Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Projekt: Multiświat 2.0 - komentarze! |
Wersja do druku |
DeadJoker
Soul Loser
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-11-2008, 16:44
|
|
|
A na czym ten projekt ma polegać? Bo ja chętnie też się zapiszę!...Oczywiście, jak będziecie mnie chcieć...Bo mnie nikt nie chce! Nigdy! Chyba pożyczę trochę żyletek od tatki. |
_________________ Za czasów rycerstwa, smoków i komuny
Nim łamanie kołem całkiem wyszło z mody
Gdy inkwizytorzy nosili shotguny
Autor tego posta przeżywał przygody
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-11-2008, 16:48
|
|
|
A częstuj się, Córcia, póki możesz, bo wszystko wskazuje na to, że już niedługo żyletkami będziemy się od kogo innego częstować ;D A poza tym, to pewnie, że chcemy :D Jaki by ze mnie tako nie był, córkę zawsze przygarnę :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-11-2008, 17:13
|
|
|
W zasadzie to nie wiem, czy kontynuować w starych tematach, biorąc pod uwagę, że wraz z teoretycznym zniknięciem organizacji wiele z nich traci na znaczeniu - jak na razie proponowałbym spróbować raczej jednego questu dla dogrania?
Ysen, wymiana pomiędzy naszymi postaciami byłaby dość ciekawa, szczególnie biorąc pod uwagę podejście Twojej postaci do smoków... ;p |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-11-2008, 17:18
|
|
|
Jeżu, ale kto mówi o kontynuowaniu w starych tematach? Mi chodzi o wywalanie ich do archiwum.
Dobra - to kto zaczyna? Serika? Punyan?
Cytat: | Ysen, wymiana pomiędzy naszymi postaciami byłaby dość ciekawa, szczególnie biorąc pod uwagę podejście Twojej postaci do smoków... ;p
|
Też;p. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 18-11-2008, 17:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 17:20
|
|
|
Do starej gwardii raczej się nie kwalifikuję, ale chciałabym prosić o włączenie w dalsze plany.
Nie, niekoniecznie zamiany postaci. Ale jakby właśnie jakiś queścik... |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Mortvert
WiP'owski Inżynier
Dołączył: 16 Lis 2008 Skąd: Wszechswiat rownolegly@Park narodowy Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 17:43
|
|
|
Głosuje żeby Serika zaczęła ten quest, ponieważ jest pomysłodawczynią =P |
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 18-11-2008, 19:40
|
|
|
W sumie trochę ciężko mi się połapać, co generalnie macie tu na myśli. Powiew świeżości na Multi jest dobrym pomysłem, ale kompletna zmiana? Nie jestem pewna czy w sensie tworzenia "nowego" Multiświata czy też raczej zmian wewnętrznych tj. właśnie w kwestii postaci(mam tu na myśli raczej, że nie wyrobiono wspólnego stanowiska głównie w kwestii zabawy z istnieniem WiPu, Anty etc.). Jeżeli zagadnienie ma większy zakres obejmowanych sfer działu to mogę pomagać/poprzeszkadzać w zależności od poprawności politycznej :]
Jeżeli zaś chodzi o quest - sama byłabym chętna ale jestem trochę młoda i mam pewne obawy... Zderzenie planów mianowicie upadło dosyć szybko a zapowiadało się lepiej niż przykładowo moje oba projekty razem wzięte. |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
Mortvert
WiP'owski Inżynier
Dołączył: 16 Lis 2008 Skąd: Wszechswiat rownolegly@Park narodowy Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:29
|
|
|
Teraz Maro moja droga, ja z koleji nie wiem o co tobie chodzi.. ¬_<.
Oświeć mnie. Troche mocniej =P.
Bo ja potrzebuje pytania/odpowiedzi/tłumaczenia-co-jak-zrobic łopatologicznego..
Czyli ciemna masa jestem. |
|
|
|
|
|
radgers
Merill J. Fernando
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:55
|
|
|
Mortvert, ona inaczej nie potrafi xD (Mara, nie bij!^^') Chociaż ja to zdecydowanie nie zaliczam się już do starej gwardii ale też bym się chętnie wmieszał w owe przedsięwzięcie. :) |
_________________ Duk said (czy coś takiego) - spróbuj i Ty xD |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 18-11-2008, 21:24
|
|
|
Czyli padła propozycja by zrobić coś a'la: Założyć Multiświat 2.0 - Zrestartować wszystkie organizacje oraz postacie i zacząć coś świeżego. Jeśli tak, to jestem jak najbardziej ZA - Choć wiem, że nie zaliczam się również do Starej Gwardii Tanuki, to miło by było brać w czymś takim udział.
