Muzyka w anime |
Wersja do druku |
Frantic
Nikt ważny
|
Wysłany: 14-04-2008, 06:03
|
|
|
Soundtrack z Tsubasa Chronicle , mimo iż anime średnie sama muzyka jest poprostu genialna i wprawiła przynajmniej mnie w ten niezwykły klimat.
Szczególnie piosenka : Kajiura Yuki - a song of storm and fire |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 16-04-2008, 00:30
|
|
|
DEATH NOTE Original Soundtrack
30 utworów
Materiał spójny a zarazem rozmaity mamy tu gitarowe kompozycje ,rockowe z wokalem,muzyke elektroniczna i filmową klasyczną,bardzo równy,nie męczący,dźwięki raczej ciężkie,znaczy mają konkretną barwę ,nie ma tu subtelności ,nie jest tez mrocznie i Emo ,klimat jaki buduje ta płyta to pewna kameralnośc własnego pokoju i własnych sprawek,adekwatnie do anime,
umnie na 5, |
|
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 25-07-2008, 17:07
|
|
|
Frantic napisał/a: | Soundtrack z Tsubasa Chronicle , mimo iż anime średnie sama muzyka jest poprostu genialna i wprawiła przynajmniej mnie w ten niezwykły klimat.
Szczególnie piosenka : Kajiura Yuki - a song of storm and fire |
True, true
Ale lepsze jest "Break the sword of justice" :) |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-07-2008, 22:57
|
|
|
Ostatnio dopadłam soundtrack z Air i Toppa Tengen Gurren Lagann. Zasłuchuję się w tym na okrągło. Można nawet powiedzieć, że rozpływam się... |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-07-2008, 19:13
|
|
|
A ja dorwałem drugi soundtrack z Heroic Age.
Kolejna porcja patosu... ciekawe że po pierwszej płycie, która tak mi się podobała, tyle czasu zajęło mi dobranie się do kolejnej... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-07-2008, 09:46
|
|
|
OST z Beyond the Clouds. Kocham skrzypce i pianino w takim stylu. Świetna muzyka na wyciszenie, ale niestety szybko się nudzi, ponieważ wszystkie utwory są utrzymane w podobnej konwencji.
Wcześniej jarałem się obydwoma OST z FLCL. Dobry j-rock, niektóre kawałki naprawdę wpadają w ucho. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
Wysłany: 29-07-2008, 10:43
|
|
|
Soundtrack z Code Geass.Może nie cały,ale jest kilka świetnych utworów,z boskim "The First Signature" na czele(z radością powitałem ten utwór w ostatnim epku,bo w sumie nie było go od początku pierwszej serii!) |
|
|
|
|
|
zbysheck
|
Wysłany: 04-08-2008, 18:58
|
|
|
Wkręciła mi sie ostatnio muzyka z shaman kinga, sailor moon i higurashi no naku koro ni kai =] teraz szukam jakiejś płytki która miała by w sobie jakieś najciekawsze kawałki z animków, bo jak przesłuchuję soundtrack jakiegoś pojedynczego anime to zazwyczaj 2-3 kawałki sa dobre a reszta strasznie monotonna. Pomoże któś? =] |
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 04-08-2008, 19:01
|
|
|
Osobiście polecam OSty z Tsubasa Reservoir Chronicle i Code Geass. W CG soundtrack jest bardzo dobry, zaś nad muzyką z TRC mogłabym się rozpływać... Bądź co bądź polecam :] |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
Buczuś
Gość
|
Wysłany: 29-08-2008, 18:48 A Dragon Buru ?!
|
|
|
Jak mogliście zapomnieć o klasyku DBZ ?!
W mojej bani ciągle siedzą wszystkie kawałki które przygrywały naszemu bohaterowi w pierwszej serii. Cud miód orzeszki palce lizać, incredible ! |
|
|
|
|
|
JahJah
|
|
|
|
|
psychozapp
|
Wysłany: 16-11-2008, 09:40
|
|
|
Hmmm... Może powinnam założyć nowy temat? W sumie sama nie wiem... Jak dla mnie to tu będzie pasowało :P Co myślicie, o dźwiękach w anime? Konkretnie odgłosy przyrody... Czy zwróciliście uwagę na przykład na to, że w każdym anime cykady cykają identycznie? Ogólnie wszystko co w trawie piszczy jest bliźniacze... Ptaszki też ćwierkają na tą samą modłę :)
Jest to swego rodzaju muzyka, nazwijmy to relaksacyjna xD Czy ktoś z was się zetknął z czymś takim dostępnym do kupienia, bądź do odsłuchania na... serwisach do słuchania? xD |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 16-11-2008, 10:19
|
|
|
uwielbiam wszystkie OST'y od Yuki Kajiury
Noir, Portret Małej Cossette, Madlax, My-HiME, kilka utworów do Tsubasy
Jej piosenki nigdy mi sie nie nudza. |
|
|
psychozapp
|
Wysłany: 16-11-2008, 11:29
|
|
|
OST Kajiury mam jeden - z hack.//SIGN. Kiedyś znajomy rodziny, poproszony przez tatę o 'jakąś muzykę dla córek' przywiózł właśnie muzykę z tego anime :) Jest prze-boska! I to jedyny taki przypadek, kiedy znam muzykę, a nie znam anime :) Choć przyznam, że próbowałam przebrnąć przez pierwszy epek, ale muzyka właśnie mi nie dała! |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 16-11-2008, 14:00
|
|
|
OST z Code Geass, Fate/Stay Night, czy Spice and Wolf - Wszystkie niezwykle klimatyczne i warte uwagi. |
|
|
|