Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tam i z powrotem - czyli jak zgubić się na prostej drodze. |
Wersja do druku |
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-12-2009, 21:59
|
|
|
Serika napisał/a: | Jakby osłabiało, to by od niej wiał, a nie się przy niej świetnie bawił :) |
Może był tak osłabiony, że nie był wstanie się wycofać? Ta...
Bądźmy szczerzy. Xelos to masochista (jak 3/4 Mazoku). |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-12-2009, 22:14
|
|
|
RepliForce napisał/a: | A do wariora nic nie masz? No bo zawsze chciałem takim kimś kierować, ale nie chcę się do pojedynków taką postacią wiązać, bo pewnie szybko by mi się znudził<mało technik, mało ruchów, ciężka zbroja, brak magii> |
Wiesz co? To może spróbuj zagrać tym wojem? Tylko tak bez szaleństw, po prostu będziesz obserwował innych gracy i się powoli uczył jak należy postępować czy zachowywać się w grupie. No i zaopatrz się w dużą ilość maści, zbroje płytowe strasznie obcierają.
Oczywiście kombinować będziesz jak już ten quest rozpoczniemy, a na razie czytaj ;-)
Serika napisał/a: | Dobra, to jak mi wytłumaczycie, jak Xellos przeżył pół serii NEXT, kiedy to wieszała się na nim zakochana po uszy księżniczka? :P |
Hmm, może było coś takiego w otoczeniu co zapewniało mu jakaś ochronę? - tak to jest naciągane. Ale tak w ogóle, zgadzam się z kicem, by z pozytywnymi emocjami nie przesadzać. Bo chodzi o to by Mazoku przepędzić, a nie zlikwidować ;p. By to coś polazło i dało zwykłym śmiertelnikom spokój.
RepliForce napisał/a: | Serika napisał/a:
Jakby osłabiało, to by od niej wiał, a nie się przy niej świetnie bawił :)
Powiedziała kobieta...
Toż to facet, a to jest animacja |
Hehe, jak pisałem powyżej czytaj i jeszcze raz czytaj dużo o Slayersach - to zrozumiesz o co jej chodziło. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 29-12-2009, 22:22
|
|
|
Altruista napisał/a: | Hehe, jak pisałem powyżej czytaj i jeszcze raz czytaj dużo o Slayersach - to zrozumiesz o co jej chodziło. |
A tak zapytam, bo nic nie pisało w tym materiale co mi podałeś
Była jakaś taka główna Parka w Slayers? No wiecie dwójka głównych bohaterów. I jak tak to jaka? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-12-2009, 22:24
|
|
|
Repli, ja Cię bardzo przepraszam, ale na pytanie o tak podstawowe informacje o serii mogę odpowiedzieć w tylko jeden sposób. USE GOOGLE.
Alt, ja nie mam nic przeciwko, żeby to kiedyś zastosować w ramach elementu komediowego. Ale nie jako poważną broń na potężnego przeciwnika :) |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 29-12-2009, 22:40
|
|
|
Ale, jak mam Napisać postać w portretach?(tego Warriora) Bo mam już na niego pomysł <może nie będzie aż tak dużo ciężkiej zbroi, ale z chęcią pobawię się dwuręcznym mieczem> |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-12-2009, 22:41
|
|
|
Napisz go sobie na razie na brudno a później się zobaczy. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 29-12-2009, 22:47
|
|
|
Ee...
Nie ma to jak analizy na temat zjawiska, którego mechanika i jakiekolwiek detale są zupełną niewiadomą, ograniczoną do kilku totalnie ogólnych stwierdzeń, a podane przy tym w serii informacje w sporej części są sprzeczne...
Ja wychodzę z założenia "wszystko w ramach zdrowego rozsądku".
Ja może zadam inne pytanie - ilu tu jest graczy, którzy chcą odegrać rolę NIE epizodyczną? ;p |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 29-12-2009, 22:58
|
|
|
Ja mogę pojawić się na stałe. Alt powiedział, że będę się uczył się zachowań grupy, a więc też technik mieczowych <ktoś mógłby mnie ich częściowo uczuć. Nie mówię tu o niańczeniu, ale o pokazaniu techniki, powiedzeniu jak się ją wykonuje. Tyle, resztę załatwię sam >.
