Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Magazyn "Otaku" |
Wersja do druku |
Teukros
|
Wysłany: 23-03-2009, 18:03
|
|
|
Ahem, Crack... Owszem, flash jest wyjątkowo uciążliwy, a pdf bardzo wygodny, ale to chyba też chodzi o to, aby od jutra te wszystkie archiwalia nie zaczęły same krążyć po sieci. Owszem, flasha też się da skopiować, ale i trudniej, i jakość będzie gorsza. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-03-2009, 18:44
|
|
|
Naprawdę? Z zegarkiem w ręku, 15 sekund po wejściu na stronę Otaku miałem już JPEG jednej strony. Użyłem Firefoxa z podstawowym narzędziem webdeveloperów. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-03-2009, 19:10
|
|
|
No dobrze, fakt, mi to zajęło mniej więcej tyle samo jak już się strona wczytała (marne łącze). Użyłem programu do robienia zrzutek. To już nie wiem... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2009, 13:55
|
|
|
„Otaku” #18
Ku uciesze wszystkich fanów mangi i anime „Kuroshitsuji” w tym numerze prześwietlamy relacje jakie łączą Ciela i jego demonicznego służącego Sebastiana, mecho-maniacy odkryją z nami świat „Bokurano”, w którym piętnaścioro dzieci stanie na drodze kosmicznej inwazji, fani związków damsko-damskich poznają najdziwniejsze yuri pod słońcem, czyli „Maria†Holic”...
Jednak to nie koniec romansów, gdyż zajęliśmy się także alternatywną wersją historii kochanków z Werony w „Romeo x Juliet” oraz mangą yaoi „Junjō Romantica”, będącą pełną humoru opowieścią o trzech dość burzliwych związkach...
Na deser, dział kultury Japonii przygotował sprawozdanie, w którym dowiecie się ile boskiej krwi ma w sobie cesarski ród potomków bogini Amaterasu. Stoczymy też wyjątkowe bitwy w najbardziej mangowej grze figurkowej - „Anima Tactics”. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-09-2009, 15:56
|
|
|
Zgodnie z zapowiedziami, w przeciągu najbliższych kilku dni do sprzedaży w sieciach Empik, Matras oraz w wybranych punktach sieci RELAY i INMEDIO do sprzedaży trafi dwudziesty numer miesięcznika "Otaku"!
W środku znajdziecie recenzje takich tytułów jak: "Ef: A tale of memories", "Toradora!", "Trigun" czy "Dōjinwork". W dziale Offroad pogramy w nową odsłonę gry "Silent Hill: Homecoming" a w Kulturze odpowiemy na pytanie czy Ganguro są nowym ideałem japońskiego piękna.
Oczywiście to nie wszystkie teksty jakie znajdziecie w środku! Oprócz tekstów przygotowaliśmy też liczne konkursy związane z Trzecimi Urodzinami Otaku (nagrody zwalają z nóg i zapierają dech w piersiach!), do numeru dołączyliśmy też cztery wielkie plakaty (większe niż standardowe), a także dzięki uprzejmości firmy Anime Gate w numerze znalazła się płyta DVD z pierwszymi odcinkami sześciu najlepszych anime z oferty Anime Gate!
Zachęcamy do zamówienia numeru już dziś w naszym sklepie internetowym http://yatta.pl |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-09-2009, 18:29
|
|
|
Grisznak napisał/a: | związane z Trzecimi Urodzinami Otaku |
To już trzeci rok? Jak ten czas leci...
No, co jak co, w urodziny szaleństwo większe, niż te, które pamiętam podczas pięciolatki Kawaii (A znać Wam trzeba, że pamiętam!). |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Naq
|
Wysłany: 19-02-2010, 21:54
|
|
|
W Empikach jest już dostępny 22. numer magazynu "Otaku"
Cytat: | A co nowego w dwudziestym drugim „Otaku”?
Na tekst numeru wybraliśmy recenzję „Pandora Hearts” – hitu, określanego mianem „następcy Kuroshitsuji”. Czy jednak nazwa ta w pełni oddaje stan rzeczywisty? Czy „Pandora” jest na prawdę lepsza od przygód Ciela i Sebastiana? A może takie porównanie jest nie na miejscu? Autorka recenzji postara się odpowiedzieć na te i na inne pytania...
