Mahou Shoujo Madoka Magica |
Wersja do druku |
dziki
|
Wysłany: 16-01-2012, 13:46
|
|
|
Nie chce brzmieć jak jakiś "natchniony" fan broniący swojej ulubionej postaci(zresztą ogólnie AŻ TAK jej nie lubię), ale gdybyś przeszedł przez to, przez co ona przeszła, to też albo byś się salwował ucieczką w obojętność i cynizm, albo byś pękł jak zgięta w palcach wykałaczka.
Zresztą pokazali, że nie od początku taka była. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-01-2012, 13:52
|
|
|
Czy ja ją potępiam lub oceniam? Ja jej po prosu nie lubię, nie trawię takich postaci, nie dostrzegam w nich nic ludzkiego/interesującego. Dlatego przestałem oglądać Madokę. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 24-02-2012, 22:50
|
|
|
Mahou Shoujo Madoka Magica to genialne anime. Takie jest moje zdanie. I nie rozumiem co z tymi komentarzami typu, dotrwaj do trzeciego odcinka, i takie tam - ja od razu po pierwszym odcinku wiedziałem, że to będzie coś nietuzinkowego. W moim przypadku Madoka od razu wskoczyła do pierwszej trójki najlepszych seriali anime w ogóle. Brawo!
Generalizując: to anime albo się kocha, albo nienawidzi. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-02-2012, 23:30
|
|
|
Gość napisał/a: | to anime albo się kocha, albo nienawidzi. |
Albo przechodzi obok niego obojętnie. Albo uznaje za słabe, ale mające parę niezłych punktów. Albo stwierdza że jest dobre, ale czegoś jeszcze mu brakuje. Można je też zwyczajnie lubić, albo zwyczajnie nie lubić.
Tak w ogóle to uwielbiam to zdanie, jest takie... Absolutnie pozbawione znaczenia ^^ |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 24-02-2012, 23:35
|
|
|
No nie jest całkiem pozbawione znaczenia. Oznacza "nie można obok niego przejść obojętnie", co w tym przypadku jest zwyczajnie fałszem, ale pozbawione znaczenia nie jest ^^
Ja na przykład po wyeliminowaniu Mami i Sayaki zupełnie straciłem zainteresowanie Madoką - nie było warto dalej jej oglądać. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 24-02-2012, 23:40
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Oznacza "nie można obok niego przejść obojętnie", co w tym przypadku jest zwyczajnie fałszem |
Jak i w każdym innym. A na stronach o anime z reguły i tak używają go jako synonimu dla "podoba mi się". |
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 24-02-2012, 23:50
|
|
|
Może powiem inaczej:
Mahou Shoujo Madoka Magica albo się kocha, albo nie rozumie... |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 24-02-2012, 23:53
|
|
|
JJ napisał/a: | A na stronach o anime z reguły i tak używają go jako synonimu dla "podoba mi się". |
No chyba, że tak to rozumieć.
Gość napisał/a: | Może powiem inaczej:
Mahou Shoujo Madoka Magica albo się kocha, albo nie rozumie... |
A to już urocza dialektyczna tautologia o wysokim poziomie agresji. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 24-02-2012, 23:58
|
|
|
Mhm. Czyli skoro seria była moim zdaniem niezła, ale brakuje jej trochę do moich osobistych faworytów, to znaczy że nie zrozumiałem?
Mhm.
W sumie robi sens, ze mnie prosty chłop jest. Najwyraźniej nie dla mnie takie głębokie dzieła.
lol |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 25-02-2012, 09:27
|
|
|
Gość napisał/a: | Mahou Shoujo Madoka Magica albo się kocha, albo nie rozumie... |
Ależ to oczywiste. W końcu wielu uważa, że Madoka się kocha w Homurze, ale przez większość czasu panienka nie rozumie, co się dzieje. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 25-02-2012, 10:53
|
|
|
Urawa napisał/a: | Gość napisał/a: | Mahou Shoujo Madoka Magica albo się kocha, albo nie rozumie... |
Ależ to oczywiste. W końcu wielu uważa, że Madoka się kocha w Homurze, ale przez większość czasu panienka nie rozumie, co się dzieje. |
Oh, this one is good >] |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 25-02-2012, 13:41
|
|
|
Urawa napisał/a: | Gość napisał/a: | Mahou Shoujo Madoka Magica albo się kocha, albo nie rozumie... |
Szacun. [ Jakże krętymi ścieżkami myśl Twa wędruję po bezkresności Poznania :) ] |
|
|
|
|
|
|