Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Muzyka w anime |
Wersja do druku |
ari38
Takumi Fujiwara
|
Wysłany: 08-02-2008, 16:39
|
|
|
Mhm, chyba jeszcze nie było tego pytania, przynajmniej nie znalazłem.
Muzyka z endingu Claymore.
Kod: | znalazłem OST, widzę, że chyba nikt kto tu zajrzał nie wie, więc jak mi się ściągnie to zaraz powiem |
Ok, Więc:
Piosenka w intro to: Nightmare - Raison d'etre
Ending: Kosaka Riyu - Danzai no Hana (~Guilty Sky~) |
_________________ Budda jest bogiem, prędkość nałogiem, technika podstawą, drifting zabawą.
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2008, 21:36
|
|
|
Openingi z: Endingi z:
- Kenichi - Eyshield 21 ( Ricken's ->"Be free"; TRAX ->"Blaze away")
- Eyshield 21 - Naruto (większość)
- REC - Myself;Yourself
- Siedmiu samurajów
- Naruto (nie wszystkie)
- TengenToppaGurrenLagann
- Genshiken (Danzou -> "My-pace Daiou")
Muzyka z "5 centymetrów na sekundę" - ogółem super/świetna.
Muzyka zespołu 'Flow' wykorzystana jako openingi Naruto.
Zespół Snorkel utwór "Nami Kaze Satellite"- opening z Naruto
Zespół ZZ - muzyka z Eishielda tytuły: "Pride yourself", "Be survivor", "It's days"
Opening REC wykonawstwo Sakai Kanako "Cheer! ~Makkana Kimochi~"
Siedmiu samurajów opening wykonawstwo Aikawa Nanase "UNLIMITED"
Wiem że trochę suchych danych, ale może komuś się przyda. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 13-02-2008, 23:10
|
|
|
Muzyka.... No tak, Pillows z FLCL! Dalej - wszystko co spłodziła Yoko Kanno, OST z Hellsinga i Welcome to NHK, OST z Tekkonkinkret i czasami gdzieś się przewinie jakiś motyw muzyczny z Death Note czy BECK. No i.... aż mi normalnie wstyd XD. Ending z drugiego sezonu Zero no Tsukaima. Pofazowane to to i ... uzależniające. |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
Blahuuu-san
|
Wysłany: 21-02-2008, 21:38
|
|
|
Cały OST z Air TV jest fajny, co jednak mówię z sentymentem.
Jeśli chodzi o OPy i EDy....
Czwarty OP z FMA - to były początki mojej przygody z japońskim rockiem.
No i w końcu pierwszy i drugi OP Great Teacher Onizuki, słuchane z sentymentem, szczególnie "Hitori no Yoru".
OP do Haibane Renmei.
Znalazłoby się więcej, ale to potem. |
Ostatnio zmieniony przez Blahuuu-san dnia 23-03-2009, 18:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Raziel
Kenso & Calm
|
Wysłany: 22-02-2008, 13:19
|
|
|
OP drugi z Death Note, nie do opisania xD Jest świetny, w szczególności muzyka, taka bardzo psychodeliczna^^
Ending z Claymora bardzo dobrze wypada, żaden inny nie przypadł mi do gustu, jak własnei ten.
Ostatnie 2 anime, które obejrzałem i ich openingi. Bokurano i Baccano. W szczególności ten ostatni, zawsze napawa mnie dobrym humorem^^.
Darker than black też miał fajny początek, nie pamiętam który, ale ciekawe brzmienie;]
OST z Samurai Champloo(czasem zamulony, ale w większości dynamiczny, nieraz można się zamyślić), i mój numerek 1, czyli Code Geass jeśli chodzi o nutki. Wszystko jest przepiękne^^ Świetnie dopasowane melodie do tego co się dzieje na ekranie, ale sama muzyka też wypada brilliant.
