Anime+ |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 31-03-2005, 21:11
|
|
|
Cóż, wynikałoby z tego, że ja też jestem na to pismo za stara. Albo za młoda, zależy z której strony spojrzeć... Znalazłam A+ w najbardziej zapomnianym przez świat kiosku na osiedlu. I mi się podoba średnio... Teksty na poziomie niskim-średnim. Slang, za który mam ochotę zabić. Generalnie udało im się zrobić pismo, które nie zainteresowało mnie absolutnie niczym... A to jest sztuka, mnie z reguły podoba się wszystko.
Poza tym naczelny mnie wkurza jak sto pięćdziesiąt, a kiedyś był normalny... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 31-03-2005, 21:23
|
|
|
Cytat: | Pomysł z różnymi recenzjami fajny jednego tytułu, tylko moim zdaniem "samurajowie" powinni mieć możliwość rozwinięcia trochę myśli... |
Pomysł wzięli z CD-Action(pismo o grach), ewentualnie(znowu... jakież ja mam ubogie słownictwo...) stamtąd, skąd wzięło go CDA. Tam również nic się nie dało dowiedzieć, chodziło głównie o robienie sobie jaj ku uciesze gawiedzi. Jest jednak problem - redakcja A+ to moim skromnym zdaniem leszcze jeśli chodzi o pisanie, więc do zabawiania dowcipnością komentarzy nadają się nieszczególnie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-04-2005, 08:44
|
|
|
Coz, moim zdaniem samurajowie powinni wypowiadac sie na podstawie czegokolwiek wiecej nizeli wylacznie pierwszych odcinkow serii (co spora czesc z nich robi) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-04-2005, 12:46
|
|
|
Biorąc pod uwagę, że to pierwszy numer wypadałoby oceniać go łaskawie, ale skoro redaktorem naczelnym jest ojciec święty mangi i anime, nie ma taryfy ulgowej.
Ogólnie jest średniacko, co raczej nie jest komplementem. Wodolejne i przegadane artykuły, często rozszerzane na siłę i bez pomysłu ( gdyby zostawić tzw mięso były by długie jak te z Kawaii ), bezsensowene "ziomalskie" zagrywki, mające przyciągnąć tych, którzy swój mózg noszą w kieszeni skate'owskich spodni. Priest rozczarowuje, szkoda gadać, bo nastawiłem się pozytywnie a dostałem jakiegoś trzecioligowego Spawna w konwencji Wreid West ( Deadlands anyone ? ).
Na plus wychodzą felietony i część niesfuszerowanych tekstów. Oby było lepiej, bo inaczej trzymaj mnie Kajko... |
|
|
|
|
|
Teeta
|
Wysłany: 17-05-2005, 13:48
|
|
|
wie ktoś co z tym pismem się dzieje? czy to miesięcznik 2-miesięcznik? bo strona pisma nie działa. |
_________________ :} |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-05-2005, 15:23
|
|
|
to jest kwartalnik, co oznacza, iz wychodzic bedzie co 3 miesiace. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-05-2005, 16:49
|
|
|
Nazwałbym to Kwartalnik Regionalny™ , bo np. w Poznaniu nikt o nim nie słyszał. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 20-05-2005, 11:23
|
|
|
Mnie najbardziej rozczarował skład redakcji, szczególnie naczelny. Rany, jak ja go nie znoszę!
A z całego A+ najbardziej mi się podobało chyba to sprawozdanie z wycieczki autostopem po Japonii.
Okładka mi się nie podobała. Za bardzo... czerwona... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-05-2005, 14:58
|
|
|
Czyżbyś nie lubiła "Papieża mangi i anime" ? Akurat Michio, przy wszystkich "ale" potrafi jeszcze wcale nieźle pisać, jednak jest w tymże piśmie kilka tekstów napisanych językiem żywcem wyjetym z new Kawaii. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 23-05-2005, 11:03
|
|
|
Pisać umie, żeby jeszcze nie był burakiem;). A poziom tekstów innych zgredaktorów puka w dno od spodu. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 23-05-2005, 11:14
|
|
|
Mam pytanie - czy ktoś umie wyliczyć, kiedy powinien się ukazać następny numer Anime+? Bo ich strona chyba nadal nie działa... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-05-2005, 12:20
|
|
|
podobno w okolicach 15 czerwca :}... pozyjemy zobaczymy ^^ |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 23-05-2005, 13:50
|
|
|
W istocie, 15 czerwca. A naczelny na powtarzające się pytania o stronę radośnie nie odpowiada :> |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 23-05-2005, 13:59
|
|
|
Czyli niewykluczone, że pisemko się nie sprzedało i Michio walczy o jego być albo nie być;]. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 23-05-2005, 14:02
|
|
|
Nawiasem mówiąc, krąży plotka, że od następnego numeru Anime+ będzie dostępne wyłącznie drogą wysyłkową - ale to tylko plotka i nie sprawdzona jak dotąd, więc proszę się nie podniecać.
A że pisemko się nie sprzedało to ja się nie dziwię... Koszmarna dystrybucja i tragiczny poziom artykułów - ja podziękuję... |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
|