A teraz z innej beki
Cytat: | Władca Piekieł Phibrizzo jest odpowiedzialny za wybuch Koma war i właśnie dzięki niemu rasa Mazoku wygrała wojnę. Po wojnie stał sie jednym z filarów bariery odgradzającej tę część kontynentu (wschodni filar - pustynia). |
Czy na tej pustyni mieszkali dobrzy ludzie, czy tylko Demony itp? Bo mógłbym z tam tąd pochodzić.
Bo się właśnie dokształciłem z wiedzy o Slayers, ale jak widać potrzebuje więcej informacji od Masterów tej serii |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 29-12-2009, 23:00
|
|
|
Świat Slayers jest pod względem geograficznym opisany wyjątkowo ogólnie. Możesz sobie wyprowadzić kogo chcesz skąd chcesz ;p
Chyba jedyny istotny fakt, to to, że w obrębach owej opisanej bariery stosowana przez ludzi magia była potężna, poza nią już niekoniecznie. Dlatego tam więcej inwestowano w technologie. Ale dotyczy to tylko ludzi. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 29-12-2009, 23:03
|
|
|
Costly napisał/a: | Chyba jedyny istotny fakt, to to, że w obrębach owej opisanej bariery stosowana przez ludzi magia była potężna, poza nią już niekoniecznie. Dlatego tam więcej inwestowano w technologie. Ale dotyczy to tylko ludzi. |
To dobrze, że magia, bo ja jestem Wojownikiem. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 29-12-2009, 23:05
|
|
|
Ogółem możesz sobie wybrać dowolny kraj z mapki świata. Kraje jak kraje, są w nich i dobrzy, i źli, i ci nie za bardzo w żadną stronę. Ciut więcej tak naprawdę w serii powiedziano tylko na temat kilku, na dodatek nie w kontekście samych krajów, co głównie miast w których toczyła się akcja. Miejsca na interpretacje jest więc mnóstwo. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 29-12-2009, 23:13
|
|
|
Costly napisał/a: | Ciut więcej tak naprawdę w serii powiedziano tylko na temat kilku, na dodatek nie w kontekście samych krajów, co głównie miast w których toczyła się akcja. Miejsca na interpretacje jest więc mnóstwo. |
Szkoda, że swojego Sory nie mogę tu wpakować, bo bym dał ten wątek z obozem pustelniczym. Sora razem z Tatsu trafili do dziwnego świata, na pustynie <taką jak ta z jego świata>. Już sobiee to nawet wyobrażam:
"No nie, czy obóz pustelników muszą być w każdym świecie, gdzie jest pustynia?"
Ale Sora to przepak, postać mieczowo, magiczno, przyzywająco, wszystko_co_mi_jeszcze_na_myśl_przyjdzie_robiąca, więc nie pasuje do nowicjusz, którym mam być. |
Ostatnio zmieniony przez RepliForce dnia 29-12-2009, 23:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
|
Wysłany: 29-12-2009, 23:14
|
|
|
Altruista napisał/a: | Wszyscy z MAC-u zostali już automatycznie zapisani do questa i od razu zaznaczam, ze liczę na dużą frekwencje. A Fei ze względu na to, że szykuje Dune może mieć wolne ;-) |
Dzięki, Al. A już myślałem, że będę i o to musiał walczyć. ;) Oczywiście będę Was wszystkich wspierał - trzymając kciuki za Waszą dobrą zabawę. :) |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 30-12-2009, 21:14
|
|
|
Mam takie pytanko
Ten Queast będzie bardzo długi, czy nie będzie dłuższy od Forgotten Realms? |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-12-2009, 21:45
|
|
|
Cytat: | Ten Queast będzie bardzo długi, czy nie będzie dłuższy od Forgotten Realms? |
To zależy od natury ludzkiej :) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|