Jeszcze tasiemce miały swoje fajne utworów nawet. Z Naruto i Bleach'a można by wyłapać właśnie parę takich, jeden który zapamiętam a zawsze to "Need To Be Stronger" chyba tak się nazywa, cmentarna nuta;]
Sporo jeszcze można wymieniać, bo każde anime ma chociaż jeden dobry utwórxD |
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 27-02-2008, 19:05
|
|
|
Ari napisał/a: | wiem że to nie jest anime, ale mocno powiązane: Final Fantasy 7: Advent Children obejrzałem ponownie, i cóż... przez cąły film byłem wbity w wyrko dzięki ścieżce dźwiękowej Uematsu. |
FF:AC jak najbardziej zalicza się do anime (Podobnie zresztą jak FF: Spirits Within) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 22-03-2008, 17:37
|
|
|
Tengen Toppa Gurren-Lagann:
- "Libera Me" from Hell
- With Your XXX, Pierce the Heavens
- Nakagawa Shouko - SoraIro Days (opening)
FullMetal Alchemist:
- Bratja (niesamowicie dołujący a jednocześnie piękny utwór)
- openingi
Bleach:
- Sunset Swish - My Pace (któryś z kolei ending, nie wiem, który konkretnie - zabawny utwór :p) |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
piterkow
Kira Follower
|
Wysłany: 22-03-2008, 18:17
|
|
|
My Pace to mój ublubiony ending z Bleacha... Ogólnie w Bleachu dużo jest świetnej muzyki... Lubię też piosenkę Number One, która występuje najczęściej podczas walk. |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 26-03-2008, 22:25
|
|
|
Melmothia napisał/a: |
Ostatnio też wychwyciłam bardzo ładny fortepian w Darker than Black, trzeba się temu przyjrzeć bliżej :3 |
Youko Kanno?
tesz mi sie
taki Chopin ;) |
|
|
|
|
|
Shinpū
I'll never pray to God
|
Wysłany: 27-03-2008, 00:16
|
|
|
Yoko Kanno, Origa, Kenji Kawai - głownie GitS :)
OST z Triguna, część openingów i endingów z Bleach'a (My Pace, Asterisk, Nobody knows itp.)
Openingi do FMP! (nie wiem czemu ale podoba mi sie i to bardzo :)) , do Black Lagoon i wiele wiele innych :) |
|
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 27-03-2008, 17:12
|
|
|
Dobrałem się dzisiaj do muzyki z Death Note i muszę powiedzieć, że jest naprawdę niesamowita. Szczególnie podobają mi się wszystkie motywy L, po prostu super :) |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-04-2008, 16:46
|
|
|
Do tej pory najbardziej spodobał mi soe ost do TTGL. Ach ten Nikopol Virala. Ach to Libera me from hell. |
|
|
|
|
|
Yoku
|
Wysłany: 11-04-2008, 14:33
|
|
|
1. Ai no Melody (Gin-iro no Kami no Agito) – od razu powiem, że nie widziałam ‘Gin-iro no Kami no Agito’. Piosenkę tą usłyszałam przypadkiem i zrobiła ona ze mnie fankę Kokii, której słucham do dziś (... czyli od trzech lat ;P)
2. Kesenai Tsumi (1. ending FMA) – nie jest może wybitna, ale wpadła mi w ucho. Również słucham jej od trzech lat z przerwami i nadal mi się podoba.
3. Kotoba (Bokura ga Ita) – ładna piosenka, tak jak i reszta utworów w tym anime. Ogólnie muzyka w Bokura ga Ita mile mnie zaskoczyła
4. Theru no Uta, Toki no Uta – (Opowieści z Ziemiomorza) – jak dla mnie śpiew Theru to jeden z najlepszych fragmentów tego filmu.
5. Shissou (Ouran) – zwykła poprawiać mi humor
Sakura Kiss – również wersja na fortepian i na instrumenty smyczkowe
6. Stories, Innocent Days (Code Geass
7. Piosenki towarzyszące L w Death Note
8. Geat Alnog, Give a Reason (Slayers) – mile wspominam z okresu, gdy zaczynałam przygodę z anime J
9. Fukai Mori (Inuyasha), Lodoss war – opening – j.w.
10. Sora (Vision of Escaflowne – ponoć) – co jakiś czas, przeglądając folder z muzyką, jestem mile zaskoczona faktem, iż znajduję tam taką ładną piosenkę
11. Heaven’s not enough (Wolf’s Rain) – nie wiem czemu, ale ta piosenka dziwnie mnie wzrusza. W anime była jeszcze jedna jej wersja (śpiewana przez kobietę i chyba w innym języku), której tytuł pragnę poznać
No i ogólnie – twórczość Yoko Kanno i Joe Hisaishi’ego oraz OSTy z Tsubasa Chronicle.
Tak na marginesie to przy pierwszym kontakcie z muzyką z anime uznałam ją za niezwykle kiczowatą (mówię akurat o ‘Change the World’ z ‘Inuyashy’ – trochę czasu minęło zanim doceniłam tą piosenkę), ale już mi przeszło ;P |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 14-04-2008, 01:09
|
|
|
Fate stay night ,wsysa w klimacik nierealny tajmnniczy,troszke,to dobże tak pomalowac sobie świat na szaro i na czerwono czasem,tylko słabo mroczna pogoda nie ułatwia pszeczewsiecia |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|