Muzyka w anime |
Wersja do druku |
piterkow
Kira Follower
|
Wysłany: 11-03-2007, 21:31
|
|
|
Przed chwilą zakochałem się w endingu z NGE... Oglądam sobie Taniec z Gwiazdami, a tu na parkiet wychodzi Cerekwicka, a w tle... "Fly me to the moon"... Czas poszukać odpowiedniej płytki i wrzucić ten utworek to foobara... |
|
|
|
|
|
Ostry
|
Wysłany: 12-03-2007, 00:07
|
|
|
Zdecydowanie Lilium z Elven Lied - na dzwięk tego utworu nadal mam dreszcze ^^"
GTO: hitori-no-yoru, lastpiece, drivers-high - Nic dodać nic ująć ;)
No i oczywiście CAŁY sound track ze Slayers... - Ponad czasowe, chyba nigdy mi się to nie znudzi, pod koniec Try jak pierwszy raz usłyszałem "somewhere" prawie się rozkleiłem... |
|
|
|
|
|
magu
dreamer..
|
Wysłany: 12-03-2007, 14:54
|
|
|
Best OST z FMA.. poprostu cudoo.. |
_________________ Watashi wa L desu..
|
|
|
|
|
piterkow
Kira Follower
|
Wysłany: 12-03-2007, 15:14
|
|
|
Lilium jest świetne... To bardzo piękna melodia... ponadczasowa... |
|
|
|
|
|
Grygus
|
Wysłany: 12-03-2007, 17:38
|
|
|
też popieram lilium jest boskie a zaraz po lilium według mnie też śliczna melodia ending z Jigoku Shouju Futakamori (nieznam anime nie wiem ile tego jest ale ending mam z 10 odcinka) Polecam wysłuchać całego utworku. |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 12-03-2007, 22:22
|
|
|
Furi Kuri i Air Gear miażdżą swoimi OST'kami wszystko inne =) |
_________________ - Wiesz, mój znajomy kiedyś oglądał anime...
- I co z tego?
- Teraz spoczywa na Powązkach... |
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 12-03-2007, 22:32
|
|
|
Furi Kuri ma w ogóle najlepszą ścieżkę dźwiękową. No jedynie Beck może rywalizować. A najśmieszniejsze w tym wszystkim że rocka słucham okazjonalnie. |
|
|
|
|
|
Roberutsu
Gość
|
Wysłany: 12-03-2007, 23:25
|
|
|
a podoba wam sie opening z yami no matsuei? dla mnie the best... ever
i 1 opening z bleach |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
Odene
Shuuuu
|
Wysłany: 20-03-2007, 17:29
|
|
|
Sound Track ze Slayersów to prawdziwe arcydzieło moim skromnym zdaniem ^^
Somewhere - mrrr..
Be your Girl i Lilium z Elfen lied też jest śliczne! ^^ |
_________________ My mind is my power, My power is my mind...
When uncorrupted by other elements, my mind is my pure power. |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 20-03-2007, 18:21
|
|
|
Ostatnio zostałam oczarowana OST z Trinity Blood, cały czas też wracam do OST z Erementar Gerad ( te cholerne chóry... ) |
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-03-2007, 14:59
|
|
|
Chemik napisał/a: | Mnie najbardziej podoba sie OST z "AIR" :] Kawał dobrej roboty :] | Zgadzam się jest przepiękny. Jeden z moich ulubionych obok OSTa z Bebopa.
Gość napisał/a: | a podoba wam sie opening z yami no matsuei? |
Mnie się podoba, jest fajny i taki klimatyczny.
A Lillium jest boskie. |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-03-2007, 16:01
|
|
|
A ja ostatnio zasłuchuje się w OST-ach oraz op&end z Blood+. Genialne i piękne. Można na okrągło słuchać :) |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
teplex -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-03-2007, 17:52
|
|
|
Gdybym ja miał wymieniać swoje ulubione kawałki z anime to bym chyba przekroczył max. długość posta.
Moje ulubione OST to: Cowboy Bebop, Noir, Kumo no Mukou, Shojo Kakumei Utena, Gundam SEED i SEED Destiny, Bublegum Crisis Complete Vocal Collection, X TV.
A z pojedynczych utworów to:
Megumi Hayashibara - Izayoi (SMJ) - kiedy pierwszy raz to słyszałem to prawie miałem łzy w oczach, ale w końcu to Megumi.
Arianne - Komm, süsser Tod - za klimat, z kumplem nazywamy ten utwór "piosenką o końcu świata".
TM Revolution - Meteor (SEED) - najlepszy insert jaki w życiu słyszałem, zaraz po nim Fiction Junction feat. YUUKA - Akatsuki no Kuruma, też rewelacja, szczególnie w wersji akustycznej.
Houko Kuwashima - Shinkai no kodoku (SEED Destiny) - drugi przy którym zakręciły mi się zły w oczach (w 33 odcinku).
Atsuko Enomoto & Chihiro Suzuki - Yume no nake e (Kare Kano) - dla mnie ten utwór brzmi niesamowicie optymistycznie.
SiLC - Himegoto (ED z Vandread) - takiego głosu i wymowy wokalistki zbyt często się nie słyszy.
Mari Iijima - Ai Oboete Imasu Ka (Marcoss DYRL) - kawałek klasyki.
Origa - Mizu no Madoromi (ED z Fantastic Children) - filmu nie przełknąłem ale utwór jest niesamowity.
Dobre są też dwa pierwsze endingi z Fullmetal Alchemist, ale sam OST z tej serii zdecydowanie nie jest wybitny. |
|
|
|
|
|
Nabu
|
Wysłany: 27-03-2007, 20:32
|
|
|
A ja cały czas pozostaję pod wpływem soundtracka z Ghost in the Shell Stand Alone Complex. Po artystce na miarę Yoko Kanno można się spodziewać wszystkiego, ale to dzieło bije jej wszystkie poprzednie dokonania. Szczególnie utwór Inner Universe - najlepszy opening, jaki dane mi było usłyszeć. Albumów są trzy, ale każde z nich trzyma poziom i nie rozczarowuje. Co do wytypowania najlepszych utworów, to przyznam szczerze, że mam spory problem, ale na pewno będą to wszystkie piosenki z wokalem. Wszystkie piosenkarki biorące udział w tym projekcie, mają cudowny głos, który doskonale komponuje się z tłem muzycznym.
Cytat: | Origa - Mizu no Madoromi (ED z Fantastic Children) - filmu nie przełknąłem ale utwór jest niesamowity. |
Zgadzam się. Origa ma cudowny głos i powinna częściej występować.
Cytat: | 1 opening z bleach |
Ano, najbardziej pasował i był stu procentowo "bleachowaty". Inne utwory nie były już tak dobre, jak utwór Orange Range. |
|
|
|
|
|
|