Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Muzyka w anime |
Wersja do druku |
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 28-09-2006, 15:47
|
|
|
ostatnio zaimponował mi openning do Texhnolyze w wykonaniu Juno Reactor
http://www.youtube.com/watch?v=ex1q8FXX1b4
I znalazłem też opening do Hellsing w wykonaniu Flint - perełka
http://www.youtube.com/watch?v=wHKSs7keP-Y |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 28-09-2006, 17:51
|
|
|
A mi ostatnio wpadł w ucho opening Last Exile - Cloud Age Symphony. |
|
|
SG
|
Wysłany: 29-09-2006, 15:22
|
|
|
Zakochałam się w OSTach do Cowboya Bebopa. Na amen. |
|
|
|
|
|
Lares
Palladyn
|
Wysłany: 06-10-2006, 23:34
|
|
|
jak sie nazywa eding i opening z full moona?? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-10-2006, 08:38
|
|
|
ANN napisał/a: | Opening Theme:
#1: "I ♥ U" by THE*SCANTY (eps 1-26)
#2: "Rock'n Roll Princess" by THE*SCANTY (eps 27-52)
Ending Theme:
#1: "New Future" by Changin' My Life (eps 01-06,52)
#2: "My self" by Changin' My Life (eps 07-26)
#3: "Eternal Snow" by Changin' My Life (eps 27-42)
#4: "Love Chronicle" by Changin' My Life (eps 43-51)
|
Na przyszłość sprawdzaj, proszę, samodzielnie na stronie http://www.animenewsnetwork.com |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
chise
tyhmä tyttö
|
Wysłany: 07-10-2006, 18:59
|
|
|
Hm, uświadomiłam sobie z pewną zgrozą, że *nigdy* nie zdarzyło mi się mieć całego soundtracku z anime. Zawsze co najwyżej pojedyncze utwory, a od dłuższego czasu tak zwane "długo, długo nic".
Uwielbiam utwór pt "B.T." z hackSIGN i "Gravity" z Wolf'sRain. Pasują mi pod ogólnym względem, zwłaszcza, jeśli chodzi o klimat.
Wydaje mi się też, że jeśli chodzi o muzykę filmową (czyli również muzykę z anime) *zupełnie* inny jest odbiór przy jednoczesnym odbieraniu obrazu... Nieporównywalny. Słuchanie, a przynajmniej poznawanie, muzyki samej w sobie wydaje mi się ... niepełne. |
_________________ can't believe how strange is to be anything - at all |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 07-10-2006, 20:38
|
|
|
Ja tez tak uważam, gdyz wtedy łączy sie bezwiednie dany utwór z jakims mniej lub bardziej konkretnym fragmentem z anime. Choć czasem zdarza mi sie utwór polubić zanim obejrze anime... I tak na podstawie anime strasznie uwielbiam "Grand Stream" z 2 OSTu Last Exile. Reszta, oprócz endingu "Over the Sky" i openingu "Cloud Age Symphony" jest raczej przecietna. No i tak samo uwielbiam np. "Komm susser Todd" z Evangeliona, OST z Witch Hunter Robin czy OST z serii hack (akurat te Kaori Yuki maja taka specyficzna, wpadająca mi w ucho nutke). I ja mam raczej tak, ze jak sciagam muzyke, to całymi OSTami, rzadko mam pojedyncze (np. Inner Uniwerse z GITS). |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:04
|
|
|
Nanami napisał/a: | OST z serii hack (akurat te Kaori Yuki |
ARGH!! *leży zabita*
Yuki Kajiura!
Kaori Yuki to od 'Angel Sanctuary' była! |
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 08-10-2006, 10:18
|
|
|
A ja czesto przekrecam japonskie imiona, tak jakos mi sie ubiło (BTW nie znam w ogole Angel Sanctuary XD) |
|
|
Macabne
|
Wysłany: 14-10-2006, 16:20 :)
|
|
|
i jeszcze torche teog jest ale nieznalazłem na youtube :P wiec powiem a i to jeszcze nowe anime ale fainy opening ma :) i wogule jest faine :)
To, że coś jest na YouTube nie znaczy że jest legalne.
Podawanie linków do epizodów anime na YouTube jest równoważne z podaniem linka do torrentu czy ddl, a zatem - zgodnie z konstytucją forum nie wolno tego robić.
Co podaję pod rozwagę i reszcie Moderacji... :/
-Moderatorus Rex |
_________________ http://img177.imageshack.us/img177/3662/focus3yt1ay3rrjv6.gif |
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 14-10-2006, 16:33
|
|
|
Mi ostatnio strasznie się spodobał opening z Agito (właściwie to już gdy pierwszy raz obejrzałem anime, to uznałem że muzyka jest świetna, ale dopiero wczoraj udało mi się ściągnąć opening i ending), wszystkim polecam. Spokojna muzyka, ale wpadająca w ucho ^^.
A inne utwory... hmm... bez wątpienia większość z .hack//SIGN (Key of the Twilight, Aura, Fear, Stray Child), a także niektóre kwałki z LIMINALITY (liminality, illegal entry, sweet memories). Ponadto podobają mi się dwie piosenki z Wolf's Rain (Stray i Gravity). Czy coś jeszcze? Raczej mało obcuję z muzyką z anime (prócz tego co już podałem), ale podobał mi się również (prawie cały) soundtrack z FLCL (zwłaszcza "Little Bastards", o ile dobrze pamiętam tytuł) i jeden utwór z GitS (ten, który był w openingu, nie pamiętam tytułu).
Tyle ^^. |
|
|
|
|
|
Simiril
|
Wysłany: 19-10-2006, 12:20
|
|
|
Wody... wody... A tak na serio, to czy ktoś może ma linka do muzyki z PRINCESS MONONOKE; SPIRITED AWAY; VAMPIRE HUNTER; GILGAMESH. Będę bardzo wdzięczna za choćby ślad do nich.
A tak na marginesie to mam muzykę z NGE; Ghost in the shell; Chobbits; Slayers; Hellsing; GTO, oraz Gunslinger Girl.
Moje ulubione dwa utwory pochodzą z Gunslinger Girl - The light before we land i Woke from dreaming, oraz jeden z GTO Cherished Memories. |
_________________ I przyjdzie śmierć na skrzydłach pieśni,
W niej owoc zbrodni już dojrzewa,
I wreszcie koniec twój się ziści,
I wreszcie harfa ma zaśpiewa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Simiril
|
Wysłany: 19-10-2006, 12:27
|
|
|
Dziękuję. |
_________________ I przyjdzie śmierć na skrzydłach pieśni,
W niej owoc zbrodni już dojrzewa,
I wreszcie koniec twój się ziści,
I wreszcie harfa ma zaśpiewa. |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 31-12-2006, 20:39
|
|
|
Podnosząc temat... Niesamowite są kolejne OSTy z Tsubasa Chronicle (2, 3, 4). Zwłaszcza jak sie komponują z anime ^____^ Skomponowane oczywiscie przez Kajiure Yuki, a zwłaszcza wokalne kawałki feat. Itou Eri. Uwielbiam m.in. "Moebius", "Femme", "Sacrifice", "Dream scape" (ubóstwiam!), "Siren song", "Stay", "Once upon a time there was you and me" i "Aikoi" (ubóstwione kolejne... ^^), "Prove Yourself", "Requiem for the evil" i na koniec "Ring your song". |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|