinkarnują się w dzieciach dziewczyn (co wyjaśnia czemu lokują się właśnie w dziewczynach), z drugiej strony jak pokazują niektóre przykłady podbojów (Hakua, czy Hinoki) wcale nie potrzeba dziecka by weiss został zreinkaarnowany. Niektórzy nazywają takie zjawiska "dziurami fabularnymi" (wiesz tak jak w DragonBallu kilka razy niszczyli ten biedny księżyc).
Nigdzie nie jest napisane jak reinkarnują boginie, ale prawdopodobnie w wersji bezdzietnej... Tak wiem, że manga wyraźnie wchodzi na tereny ecchi, ale nie sądzę, żeby w końcu Keima musiał "zapłodnić", co pewnie już by wprowadzało mangę na border-hentai.
Manga ma typowy czas wydania 1 co tydzień.
Nie, właśnie to jest to, że nagrody nie ma. Pojechali Keimie po dumie (a właściwie on tak myślał) i ten podpisał kontrakt, w którym była prośba o pomoc... |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 14-10-2011, 09:21
|
|
|
Co do punktu numer 1:
- Nie, nigdzie nie jest powiedziane, że boginie muszą się "reinkarnować". Wręcz przeciwnie - chwilowo wszystko sugeruje, że panienka+boginka to przykład typowej koegzystencji. Boginki siedzą w ich ciałach, by odzyskać siły, ale wszystko wskazuje na to, że gdy wrócą do pełni mocy to same sobie pójdą.
Poza tym przypominam, że do pieczętowania Weissów użyły samych siebie i w domyśle wyraźnie planują znowu to zrobić. Więc jeśli im się uda to panie tak czy tak pozbędą się boginek. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 22-10-2011, 13:10
|
|
|
Ch 162
Hahaha oh wow, "Ayumi kick~!"
"Jeśli masz się gniewać, to gniewaj się teraz..."
>:3
Keima, ty trollu. |
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 02-11-2011, 20:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 02-11-2011, 16:59
|
|
|
No to trochę nadrobiłem (w końcu).
Keima i Chichiro tworzą bardzo słodką parę, ale coś wykrywam z obu stron jakąś barierę...
To jak? Czy obstawiamy czy Ayumi im przeszkodzi? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|