Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 24-09-2008, 22:07
|
|
|
Album "Journey Inwards" DJa LTJ Bukem - czyli całkiem przyjemny atmospheric-drum'n'bass. |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-09-2008, 18:43
|
|
|
Hmmm....nie koniecznie od japoni zaczynając Fahrenheit i S.H.E zTajwanu brane i podsłuchuje Tachyon co sie z koreii pojawiło. A tak po za tym DeG, Yamashita Tomohisa, w miare możliwości Toma Ikuta, Namie Amuro...i chyba tyle. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-09-2008, 16:57
|
|
|
"Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" Beatlesów - perełka rocka psychodelicznego ^_^
...the girl with kaleidoscope eyes...Lucy in the Sky with Diamons... |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 28-09-2008, 02:53
|
|
|
The Rasmus, album ''Black Roses'' - myślałam, że już wyrosłam z ich muzyki, ale jednak nowy album zrobił swoje i znowu się do nich wróciło. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 28-09-2008, 18:44
|
|
|
Ostatni album zespołu The Prodigy, czyli "Always Outnumbered Never Outgunned" ^^
Wprawdzie to nie to samo, co "Music for the Jilted Generation" (imho ich najlepsza płyta), ale dobre, by się przy tym wyszaleć ^^
[dodano: 29.09.2008 godzina 19:55]
A teraz sobie słucham albumu "Hocus Pocus" zespołu Focus. Całkiem ciekawy, instrumentalny rock progresywny :)
|
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 30-09-2008, 20:06
|
|
|
Charakter Songs 1 i 2 z Soul Eatera.
Obie piosenki bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły.
Pierwsza, bo po seiyuu Maki nie spodziewałam się zbyt wiele, a przekonałam się, że wokal brzmi całkiem czysto i przyjemnie. W dodatku bardzo dobrze zgrał się z głosem Soula.
A druga, no cóż, niesamowita jest! A śpiew Kobayashi Yumiko... Łomatko, to jest Black Star O.o? |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 01-10-2008, 17:31
|
|
|
A teraz leci audycja radia El-Stacja "El-Stacjowa lista przebojów" prowadzona przez Marka Kwiatkowskiego.
Radyjko się rozwija - już nie leci sam autopilot, są audycje prowadzone przez DJa na żywo :) . Tylko ciekawe, dlaczego tak mało słuchaczy (łącznie ze mną 5 osób)...
A po audycji leci album "Caramba" zespołu Caramba z 1981 roku - równie sfazowanej muzyki dawno nie słuchałem XD
...Hubba Hubba Zoot Zoot... |
|
|
|
|
|
JahJah
|
Wysłany: 02-10-2008, 13:31
|
|
|
Powrót do korzeni jednym słowem Kult
Arahja, Dziewczyna bez zęba na przodzie, Komu bije Dzwon, Tan, Latajacy Holender i wiele wiele innych.
Mówcie co chcecie, ale kiedyś naprawdę było słychać w głosach wykonawców że ich muzyka wychodzi prosto od serca, nie to co teraz. I nie chodzi tu już a tą cała komercje.. bardziej o inna, ludzka mentalność...
p.s. A dodatego jeszcze odnalazłem stary fenomenalny kawałek Theatre of the Tragedy "A distance there is.." Czy jest coś bardziej pięknego i równie dołującego jak polączenie Fortapianu, Skrzypiec, Anielskiego głosu i deszczu ?
http://www.youtube.com/watch?v=iu6ZRBZPMxk |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 02-10-2008, 16:23
|
|
|
Album "Alive" autorstwa San Ding Ding - bardzo ładna muzyka orientalna :)
Holy Incense |
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 02-10-2008, 17:14
|
|
|
Dyskografia Grave'a (dyskografia niepełna bo tylko "Soulless", "Into the Grave", "Dominion VIII", "As Rapture Comes" oraz "Fiendish Regression") czyli jest potężnie, brudno, brutalnie, technicznie, jest oldschoolowo czyli jest tak jak szwedzi potrafią najlepiej :)
Prócz deathowych wyziewów słucham sobie australijskich hard rockowców z Airbourne i ich płytki "Ready to Rock". Fajna, energetyczna rzecz :) |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Seiren
|
Wysłany: 02-10-2008, 22:31
|
|
|
JahJah napisał/a: | P
p.s. A dodatego jeszcze odnalazłem stary fenomenalny kawałek Theatre of the Tragedy "A distance there is.." Czy jest coś bardziej pięknego i równie dołującego jak polączenie Fortapianu, Skrzypiec, Anielskiego głosu i deszczu ?
|
Bo to ich chyba najcudowniejszy utwor jest.
A ja się zasłuchuję w Die Verbannten Kinder Evas oraz Love Is Colder Than Death. Dobra muzyka na wieczory i do samobiczowania się własnymi myslami. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 03-10-2008, 17:34
|
|
|
Płyta "Heaven and Hell" Vangelisa. Cudo *_*
|
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-10-2008, 17:58
|
|
|
znana fanom CG Mosiaku Kakera, i jeden z endingów Bleacha - Sakura Hiyori. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 05-10-2008, 18:49
|
|
|
Dzisiaj leci album "Kryształowa Pomarańcza" el-visa ^_^
A oprócz tego najnowszy singiel Sławomira Łosowskiego pt. "Pekin" - bardzo dobry synth-pop :) |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 06-10-2008, 11:37
|
|
|
W Warszawie złapałem Indian! I mam nareszcie ich płytę z tymi tru utworami! Nadchodzi remake automuzyki! BUHAHAHAHAHA! XD
Indian's Dance - Night Bird, White Buffalo, Mushuc Punlla i naście innych. :3
Ale na żywo jest jednak bardziej tru, szczególnie w słoneczne niedzielne południe przy jednym z wyjść ze stacji metro Centrum. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|