Japoński metal ? |
Wersja do druku |
Alucard
|
Wysłany: 13-03-2005, 17:27 Japoński metal ?
|
|
|
Tak jak w tytule, czyli "znacie może jakieś dobre (bardzo mocne) japońskie kapele?". Chodzi mi o typowy metal, mianowicie o coś, co może śmiało konkurować z Hammerfallem czy IronMaidenem. Będę wdzięczny za wszelkie nazwy. Z góry dziękuje. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-03-2005, 19:29
|
|
|
Animetal fajny jest :P
Może nie IM ani Hammerfall, ale grają niezłe metalowe covery openingów do anime :D |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 13-03-2005, 21:58
|
|
|
Kurde, a ja mam na plytce z Mangazone Sailor Moon v. Heavy Metal XD, tylko nie wiem kto to gral, ale fajne to bylo XD |
|
|
Alucard
|
Wysłany: 13-03-2005, 22:00
|
|
|
Od czasu zamieszczenia tego posta udało mi się zassać najnowszą płytę Dir en grey.
Niby J-rock, ale :] Szczerze mówiąc nie przypuszczałem ze to takie fajniutkie jest ^^ |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-03-2005, 22:11
|
|
|
Noire: całkiem możliwe, że właśnie Animetal ;] |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 16-03-2005, 23:16
|
|
|
Przydałby mi się jakiś torrent z L'arc En Ciel. Najlepiej taki działający z dużą ilością seedów. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-03-2005, 23:41
|
|
|
http://forum.wanime.pro24.pl/viewtopic.php?t=1290
(Czyli, krótko mówiąc: prosimy nie podawać na forum linków do torrentów, ani innych programów/hubów/czegokolwiek służących do nieszczególnie legalnego wymieniania się plikami. A także o nie nie prosić. Ok?) |
|
|
Alucard
|
Wysłany: 17-03-2005, 00:07
|
|
|
Ok nie ma sprawy.
Czy mógłbym prosić o jakiś adres sklepu internetowego gdzie mogę nabyć płyty zespołu L'arc En Cie. Byłbym bardzo wdzięczny. |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 17-03-2005, 07:11
|
|
|
nyu.. i jeszcze nie wiem czemu ale Xjapan mi pasuje do tego ;) chociaz ja fanka SLipknota i Vadera przedewszytkim jestem;) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 17-03-2005, 23:31
|
|
|
Chciałem ściągnąć X-japan i nawet znalazłem dobre źródło (11 albumów), ale niestety brak seedów. A po za tym, Vader jest świetny a sl1pknot się moim zdaniem popsuł. Chodź Vermilion i pt2 są strzałem w dziesiątke (ale nie w stylu twórczości Coreya). |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 19-03-2005, 08:29
|
|
|
Cytat: | a sl1pknot się moim zdaniem popsuł. Chodź Vermilion i pt2 są strzałem w dziesiątke (ale nie w stylu twórczości Coreya). |
to fakt, slipknot sie zmienia, to juz nie jest piewsza cd i iowa:( to jest cos pomiedzy slipknotem a stonesour ... ale Coreyowi glos siada.. slychac to na koncertach, jak sie drze to niemoze juz potem 'normalnie' spiewac tylko kwiczy jak swinka:( zreszta moze sie o tym przekonam 20czerwca w wawie bo maja grac..:)
ale Xjapanik good;) a to zrodlo mozesz mi jakos podac;)?? |
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 19-03-2005, 11:29
|
|
|
Moim zdaniem pierwsza płyta Slipknota nie była wcale taka super ^^ Nie wiem czy wiesz (chodź zakładam, że tak), ale pierwszą płytą był Mate Feed Kill Repeat (moim zdaniem największą kupa, jaką mógł stworzyć Corey), drugą był SlipKnot (niby pierwsza, chodziło o to, że chłopaki chcieli widocznie zapomnieć o poprzedniej, po czym przydarzyła im się IOWA (omijam oczywiście single) no i obecny The Subliminal Verses.
A co do tego źródła to niby toto jest, ale jak napisałem nie ma seedów, wiec nie wiem, po co ci. Ten, torrent zszedł i chyba nigdy nie wróci (mam go w azureusie juz 4 dzień i nic). Umówmy się tak, że jak znajdę cos fajnego to ci dam znać. |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 19-03-2005, 20:31
|
|
|
pierwszą płytą był Mate Feed Kill Repeat << wiem:) i slyszalam.. i rzeczywiscie to byla zenada totalna-_-" i nawet mam jeszce cd z tymi utworkami.. ale ja ich tlumacze ze to byl poczatek;) zreszta mam sentyment no i Corey w masce jest nawte sexi (jak ja zdejmi to juz gorzez, wystarcza mi wrazenia z teledyskow StoneSour <szcegolnie do bodder czy jak sie tam pisze:P>:)
a jak cos fajnego znajdziesz to mi daj znac okejka:D?? |
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 19-03-2005, 20:58
|
|
|
Która maska Coreya jest twoim zdaniem "sexi"? |
|
|
|
|
|
Aliens
|
Wysłany: 11-05-2005, 20:01
|
|
|
Oj Alucard, wystraszyłeś tym pytaniem dziewczynę :P Osobiście lubię Slipknot, i inne metalowe kapele, ale japońskich to jeszcze nie słyszałem :D |
|
|
|
|
|
|