Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 28-12-2009, 12:35
|
|
|
Słucham Moonlight Castle Ruins w wykonaniu Asa Konishi Jankowskiej. To bardzo popularny w Japonii utwór, skomponowany przez Rentaro Taki w 1901 roku do słów poematu Bansui Doi, inspirowanego ruinami Okajyo Castle. Niezwykle nastrojowy, delikatny utwór, rzewne tony skrzypiec przy akompaniamencie fortepianu.
http://www.youtube.com/watch?v=JHU3NIKgDyk |
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 28-12-2009, 14:20
|
|
|
Dosłownie teraz słucham zespołu Monster Magnet. Dokładniej piosenki Monolithic. Ciekawy zespół grający prosty rock ;) |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-12-2009, 14:41
|
|
|
Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach, aktualnie piosenka Uczucia. Momentami przerywane utworem Johnny, I Hardly Knew Ya zespołu Dropkick Murphys. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-12-2009, 19:08
|
|
|
Th Who, czyli kapela która grając czysty rock dawała większego czadu niż wiele kapel hard rockowych. Nagrali kilka klasycznych płyt, kupę świetnych piosenek, a w latach 70 czołowe kapele rockowe mogły tylko pomarzyć o podobnej popularności. Takich kawałków jak rozpędzone 5.15 , zwariowane "Pinball Wizard" , wściekłe "We won't get fooled again" , ciekawie zaaranżowane "Baba O'Riley" czy przejmujący finał rock opery "Tommy" "We're not gonna take it" (jakoś dziwnie kojarzące mi się z zakończeniem nagranego wiele lat później "The Wall", zresztą pod wieloma względami podobnym, łącznie z oscarowym filmem nakręconym na bazie płyty, w którym wystąpili m.in. Elton John, Eric Clapton, Jack Nicholson i Tina Turner) do dziś świetnie się słucha. |
Ostatnio zmieniony przez Loko dnia 28-12-2009, 19:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 28-12-2009, 19:19
|
|
|
Grisznak napisał/a: | wściekłe "We won't get fooled again" |
Opening "CSI: Miami"? Coś mi się kojarzy... ^^
A tymczasem u mnie leci album "Dig Your Own Hole" Chemical Brothers. Świetny big beat ^_^. Podoba mi się gitarowa (?) linia basu w "Block Rockin' Beats" ^_^ |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 01-01-2010, 22:04
|
|
|
Nunczaki Orientu - Terminator Ninjy.Heavy Ninja Metal... Rzadko kiedy zgadzam się z etykietkami, ale tutaj pasuje jak ulał. Poza tym... to jakaś rewolucja... Już niedługo będziemy światkami New Wave Of Polish Heavy Ninja Metal.
:D |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 01-01-2010, 22:41
|
|
|
Nowy rok przywitany przy albumie "Waiting for Cousteau" Jean-Michel Jarre'a. Utwór Calypso idealnie, moim zdaniem, pasuje do sylwestrowych klimatów :) . Album kończy się tytułowym, trwającym prawie godzinę, utworem ambient. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-01-2010, 13:38
|
|
|
Teraz u mnie leci Nick Cave: The Mercy Seat - jeden z najlepszych kawałków tego wokalisty. |
|
|
|
|
|
Boo??
Uśmiechnij się...
Dołączył: 02 Sty 2010 Skąd: się biorą dzieci?? Status: offline
|
Wysłany: 03-01-2010, 19:38
|
|
|
Nirvana - About a Girl :)
Ale jestem zacofany nie znam prawie nic z tego co wy słuchacie... |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-01-2010, 22:11
|
|
|
Miz - In The Sky, czyli piosenka z którejś Grandii. Nie jestem pewna, skąd i jak dawna ją mam, ale przypomniała mi się, kiedy odkryłam, że Ewa Farna zrobiła cover O_o Odreagowuję. |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 03-01-2010, 22:37
|
|
|
Manafest - Impossible
Boo??, też tak mam xD |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-01-2010, 05:48
|
|
|
korsarz napisał/a: | Polski rap żyje :) |
Hardkor JP, Ogień JP.
Polski rap umarł razem z Paktofoniką.
U mnie Chris Vrienna, z soundtrackiem do American McGee's Alice, utwór Taking tea in Dreamland |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
pestis
żuk w mrowisku
|
Wysłany: 04-01-2010, 11:18
|
|
|
Wgryzam się w nową płytę 30s to Mars. I mi nie wychodzi. Słuchać zaczęłam od końca - od świetnej Stranger in a Strange Land, która rozbudziła nadzieje na to, że panowie powrócili do korzeni z pierwszej płyty. Potem równie ciekawa L490, a potem... nuda. I te dziwaczne chórki, które byłyby może i fajne, gdyby było ich mniej (zrobiły na mnie wrażenie tylko w Escape)
I co w Hurricane robi K. West? O_o. Tak, wiem... śpiewa : /.
Może się jeszcze wsłucham. |
_________________ SteamwillriseEsteemwillrise. |
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 05-01-2010, 13:36
|
|
|
Avantasia - Carry Me Over ciekawa piosenka słabo znanego niemieckiego artysty w Polsce. Grają symfoniczny metal, naprawdę polecam ;) |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
|