Projekt: Multiświat 2.0 - komentarze! |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-11-2008, 22:35 Projekt: Multiświat 2.0 - komentarze!
|
|
|
Wszystko już było. Wszystko.
A co powiecie na mały resecik, powiedzmy jakaś czarna dziurka się małemu bezbronnemu Serikowi wymsknie.. I zostajemy bez Herbaciarni, bez Ponurego Zamczyska, drowów, klejnotów i co my tam jeszcze mieliśmy. Powiedzmy sobie szczerze, stare WiPowo-AntyWiPowe lokacje i tak się już przejadły.
Pewien Zły Wilk ma plan dodatkowy: skoro już nas chaotycznie miota, może nam przy okazji moce pomylić. Co powiecie na Maieczkę z przepackimi mocami Serika, Miyaka - czempiona Swaroga oraz Ysena z workiem żyletek? XD
Jeżeli idziemy w coś takiego (brzmi moim zdaniem jak zupełnie odjechane szaleństwo XD), to trzeba by wiedzieć, kto w to wchodzi.
Ale szybko się deklarować pliz :>
Jak napisałam w podtytule - pomysł skierowany przede wszystkim do WIPu i AntyWiPu, tej starej ekipy, która tu siedzi od lat i nic już jej się nie chce (oraz krewnych i znajomych królika). Jeśli ktoś spoza szeroko pojętej GTW ma ochotę, oczywiście też może. |
Ostatnio zmieniony przez Serika dnia 18-11-2008, 23:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-11-2008, 22:50
|
|
|
Oszywiście, że siem piszem! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-11-2008, 23:06
|
|
|
Brzmi ciekawie :D Mam nadzieję, że dostanę coś za ten worek żyletek ;D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-11-2008, 23:08
|
|
|
Przepackie moce, przepackie moce... Brzmi interesująco :3 |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-11-2008, 23:26
|
|
|
Serika: oddaje się w twoje wrogie ręce. Zobaczymy, co z tego wyniknie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-11-2008, 23:54
|
|
|
Ja też, ja też! |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-11-2008, 01:06
|
|
|
Ja też się piszę :D
Ja tylko proszę zostawić mi jakiś mały ogieniek, nie umiem żyć bez fireballi TT
I dość ważne pytanie - nie sądzę, żeby wraz z nabyciem mocy uzyskało się nagle wiedzę nad jej kontrolą? Bo osobowości/wiedzy chyba nie przerzucamy? Czy MŚ to przetrwa... :D
PS: osobę mającą dostać moce Wędrowców zapraszam na korepetycje, namodziłem w tym na tyle, że stary opis z Forum chyba zupełnie już nie oddaje stanu aktualnego :D
PS 2: Dla zwiększenia bałaganu można by wmieszać w postacie zdolności NPC-ów, wielu z nich ma naprawdę ciekawe zdolności.
PS 3: a ja się zastanawiam nad zaabsorbowaniem swojego miecza... w lekkim stylu SE :D |
|
|
Mortvert
WiP'owski Inżynier
Dołączył: 16 Lis 2008 Skąd: Wszechswiat rownolegly@Park narodowy Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 06:52
|
|
|
Pisze sie na to, sam o tym nawijalem na chacie.
JA chce tylko moje mechy i zestaw malego technika/majsterkowicza (made in ZSRR :D)
A moze zrobic by to tak: Komus sie czarna dziura spod kontroli wymskinie, ktos sproboje ja ustabilizowac, kazdy zabierze cos cennego ze soba i wszystko zostanie wciagniete =3 |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-11-2008, 09:04
|
|
|
Mnie też można zapisać. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 09:15
|
|
|
Mortvert, Ty jako nowość możesz sobie swoje moce trzymać, to nam już się postacie znudziły i potrzebujemy urozmaicenia :) Punyan zresztą też, chyba, że się uprze :> |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-11-2008, 10:34
|
|
|
To i ja spróbuję. Może tym razem się wkręcę, bez konieczności zgłębiania wszystkiego, co działo się w czasach przed moim przybyciem na Tanuka. |
|
|
|
|
|
Mortvert
WiP'owski Inżynier
Dołączył: 16 Lis 2008 Skąd: Wszechswiat rownolegly@Park narodowy Status: offline
|
Wysłany: 18-11-2008, 11:03
|
|
|
To zacznijmy jeszcze dzis, caly multiswiat do jakiegos archiwum by sie dalo czy jak
O tym decyduje Administracja Forum i Moderacja.
IKa |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 18-11-2008, 11:18
|
|
|
A ja tez sie pisze?! |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-11-2008, 15:55
|
|
|
Mortvert napisał/a: | To zacznijmy jeszcze dzis, caly multiswiat do jakiegos archiwum by sie dalo czy jak |
Trochę nie podoba mi się Twoje podejście do tematu. Bez urazy, ale coś Ci w "starym" Multiświecie przeszkadza? Jesteś na forum od dwóch dni, a już robisz wszystko, by go rozpierdzielić i wstawić do lamusa, choć na dobrą sprawę nie poznałeś jeszcze dobrze jak on działa. Tak, pomysł na przygodę jest dobry, ale nie widzę powodu, by miał się on wiązać z wywaleniem z w diabły wszystkiego innego. Multiświat jest przecież olbrzymim wszechświatem, zresztą do tej pory miejsce akcji było niemal całkowicie umowne lub niedookreślone.
Daerian napisał/a: |
Ja tylko proszę zostawić mi jakiś mały ogieniek, nie umiem żyć bez fireballi TT |
And that's the idea? Choć jeśli będziesz miał szczęście wylosujesz łaskę Swaroga, albo maieczkowy Wieczny Ogień;p.
Grisznak napisał/a: | Może tym razem się wkręcę, bez konieczności zgłębiania wszystkiego, co działo się w czasach przed moim przybyciem na Tanuka. |
To może skombinuj opis postaci? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mortvert
WiP'owski Inżynier
|
Wysłany: 18-11-2008, 16:25
|
|
|
No to kontynuujmy w starych tematach.. Mi to tam rybka, ale chodzi mi o to zeby bylo czytelnie. I nie chodzi mi o to zeby wszystko rozpie*****c.. ¬_¬'
Po prostu bedzie malutki balagan i tyle |
|
|
|
|
|
|