Tam i z powrotem - czyli jak zgubić się na prostej drodze. |
Wersja do druku |
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:41 Tam i z powrotem - czyli jak zgubić się na prostej drodze.
|
|
|
Oto przed wami temat techniczny questu, o którym wiadomo tyle, że będzie.
Chyba.
No dobra, trochę optymistycznej - jeżeli tylko będą chętni, to quest się odbędzie. Są pewne założenia:
Uno: Rozpoczęcie planowane jest na "szeroko rozumiany czas odpowiedni do należytego wypoczynku po zakończeniu questu w Faerunie".
Drugie uno: Miejscem akcji ma być świat znany z anime Slayers.
Trzecie uno: Quest ma być czysto komediowo-przygodowy, z nastawieniem na klasyczne fantasy - tu zabić smoka, tam uratować dziewice, potem upić się w sztok w oberży i tak dalej. Oczywiście, na końcu trzeba koniecznie uratować świat.
Jak quest będzie wyglądał dokładnie - nie mam pojęcia. Albo inaczej, pewne pomysły mam, ale zależne jest to od zainteresowania. Wiem, że niektórzy gracze MAC wstępnie zainteresowali się pomysłem. Dostałem też informacje od innych chętnych, którzy nawet określi z grubsza rolę jaką chcieliby odegrać w queście. Myślę, że mogę potraktować to jako "oficjalne" zgłoszenie, tak więc - Ysen, Serika i Mai chcieliby odgrywać rolę postaci znanych z anime (Xellos, Zel i Filia), którzy a to drużynie by pomagali, a to robili coś innego.
Od tego ilu będzie chętnych dalej zależeć będzie kształt ostatecznego projektu. Sporo też zależy od uwag i propozycji jakie będą zgłaszane. Ile chętni zasugerują sami, tyle zobaczą własnych pomysłów w przebiegu questu, a na ile będą leniwi, na tyle zdadzą się na mnie :]
Tak więc bez nieśmiałości, zapisy otwarte. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:46
|
|
|
Z chęcią się zgubię po drodze. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Kitkara666
Ave Demonius!
Grupy: Melior Absque Chrisma Syndykat
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:46
|
|
|
Jam jest chętna ^^ |
_________________ Don't let them ever tell you that you're too small
'Cause your fate comes from within
You are strong forever, you heard the call
In the night the crimson light is bleeding
A new life shall start with a freedom heart |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:47
|
|
|
O Zelu nic nie wiem (chyba, że Daer deklarował, że go bierze). Xellos i Filia, plus zaklepujemy Zelas (szefową Xellosa), bo nam będzie z pewnych powodów potrzebna. Ale spokojnie, na nikogo nie będziemy nasyłać superprzepakowanych władców potworów.
Jeżeli nic się po drodze nie zmieni, to mamy wstępny plan, co chcemy z tymi postaciami robić. Interakcje z całą resztą pozostają kwestią całkowicie otwartą. |
Ostatnio zmieniony przez Serika dnia 28-12-2009, 22:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:49
|
|
|
Serika napisał/a: | O Zelu nic nie wiem (chyba, że Daer deklarował, że go bierze). Xellos i Filia, plus zaklepujemy Zelas (szefową Xellosa) |
Ah, chyba faktycznie tam była Zelas, a nie Zel.
"Ups". |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:55
|
|
|
Ja deklarowałem Zelgadisa, jeśli można - wymiana ról pełnionych w przygodzie z Ysenem zapowiada się dość ciekawe ;D |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:56
|
|
|
Jak ktoś się chcę czegoś o Quescie dowiedzieć to niech śmiało zadaje pytania. Cost jest dzisiaj w świetnej formie i na wszystkie pytania odpowie:) |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 28-12-2009, 23:10
|
|
|
A czy będzie coś takiego, jak postacie epizodyczne? Nie mówię tu tylko o NPC, ale o normalnych graczach. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 28-12-2009, 23:33
|
|
|
Będzie to, co się pojawi ;p Chcesz wprowadzić taką postać? Więc po prostu pisz, konwencja jest otwarta (by nie powiedzieć - "nieokreślona"). |
Full leisurely we glide...
Ostatnio zmieniony przez Costly dnia 28-12-2009, 23:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 28-12-2009, 23:34
|
|
|
Pytanie dość ważne - ja osobiście proponuje ignorować wydarzenia Evolution-R i Revolution... kto jest za? |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 28-12-2009, 23:34
|
|
|
Jestem absolutnie za. Co prawda Evo-R nie obejrzałem, nie starczyło mi odwagi, ale przedsmak z Revo w zupełności mi wystarcza. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-12-2009, 23:44
|
|
|
Popieram, tym bardziej, że Evo-R widziałem. O ile z Revo jeszcze bym się pogodził, acz z dużym bólem, tak Evo-R jest zbyt nielogiczne by w ogóle uwierzyć, że to ta sama linia czasowa co trzy klasyczne serie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-12-2009, 23:50
|
|
|
Jak najbardziej za!
Poza tym jeszcze jedna rzecz, którą warto na starcie uzgodnić. Czy uznajemy, że Mazoku są wrażliwe na pozytywne emocje, czy traktujemy to jako czysto komediowy element z anime? (w książce nic takiego nie było, a poza tym dziwnym trafem w "poważniejszych" przypadkach jakoś nikt takich numerów nie próbował). |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 28-12-2009, 23:56
|
|
|
Jak dla mnie nie powinny - dla mnie scena z podłamany Xellosem z TRY nadal jest jego wrednym udawaniem w oczekiwaniu, aż Lina otworzy łuczek... |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 29-12-2009, 00:41
|
|
|
Dobra, bo mam pomysł na Zuego czarnoksiężnika <przeciwnik oraz typowego wojownika-berserkera <niedorozwinięty pomocnik>, tylko jest taki problem:
Nie wiem gdzie można ich wpakować |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
|