Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 07-01-2010, 13:13
|
|
|
Cytat: | I tak mnie najbardziej rozwalał kumpel twierdząc że Manowar to "tru" metal |
Maksymalnie tru. Kurde, przypomina mi się film w roli głownej z panem wokalistą, polującym na bawoła (bizona), później piekącego mięso i kombinującego z futrem. W jakimś wywiadzie, komentując ten film postanowił pozdrowić wszystkich wegan. :D
Cytat: | BG jest jedną z naprawdę nielicznych kapel tego nurtu, których da się słuchać bez nerwowego szukania klawisza "stop" w odtwarzaczu. |
A jakie są inne z tych nielicznych, że się tak pozwolę zapytać.
Swoją drogą, wkręcili mnie dzisiaj do udziału w międzypowiatowym przeglądzie piosenki miłosnej... :/ BLEEEEEEE! I muszę wybrać jakąś fajną piosenkę. Myślałem nad "51" TSA, bo większość będzie sięgała po jakieś bardziej jednoznaczne znaczenia miłości. Choć z lekka może pachnieć yaoi....
Miał ktoś by jakieś propozycje? :) Piosenka musi być polska i po polsku. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-01-2010, 13:28
|
|
|
Pierwszym, co zaraz przyszło mi do głowy, jest "In the Shadow of Horns" Darkthrone, ale jak rozumiem, to ma być coś bardziej konwencjonalnego. Pomyślę, i może coś znajdę. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 07-01-2010, 13:35
|
|
|
Owszem, coś bardziej konwencjonalnego. Wystraszyć ich tam nie chcę... |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 09-01-2010, 23:05
|
|
|
Znów złapałem wielką fazę na świetnego gitarzystę - Luca Turilli. Świetna muzyka, niekonwencjonalna. Aktualnie leci płyta Lost Horizons a dokładniej piosenka Frozen Star. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-01-2010, 09:56
|
|
|
Black Sabbath - Paranoid |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Ponury
Grim Greetings
Dołączył: 27 Lip 2006 Skąd: ....diabli wiedzą Status: offline
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 10-01-2010, 16:41
|
|
|
Iron Maiden "Seventh Son Of A Seventh Son" :) |
|
|
|
|
|
magu
dreamer..
|
Wysłany: 10-01-2010, 17:36
|
|
|
Switchfoot - Meant to live |
_________________ Watashi wa L desu..
|
|
|
|
|
IamDevil
Overcoming Darkness
|
Wysłany: 10-01-2010, 18:55
|
|
|
Godsmack - Serenity
Fall Out Boy - Dance Dance |
_________________ Wanna take a ride?
I'll take you with me to hell.
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-01-2010, 20:36
|
|
|
Opening i ending z Durarary!. W ED niby nie moje klimaty, ale jest zaskakująco strawnie. |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-01-2010, 20:41
|
|
|
Kondo Masahiko - -MOTTO-, oraz Go Morita - Candy. A po za tym chyba same hity z JE bo koncert noworoczny mi od rana leci. |
|
|
|
|
|
Tokyo
|
Wysłany: 10-01-2010, 22:07
|
|
|
Metallica - Master of puppets |
|
|
|
|
|
pestis
żuk w mrowisku
|
Wysłany: 11-01-2010, 09:46
|
|
|
One ok rock - Dreamer.
Łiii...w końcu wrzucili całość na majspejsa, a nie jakieś tam teasery.
Podoba mi się: >. |
_________________ SteamwillriseEsteemwillrise. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 11-01-2010, 15:29
|
|
|
"In Aeternum" - trance'owy album polskiego projektu 2Inventions. God bless Jamendo! |
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-01-2010, 16:00
|
|
|
Ostatnio ( będąc maniaczką składanek The Best... Ever!) sprawiłam sobie "Film Music" i okazało się to całkiem dobrą inwestycją. Składanka dość trafna (choć niektóre kawałki są powtórzone ze wcześniejszych, innych wydań), 1. płyta mnie normalnie powaliła, czwarta jest taka trochę mniej zadowalająca. Ale ogólnie dobrze. Aż się zdziwiłam, że w niektórych filmach jest taka świetna muzyka. Jak na razie nie zawiodłam się na The Best... Ever. Aktualnie poluję na składanki jazzowe...
A no tak, chyba pora zabrać się porządnie za metal, bo widzę, że w temacie miejsca nie zagrzeję. Wymieniany dużo wcześniej Blind Guardian był pobieżnie chwytany, bardziej już ich znam z Sacred2, kiedy to trzeba było pomóc im znaleźć ich instrumenty, a w nagrodę można było pójść na ich koncert XD
Jak dobrze, że Hansi Kürsch miał jakąś mocną broń (magiczny mikrofon?) bo bym nie przeszła tej misji :) |
|
|
|
|
|
|