Muzyka w anime |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 31-10-2007, 22:39
|
|
|
Od przedwczoraj w kolko slucham "One more time" z 5 centymetrow na sekunde. Ostatnio zasluchuje sie tez w openingach i endingach z Bleacha zwlaszcza tych pozniejszych(z wyjatkiem tej piosenki z konca co zeszla juz chyba 2 odcinki temu). Caly czas jestem pod wplywem The pillows (muzyka z furi kuri). Sa bezbledni po prostu;d. |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 01-11-2007, 13:37
|
|
|
Vodh napisał/a: | Opening z Texhnolyze w wykonaniu Juno Reactor. |
To jest "Guardian Angel" z płyty "Beyond the Infinite" ;) |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-11-2007, 15:22
|
|
|
Już wiem (zresztą tytuł był wymieniony w creditsach na początku) a i Juno Reactor znam już trochę lepiej. Po prostu po "Guardian Angel" nie mogłem sobie odpuścić. Na razie moim najbardziej podobają mi się obie części Conquistador z płyty Labirynth. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 16-11-2007, 13:07
|
|
|
Faza na "Lovely Complex" sięgnęła już tego stopnia, że zaczynam słuchać piosenek z tego anime >D
zwłaszcza z drugiej połowy serii, wykonane przez zespół 7. Całkiem przyjemny J-rock ^_^ |
|
|
|
|
|
Wiciu
Gryze !
|
Wysłany: 22-11-2007, 15:51
|
|
|
Podoba mi się muzyczka z openingu GunxSword
-Logos naki world (ost Hellsing)
-Beat crusaders-Tonight tonight (bleach)
-Orange range Asterisk (bleach)
-Samuraj Champlo opening
-Akeboshi-wind (Naruto)
ogólnie podoba mi się scieżka dzwiekowa z naruto
-Sadnes&sorrow
-Bunta
-Naruto main theme i pare innych
-muzyczka z Aishiteruze Baby
-Pierwszy opening z Death note |
_________________ Lord Acton John Emerich Edward Dalberg -"Władza demoralizuje, a władza absolutna demoralizuje absolutnie." |
|
|
|
|
aiur
|
|
|
|
|
Melisa
Dołączyła: 07 Gru 2007 Skąd: wiatr wie, w którą stronę wiać? Status: offline
|
Wysłany: 08-12-2007, 18:42
|
|
|
I opening Death Note i troche z innej półki... I opening z InuYasha ;). |
_________________ "Aniele miecza, stworzony z gniewu, przynależny chaosowi - bezczelny, dumny, lecz, przyznaję, odważny - oto mianuję Cię nieszczycielem..." |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 22-12-2007, 15:02
|
|
|
Ostatnio słucham sobie muzyki z FLCL autorstwa The Pillows :) Bardzo fajny rock, polecam ;) |
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 23-12-2007, 13:35
|
|
|
Openingi i endingi z Eyeshielda 21 oraz z Naruto.Są to utwory japońskich zespołów wykorzystane w anime.Niezła jest też muzyka tych zespołów niewykorzystana w żadnym anime.A także świetny utwór z "5 centimeters per second " (niestety nie pamiętam tytułu) Yamazakiego Masayoshiego. Ta muzyka w połączeniu z pięknymi widokami z anime daje niezwykły efekt. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 24-12-2007, 22:59
|
|
|
To także i ja napiszę własne zdanie-czyli moją pierwszą wypowiedź na fourm!:) niewątpliwie ważne wydarzenie:)z tego co zdązyłam do tej pory obejrzeć jest kilka melodii,które słucham nawet do dziś! nie wiem czy równiez komuś tak bardzo mocno do gustu przyadł utwór z drugiego openingu fullmetal alchemist czyli Ready Steady Go zespołu L'Arc~En~Ciel,na początku lubiłam tylko popatrzeć z ciekawości na opening bo występował tam magiczny roy mustang no ale do dziś to jeden z fajniejszych utworów jaki znam!:)
Bardzo podobała mi się muzyka z death note-ending z pierwszych odcinków i pozostałe utwory pojawiające się w anime,tworzą tak genialny klimat,świetnie dopełniają anime,po prostu magia tego anime nie istniałaby bez tej cudownej muzyki,niby mroczna ale tak przyciągająca!
aktualnie oglądam Darker Than Black-nie umiem do końca jeszcze napisać swojego zdania o całości ale muzyczka dobrze tam sie komponuje,ciekawe jak będzie dalej:)
nie wiem czy jeśli napisze tu o filmie"5 cm na sekundę" to nie odejde za daleko od tematu-ale melodie z filmu są zachwycające,napisałam o nich na końcu ale one również zajmują ważną pozycje w moim życiu,niby nic-takie cichce pianino,ale czasami tak proste dźwięki potrafią przekazać tak wiele!i piosenka "one more chance,one more time" - czy trzeba coś pisac kiedy obejrzy się ten cały film i usłyszy ten utwór?polecam!
tyle ode mnie,poczytam opinie innych,zawsze tak też można znależć inspirację:)pozdrawiam! |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Yuusuke
Kocham Futabe Kutsuki
|
Wysłany: 26-12-2007, 01:51
|
|
|
Czy wie ktoś może Jak nazywa się piosenka z Openingu w Green Green ??? i Jak nazywa się Piosenka z Endingu w Green green ?? proszę o szybką odpowiedź !!
EDIT:
A ja podam linka:
http://google.pl
Doprawdy, aż TAK trudno wklepać sobie odpowiednią frazę w wyszukiwarkę?
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-12-2007, 02:13
|
|
|
Słońce, RAZ wystarczy. Zadawanie tego samego pytania w kilku tematach jest uznawane za spam. Czuj się ostrzeżony. Ostatni raz. Dubel usuwam |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 26-12-2007, 02:14
|
|
|
Yuusuke
Opening:
Guri Guri - Sato Hiromi
Ending:
Aozora - Yuria |
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 26-12-2007, 16:07
|
|
|
Ja rozpływam się praktycznie we wszystkim czego tylko dotknie Yoko Kanno. OST z Wolf's Rain chociarz raz na tydzień jest w urzyciu, ostatnio też odkryłam cudowne brzmienie w postaci soundtracku z Ghost in the Shell.
I muzyka z Ergo Proxy! zarówno opening jak i ending wykonany przez RadioHead, których znałam oczywiście wcześniej, ale od jakiegoś roku całkiem zapomniałam o ich muzce. Naprawdę wspaniała piosenka końcowa, która nadaje całemu anime całkiem niezły klimat :) |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Steelrose
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:36
|
|
|
Piosenka w opening'u Ergo Proxy to "Kiri" wykonywana przez Monoral, a nie Radiohead. Nie zmienia to faktu, że idealnie pasuje do tego serialu, zarówno melodią jak i tekstem, przynajmniej moim zdaniem.
Ogólnie nie przepadam za muzyką z anime, szczególnie jesli jest to j-rock/j-pop (bardzo często tandetny), jednym z nielicznych wyjątków jest genialny soundtrack z Akiry. |
|
|
|
|
|
|