Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 08-12-2008, 15:16
|
|
|
Dzisiaj w robocie leciało sobie "Heaven's Open" Oldfielda, z przeuroczym kawałkiem "Music from the Balcony", którą trudno określić inaczej, jak symfonia chaosu... Dźwięki z komputera przemieszane z okrzykami wyjców (małp), dyskotekowy rytm na przemian z brakiem rytmu...
A w trakcie jakże pasjonującego wycinania aniołków (nie wiem, jak dałem się wrobić w tę ambitną robotę), żeby nie zasnąć, puściłem sobie "Amaroka" - żeby przy tym zasnąć trzeba być mistrzem XD - spokojna melodia bez ostrzeżenia przechodzi w hałas, do tego jeszcze dźwięki typu skrzynka z narzędziami, szczoteczka do zębów... Podobno bez użycia samplera ^^ . |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 08-12-2008, 18:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 08-12-2008, 17:11
|
|
|
Ja dziś na lekcji języka niemieckiego słuchałem konecrtówki Helloween "Live In The UK". Aż żal się robi, że po 20 latach od wydania płyty, wytwórnia nie dokona reedycji tegoż genialniego występu z Edynburga. Jeszcze lepiej, jakby dodali resztę koncertu, bo bootleg jest pełen "momentów", a obydwu Michaelów razem z Kaim, Markusem i (ŚP) Ingo jadą bez trzymanki. Ten gig to tak na prawdę pikuś przy Made In Japan i Live After Death razem wziętych |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 08-12-2008, 22:31
|
|
|
Ja ostatnio słucham dużo Bullet for My Valentine i The Offspring, sporo moich wspomnień wiąże się z tymi zespołami... A w przerwach pomiędzy Trivium leci ;o. |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 12-12-2008, 15:03
|
|
|
Dzisiaj leci album "Discovery" Mike'a Oldfielda :) |
|
|
|
|
|
Yakow
Devil Luck
|
Wysłany: 13-12-2008, 21:35
|
|
|
Future in my Hands zespołu Aimee B - jest to OST z Devil May Cry (z anime oczywiście, nie z gry). Na tyle mi wpadła w ucho, że zdominowała całkowicie dzisiejszy dzień. Oczywiście parę innych utworów z DMC również dzisiaj zagościło w głośnikach ;> |
_________________ Życie jest ciągiem następujących po sobie chwilowych rozwiązań.
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 16-12-2008, 12:04
|
|
|
Dzisiaj miłe granie spod znaku francuskich łoicieli czyli Goijra, Hacride, Klone i Scarve. Styl niby bardzo podobny, ale u każdej kapeli słychać to coś co mocno odróżnia ją od reszty - doprawdy, Francja nie musi się wstydzić swojej sceny prog metalowej! |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 16-12-2008, 15:51
|
|
|
A teraz u mnie leci album "Black Celebration" Depeche Mode :) . Album z 1986 roku, między industrialnym "Construction Times Again" a powszechnie znanym "Violator", stylistycznie podobne do tego drugiego.
Najbardziej znany utwór z płyty, to "Stripped", który wcześniej słuchałem w wykonaniu zespołu Rammstein (w charakterze bonus-tracku na płycie "Sehnsucht").
:) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-12-2008, 17:14
|
|
|
Dużo u mnie ostatnio Mannamu, bo to zespół, którego piosenki jakoś bardzo pasują mi do Sailorek i Uteny. Do tego w ruchu jest zakupiony na Mokonie pięciopłytowy zestaw z Saint Seiya, zawierający wszystkie piosenki, do tego wersje symfoniczne muzyki filmowej i fortepianowe piosenek. Cudeńko. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 16-12-2008, 17:28
|
|
|
A ja cóż mogę powiedzieć. Słucham sobie polskiej rockowej klasyki. Głównie Breakout i SBB. No i jeszcze Vader. Tak dla kontrastu |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-12-2008, 17:29
|
|
|
Set Abominae napisał/a: | Słucham sobie polskiej rockowej klasyki. Głównie Breakout i SBB. No i jeszcze Vader. |
Moim zdaniem nie powinieneś pisać nic o kontraście, ja za pierwszym razem kiedy to czytałem zwiesiłem się tuż przed kropką... xD ślicznie to wygląda xD |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Madziam
|
Wysłany: 19-12-2008, 17:54
|
|
|
W tym momencie: Hirano Aya - Lost My Music |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 19-12-2008, 17:59
|
|
|
Cytat: | Moim zdaniem nie powinieneś pisać nic o kontraście, ja za pierwszym razem kiedy to czytałem zwiesiłem się tuż przed kropką... xD ślicznie to wygląda xD |
Nie rozumiem. Co nie tak z Breakoutami i SBB? Wiem, wiem, starocie, ale już taki jestem, że raczej w starszych rzeczach gustuję. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-12-2008, 18:23
|
|
|
Set Abominae napisał/a: | Nie rozumiem. Co nie tak z Breakoutami i SBB? Wiem, wiem, starocie, ale już taki jestem, że raczej w starszych rzeczach gustuję. |
A nie, z nimi wszystko jak najbardziej w porządku, po prostu uznałem, że post w formie
Set Abominae napisał/a: | Słucham sobie polskiej rockowej klasyki. Głównie Breakout i SBB. No i jeszcze Vader. |
bez wyjaśnienia, że ten Vader to dla kontrastu wygląda bosko :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 20-12-2008, 12:33
|