Wśród tytułów, które trafiły na łamy „Otaku” znajdziecie także: „Bitter Virgin”, „Crying Freeman” i „Król wilków”. Starszych fanów m&a na pewno ucieszy, iż poświęciliśmy dużo miejsca na recenzje starszych pozycji – „Szumu Morza” Studia Ghibli oraz kultowych „Kronik wojny na Lodoss”. Nie zapomnieliśmy też o amatorkach yaoi, które będą mogły razem z nami udać się do Akademii Bell Liberty („Gakuen Heaven”), oraz fanach yuri i dzieł autorstwa Eriki Sakurazawy. Prócz tego przyjrzymy się, znanej z kultowego anime „Yattaman”, japońskiej zabawce – kendamie, poznamy historię największych na świecie targów dōjinshi, a także sprawdzimy, czy „Street Fighter IV” jest tak samo dobry jak jego poprzednicy. Oczywiście to nie koniec przyjemności – jak zawsze, w „Otaku” znajdziecie przepisy kulinarne, słowniczek polsko-japoński, najświeższe niusy z kraju i ze świata, rynkowe podsumowanie ostatniego miesiąca oraz wiele, wiele innych. |
A do tego dwa plakaty w rozmiarze XXL! |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-02-2010, 22:02
|
|
|
Naq napisał/a: | w rozmiarze XXL! |
A w sortymentacji papierniczej to jaki wymiar? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-03-2010, 13:54
|
|
|
Na początku przyszłego tygodnia trafi do Was najnowszy numer magazynu „Otaku”. Stali czytelnicy na pewno spostrzegą zmianę w okładkowym motywie - we wcześniejszych zapowiedziach mogliście zobaczyć okładkę z „D.Gray-mana”. Allan Walker na miesiąc ustąpił miejsca prześlicznej Lightning z bajecznego „Final Fantasy XIII”, którego premiera stanowi jedno z najciekawszych marcowych wydarzeń około japońskiego świata. A co czeka na Was w numerze oprócz niespotykanej dotąd w „Otaku” premiery?
Dużo miejsca poświęciliśmy kultowym „Fairy Tail” i „Baccano!”. Nie zapomnimy też o przetarciu z kurzu klasyków gatunku: FLCL Gainaxu oraz „Magic Knight Rayearth” CLAMP-a. W numerze także gratka dla fanów fanserwisu, czyli „Kämpfer”... Oprócz tego wielki powrót działu j-music wraz z relacją z berlińskiego koncertu, jednego z królów japońskiej sceny – Miyaviego.
Oprócz tego, jak zwykle dużo dobrych tekstów, kącik kulinarny „Gotuj z Otaku”, nowe przydatne japońskie zwroty a także ogromniaste plakaty z „Final Fantasy XIII” i „Wampirzycy Karin”! |
|
|
|
|
|
Shion
|
Wysłany: 01-05-2010, 11:28
|
|
|
Na samym początku chcę podkreślić, iż UWIELBIAM Wasze pisemko. Mam wszystkie numery [za wyjątkiem tych z E-archiwum. Cóż, być może znajdę je w jakimś antykwariacie] i co miesiąc z niecierpliwością oczekuję na kolejne "Otaku".
Chciałabym zwrócić się z niewinną prośbą w stronę Szanownej Redakcji "Otaku" o recenzję "Higurashi no Naku Koro ni", jak i innych anime tego pokroju, gdyż jestem ich zażartą fanką. Uwielbiam wszelkiego rodzaju kryminały, horrory, filmy akcji, thrillery i dramaty, także proszę o umieszczenie w "Otaku" więcej anime/mang traktujących o tym.
Aha, zapomniałabym: i więcej yuri! Z tego, co wiem, dość mało jest anime stricte o samym yuri. Chciałabym poznać yuri pokroju "Strawberry Panic!", o ile to oczywiście możliwe. :3
Pozdrawiam serdecznie,
Shion |
_________________ Enough of the hell
Enough of the pain
I won't let him touch you
I love you
Needless to say
I'll stand in your way
I will defend you
And I...
~ The Rasmus, Shot |
|
|
|
|
Naq
|
Wysłany: 03-05-2010, 00:24
|
|
|
Dziękujemy za miłe słowa. Jeśli chodzi o Twoją prośbę, to recenzja "Higurashi" ukazała się w 11 numerze "Otaku" (jest on aktualnie dostępny w E-Archiwum, ale już niedługo w sklepie yatta.pl pojawi się możliwość zakupienia go w formie papierowej - bądź czujna, bo zostało nam niewiele sztuk tego numeru). Niewykluczone jednak, że w którymś z najbliższych numerów przypomnimy o tym tytule. Co do "Strawberry Panic!" to zanotowałam sobie i postaramy się, by jego recenzja również niedługo ukazała się na łamach "Otaku".
A jeśli już o tym mowa, to nowy numer "Otaku" ukaże się za ok. dwa tygodnie.
