Animax - Nowy kanał anime w TV |
Wersja do druku |
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 01-03-2009, 18:32
|
|
|
Cytat: | No jak jest od groma to czemu Jetix (informacja niepotwierdzona) upadło |
Jetix jest i ma się dobrze. (informacja potwierdzona) |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 01-03-2009, 18:45
|
|
|
No dziwne od kilku tygodni moi koledzy mówią że go nie ma.
Ale wracając do Animax'u, niech ktoś załyży nowy temat bo tu robimy OT na Wielką skale |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Ryuzaki
Smok Samurai
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-03-2009, 18:51
|
|
|
MegamanNoTsukaima napisał/a: | niech ktoś załyży nowy temat bo tu robimy O |
Robota dla moderatorów. Niech wydzielą posty do jakiegoś nowego tematu w wolnej chwili co najwyżej.
Megaman, a pomyślałeś może o tym, że Twoim kolegom po prostu provider odłączył ten program. Też moge powiedzieć, ze Polsat padł, bo go nie mam na cyfrze :) |
_________________ 10 razy upaść, 11 razy wstać... |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 01-03-2009, 18:59
|
|
|
Ale nie wszystkie kanały chodzą normalnie i oni mi mówią że dzień wcześniej było, wstają rano bo chcieli se naruto powtórkę oglądnąć (bo nie wiedzą że w sieci jest już cała seria ... ale to szczegół) a tu nie ma |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 01-03-2009, 19:05
|
|
|
Cytat: | Ale nie wszystkie kanały chodzą normalnie i oni mi mówią że dzień wcześniej było, wstają rano bo chcieli se naruto powtórkę oglądnąć |
Tak niestety jest w kablówkach.
Cytat: | (bo nie wiedzą że w sieci jest już cała seria ... ale to szczegół) |
Dobrze robią, przynajmniej nie piracą. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 01-03-2009, 19:22
|
|
|
Set Abominae napisał/a: | Dobrze robią, przynajmniej nie piracą. |
moim zdaniem nie bo później ja muszę im zdawać relacje. |
Ostatnio zmieniony przez RepliForce dnia 01-03-2009, 20:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AtoMan
Gość
|
Wysłany: 01-03-2009, 19:26
|
|
|
Z Jetixem sprawa wygląda tak, że np. Multimedia go zdjęły z analogu (bodaj w opcji cyfrowej jest) - nikt nie wie dlaczego. Ale żyje i ma się dobrze, od jutra będą dawać nowe odcinki BoBoBo ;-) |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-03-2009, 19:30
|
|
|
Temat o ChC na AXN scalono z istniejącym już wcześniej tematem o kanale Animax, z racji dyskusji, która wyraźnie skręciła w tę stronę.
IKa
Zua Biurokratka
|
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-03-2009, 19:57
|
|
|
Jestix jest i żyje, bardziej dziwi mnie, ze Naruto wciąż leci, gdzieś obiło mi się o uszy, ze mają zdejmować. Niech nam Narutardzi rosną a bedzie chlebek fanowski z tej mączki.
W Animax już nie wierzę, chciałabym tylko, żeby Saiunkoku II serię puścili na Hyper, choć stracili juz szansę wydania polskiej wersji przed angielskimi fansubami.
Myślę, ze bardziej realne byłoby wydzielenie pasma anime na CN, tak jak zrobiono to w USA, choc tu pojawia sie kwestia, ze "flagowe" dla Toonami FMA puściła nas inna stacja. Gdyby jeszcze AV trochę przyłożyło się do polskich wydań, a AG wykosztowało się na porządną serię z dobrą kampanią promocyjną byłoby całkiem nieźle. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 01-03-2009, 20:06
|
|
|
Cytat: | Myślę, ze bardziej realne byłoby wydzielenie pasma anime na CN, tak jak zrobiono to w USA, choc tu pojawia sie kwestia, ze "flagowe" dla Toonami FMA puściła nas inna stacja |
A nawet dwie. Nie widzę związku. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 01-03-2009, 20:10
|
|
|
Znaczy wiecie za granicą Megaman Axess leciał na Kanale Worner Bros. Ale tam nie ma tylu kanałów z Bajkami co u nas. |
|
|
|
|
|
AtoMan
Gość
|
Wysłany: 01-03-2009, 20:15
|
|
|
Eire napisał/a: | Jestix jest i żyje, bardziej dziwi mnie, ze Naruto wciąż leci, gdzieś obiło mi się o uszy, ze mają zdejmować. Niech nam Narutardzi rosną a bedzie chlebek fanowski z tej mączki. |
No właśnie chwilowo nie leci, ale w marcu wraca na antenę, tylko o dość późnej godzinie (23:00) i brak szans na nowe odcinki...
A co do MegaMana - u nas leciało wszystko to, co na zachodzie. Star Force leciał na CN tylko w formie "filmu", a odcinki udostępniano tylko w Internecie (jest też Box DVD z Wielkiej Brytanii z całą 13-odcinkową serią). |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-03-2009, 20:44
|
|
|
Cytat: | Cytat:
Myślę, ze bardziej realne byłoby wydzielenie pasma anime na CN, tak jak zrobiono to w USA, choc tu pojawia sie kwestia, ze "flagowe" dla Toonami FMA puściła nas inna stacja
A nawet dwie. Nie widzę związku. |
Dwie? A niech będzie.
Po prostu musieliby szukać innego pewniaka, który zapewni wysoką oglądalność. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 01-03-2009, 20:47
|
|
|
Gość napisał/a: | Star Force leciał na CN tylko w formie "filmu", a odcinki udostępniano tylko w Internecie (jest też Box DVD z Wielkiej Brytanii z całą 13-odcinkową serią). |
Moim zdaniem to dobrze że Rusey no Rockman(czyli megaman starforce) nie leciał w Polsce. Ani to coś szczególnego, bo pokazuje sytuacje ludzi po Wojnie Reploidów z ludźmi (czyli Rok 22XX). Walki nie są już tak widowiskowe jak w Rockman.exe, bo Navi zamieniono na sam-nie-wiem-co-to-jest, a chipy bojowe na karty bojowe. Możecie powiedzieć teraz "te dziecko to jakiś maniak". Nie, ja po prostu wychowałem się na tej serii i zawsze wpadała mi do rąk co i rusz jakaś nowa informacja, dlatego tak dobrze znam historie Całej tej serii.
A co do MM.exe - Może i leciało ale może ktoś będzie tak wspaniałomyślny i napisze nam do tego napisy dzięki czemu będziemy mieć też tak jak
Gość napisał/a: | na zachodzie | . |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 01-03-2009, 21:13
|
|
|
Kończąc już offtop (bo niewątpliwie z lekka zaśmieca temat).
Cytat: | Możecie powiedzieć teraz "te dziecko to jakiś maniak". |
Nazwałbym Cię raczej MegaManotardem. Jednak nie martw się. Znam ludzi, którzy mając 23 wiosny na karku, z przyjemnością oglądają podobne serie.
Cytat: | Ale żyje i ma się dobrze, od jutra będą dawać nowe odcinki BoBoBo ;-) |
No, królu! Będzie co oglądać! ;] |
|
|
|
|
|