Wystarczy dobry pomysł, trochę chęci i współpracy pomiędzy Forumowiczami.
Można by było również zrobić coś takiego, by była jakaś kolejność Pisania postów, bo często wychodziło na to, że ktoś chciał coś zrobić, a inna osoba już zdążyła wszystko pozmieniać; ktoś zaczął wymianę 10 postów pomiędzy 2 osobami po 2-3 zdania na post... Bo jeśli tak ma wyglądać nowy multiświat, to nie ma to sensu.
Jeśli będziemy robić postacie od nowa, to proponuje wymyślić wzór według którego można by było pisać Karty. Nie było by takiego Problemu potem z rozczytaniem. Wiem, że większość osób starała się utrzymać swoje karty w miarę czytelnej formie, ale nie każdemu się to udawało.
( jej, nigdy nie pisałam takich postów ;] ) |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 21:40
|
|
|
Słonka, a może byście się tak przestali zabijać?
Chodziło mi questa. Jeden temat. Być może kilka, jeśli wyjdzie na to, że jednak chcemy "odświeżyć" organizacje, ale nawet nei ma to NIC wspólnego z pakowaniem starych tematów do kosza - na to zresztą w żadnym razie sama bym się nie zgodziła, za duży mam do nich sentyment. |
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 18-11-2008, 21:53
|
|
|
Serika napisał/a: | Słonka, a może byście się tak przestali zabijać?
Chodziło mi questa. Jeden temat. Być może kilka, jeśli wyjdzie na to, że jednak chcemy "odświeżyć" organizacje, ale nawet nei ma to NIC wspólnego z pakowaniem starych tematów do kosza - na to zresztą w żadnym razie sama bym się nie zgodziła, za duży mam do nich sentyment. |
O jej, nikt nie mówił o kasowaniu ((Pakowaniu w karton i wynoszeniu do piwnicy starego myltiświata)Przynajmniej nie ja) tylko zrobieniu czegoś na wzór świata alternatywnego, żeby było to coś nowego i świeżego nie związanego ze starymi tematami/historyjkami. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 22:58
|
|
|
Uwaga, uwaga! Przeprowadziłam losowanie! Nad uczciwością losowania karteczek z numerkami czuwała komisja jednoosobowa w składzie: Serika.
I tak:
Serika dostaje moce Lili (obrosnę futrem? ^^;)
Vodh moce Mai (i mamy emo-gnoma, dziedzica świętego ognia)
Daer moce Miyaka (portale, moc wody i jeszcze coś, ścigaj na priwie)
Ysen moce Mary
Momok moce Daera
Mara zostaje Największym Przepakiem Multiświata (moce Seriki, zapraszam na priv)
radgers moce DeadJoker
Lila moce radgersa
Miyak jednak faktycznie zostaje czempionem Swaroga! (nie oszukiwałam, naprawdę wypadł Ysen)
Yub worek żyletek Vodha i umiejętność siedzenia w Kąciku
GoNik pepeszkę i jamniki Zega
DeadJoker zostaje królem (czy też bogiem) rasy Górskich Smoków, powodzenia... (zgłoś się do Yuba)
Maieczka zostaje wampirzycą (->GoNik)
Zeg moce Momoka (jakie by nie były ^^')
Tyle. patrzcie i się załamujcie :D
UWAGA! Zakładamy, że nikt nie wie, co dostał ktoś inny, po prostu nagle okazuje się, że Twoje moce gdzieś wyparowały, a w zamian zyskujesz nowe, dziwne umiejętności) |
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 18-11-2008, 23:21
|
|
|
I za co to xD Gdzie można pisać odwołania od Wyroków, do kogo je składać? |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-11-2008, 23:21
|
|
|
waaaaai :D Jakieś wytyczne, gdzie i kiedy zaczynamy siać chaos, czy po prostu krzyżyk na drogę i ruszamy w świat? :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|