Cytat: | Jak sugeruje okładka, nadszedł czas długo oczekiwanej recenzji serii "D.Gray-Man". Zgłębimy sekrety Allana Walkera i organizacji Black Order chroniącej Ziemię przed ostateczną zagładą... Z mroku wydobędzie nas urocze i "jajcarskie" "Shugo Chara". Jeśli jednak mamy ochotę na wspaniały koktajl czarnego humoru i różowej słodyczy sięgnijmy po "Sayonara Zetsubō Sensei". W zupełnie innej, acz równie interesującej, tonacji utrzymane jest romansidło pełne muzyki, czyli "Nodame Cantabile".
Dział Offroad zapełniliśmy recenzją jednego z najlepszych mordobić wszech czasów, czyli "Super Smash Bros.Brawl" - nie ma nic lepszego niż Mario okładający Yoshiego! Opowiemy Wam także co nieco o popularnym gatunku Visual Novel, a fanów j-music zainteresuje sylwetka zespołu An Cafe...
Co będzie w tym numerze dodatkiem? Ha! Tę niespodziankę ujawnimy dopiero w dniu premiery ;) Mogę uchylić tylko rąbka tajemnicy - spełniamy jedną z waszych najczęściej pojawiających się w listach próśb!
|
Okładkę można znaleźć na stronie Otaku.pl |
|
|
|
|
|
Shion
|
Wysłany: 03-05-2010, 16:07
|
|
|
Naq napisał/a: | Dziękujemy za miłe słowa. Jeśli chodzi o Twoją prośbę, to recenzja "Higurashi" ukazała się w 11 numerze "Otaku" (jest on aktualnie dostępny w E-Archiwum, ale już niedługo w sklepie yatta.pl pojawi się możliwość zakupienia go w formie papierowej - bądź czujna, bo zostało nam niewiele sztuk tego numeru). Niewykluczone jednak, że w którymś z najbliższych numerów przypomnimy o tym tytule. Co do "Strawberry Panic!" to zanotowałam sobie i postaramy się, by jego recenzja również niedługo ukazała się na łamach "Otaku". |
Tylko 11, czy ostały Wam się może jeszcze inne?
Aha, i na prośbę koleżanki: Kemeko Deluxe i Gintama. Czy byłoby możliwe, aby umieścić je kiedyś na łamach "Otaku"? :3 |
Enough of the pain
I love you
Needless to say
I'll stand in your way
I will defend you
And I...
~ The Rasmus, Shot |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-05-2010, 16:29
|
|
|
Cytat: | Aha, zapomniałabym: i więcej yuri! Z tego, co wiem, dość mało jest anime stricte o samym yuri. Chciałabym poznać yuri pokroju "Strawberry Panic!", o ile to oczywiście możliwe. :3 |
A spodziewałem się, że raczej ludzie nie chcą czytać o yuri, że to temat niszowy i mało atrakcyjny... Więcej o yuri pisałem w pierwszym numerach Otaku, w czasach, kiedy faktycznie bardzo mocno interesowałem się tym tematem. Ale obiecać mogę, że od czasu do czasu recenzja jakiegoś tytułu z tego nurtu na pewno się pojawi. |
|
|
|
|
|
Shion
|
Wysłany: 03-05-2010, 19:51
|
|
|
Grisznak napisał/a: | A spodziewałem się, że raczej ludzie nie chcą czytać o yuri, że to temat niszowy i mało atrakcyjny... Więcej o yuri pisałem w pierwszym numerach Otaku, w czasach, kiedy faktycznie bardzo mocno interesowałem się tym tematem. Ale obiecać mogę, że od czasu do czasu recenzja jakiegoś tytułu z tego nurtu na pewno się pojawi. |
Dziękuję. Pro po yuri: co dziwne, wszystkie moje koleżanki, interesujące się m&a, właśnie najbardziej lubią yuri. Przyjaciółka się nawet smuciła, że mało w "Otaku" jest anime stricte o tym. Yuri ma w sobie coś... pięknego, niezwykłego, przyciągającego i zachęcającego do oglądania. Ludzie, z którymi piszę na forach, potrafią całymi dniami siedzieć i oglądać/szukać po internecie dobrych tytułów. I właśnie z tym mają problem. Kolega mi mówił, że zna bardzo mało dobrych, wartych zainteresowania, produkcji. Także, gdyby co miesiąc w "Otaku" pojawiała się jedna recenzja tego gatunku, byłabym Wam bardzo wdzięczna. |
Enough of the pain
I love you
Needless to say
I'll stand in your way
I will defend you
And I...
~ The Rasmus, Shot |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|