Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Animax - Nowy kanał anime w TV |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-01-2007, 15:00
|
|
|
Potwierdziło się, że od 12 lutego na jetixie rusza Naruto. Prawdopodobnie będzie to wersja zachodnia, ocenzurowana tu i ówdzie, ale widać, że jednak ktoś u nas inwestuje w anime. |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 17-01-2007, 15:04
|
|
|
Zapomniałeś dodać "bezwartościowe anime", bo ocenzurowane anime, nie ma najmniejszej racji bytu... |
_________________ - Wiesz, mój znajomy kiedyś oglądał anime...
- I co z tego?
- Teraz spoczywa na Powązkach... |
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 17-01-2007, 16:00
|
|
|
O Naruto słyszałam. Zrobiłam głośne <jeeeej!> na cały dom, bo wyznaję zasadę, że anime jest dobre jeśli tylko jest anime, a także jest to niewątpliwy znak, że idziemy naprzód.
To co mnie martwi, to to, że prawdopodobnie nie pędę w stanie oglądac serialu, bo dubbingi na Jetixie znam od najgorszej strony. Jeśli zwykle dubbing mnie denerwuje, to jetixowski doprowadza mnie do pasji >_< |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-01-2007, 16:49
|
|
|
FranzKafka napisał/a: | Zapomniałeś dodać "bezwartościowe anime", bo ocenzurowane anime, nie ma najmniejszej racji bytu... |
A czemuż to nie ma? Myślisz, że puszczają to dla garstki fanów, która narzeka na każdym kroku? Nie, puszczają to dla dzieci, którym i tak się będzie podobało. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 17-01-2007, 16:54
|
|
|
Cytat: | Zapomniałeś dodać "bezwartościowe anime", bo ocenzurowane anime, nie ma najmniejszej racji bytu...
|
No jasne! To anime niesamowicie straci na guembi jeśli z tych 5 odcinkow (z pośród 500) wytnie się krew. Jak to poważnie odbije się na psychologi i ach! jakże ciekawej fabule!
Po prostu gwałt na wartościach artystycznych. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 17-01-2007, 17:08
|
|
|
Cytat: | Zapomniałeś dodać "bezwartościowe anime", bo ocenzurowane anime, nie ma najmniejszej racji bytu... |
A czemu nie, Dragon Ballowi to jakoś nie zaszkodziło, no chyba, że mówisz o takiej cenzurze jaka była w Card Captor Sakura w USA gdzie, faktycznie dużo wycieli i zmienili niepotrzebnie. A to że wytna trochę krwi to nie szkodzi. Poza tym myślę, że lepiej żeby taki Naruto leciała z cenzurą i dubbingiem, przy okazji dając zarobić JPF na mandze i dostarczając świerzy narybek niż jak by miało być tak jak teraz, czyli prawie nic. Bo im więcej fanów, tym chyba lepiej, nie? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-01-2007, 17:11
|
|
|
Łoj tak tak, pewnie wylecą wszystkie dyskusje filozoficzne toczone przez bohaterów przy okazji wzajemnego łojenia się i młodzi fani nie będą mieli okazji czerpać z tej krynicy mądrości. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-01-2007, 17:22
|
|
|
FranzKafka napisał/a: | Zapomniałeś dodać "bezwartościowe anime", bo ocenzurowane anime, nie ma najmniejszej racji bytu... |
/me skasowała długiego i zjadliwego posta...
Spuśćmy na te słowa zasłonę milczenia, zwłaszcza, że nie wiemy, na jakiej licencji to będzie.
Szanowne towarzystwo proszę o wyniesienie się do innego tematu, jeśli chcą podyskutować o tym, jak to cenzura niszczy anime. W spokoju. Bez wycieczek osobistych.
|
|
|
|
|
|
herok
|
Wysłany: 17-01-2007, 22:21
|
|
|
Jak tak pomysle o tym co zrobi polska cenzura juz sobie to wyobrazam hellsing w rozowych kolorach POPROSTU LUKIER I SLODKOSCI dobre by bylo gdy mozna to zjesc ale tylko ogladac nie mam zamiaru :P
Zniszczyc cenzure skaczący, kolorowy gifik, bardzo nie lubiany przez moderatorów
"Cenzura okazała się mocniejsza".
Na przyszłość proszę nie zamieszczać żadnych skaczących, podrygujących czy tańczących gifów na Forum. Przeszkadza to Moderacji i Użytkownikom.
Dziękuję
IKa |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 17-01-2007, 22:33
|
|
|
Mia... dlaczego nikt się nie cieszy...
Kanał anime. Radosny śpiew, peace and love.
Niedawno się dowiedziałam, że animowane seriale, które nie mają wymaganej szesnastki wzwyż MUSZĄ miec dubbing, bo taki jest przepis, i tego należy się spodziewac.
mimo to...
Oh, gdyby był, gdyby był...!
A w ogóle to małe Fumofu nikomu nie zaszkodzi ^o^ |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 18-01-2007, 08:12
|
|
|
Anime z polskim dubbingiem?? Nie proszę, tylko nie to. Przecież to będzie koszmar. Ja tam wolę żeby było jak na Hyperze. Po japońsku z polskimi subbami. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 18-01-2007, 09:04
|
|
|
Więc kolega woli zamiast tego żadne anime? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-01-2007, 10:17
|
|
|
Pewnie woli, żeby nie było niczego....Aż strach spytać, czy nie jest aby z Białystoku.
Swoją drogą, faktycznie, zjawisko symptomatyczne dla naszeg fapdomu. Ktoś zapowiedział kanał z anime - bluzgi. Ktoś zapowiedział jeden z najpopularniejszych anime w naszej tv - bluzgi. What's next? |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 18-01-2007, 10:30
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Więc kolega woli zamiast tego żadne anime? |
Ja bynajmniej tak. I tak zassam sobie, co tylko chcę z neta i wole nawet nie patrzeć na Polski dub. (Tylko Hyper odwala kawał dobrej roboty...;/)
Możecie mnie jechać, ale takie ejst moje zdanie osobiste. Nieraz już było tak, że po kilku dniach ssania musiałem wyrzucić całą serię bo była z innym dubem niż japoński. Taki mam fetysz, ot... |
_________________ - Wiesz, mój znajomy kiedyś oglądał anime...
- I co z tego?
- Teraz spoczywa na Powązkach... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-01-2007, 10:56
|
|
|
/sarkazm> A bo po co dotrzeć z anime do szerszego grona fanów, po co wciągać młode pokolenie, wystarczy nas tylu ilu jest, niepotrzebni nam są nowi! /sarkazm off>
Koledzy zdają się zapominać, że NIE rośnie nam młode pokolenie fanów. bo NIE MA na czym!
Dzisiejszy fandom to w większości "stare pryki", które "wszystko widziały". Dla którego dubbing jest obrazą wielką, a oryginał świętością, a jeśli się nie dostosujesz, jesteś wyzywany od fanów Pokemonów. Na palcach można policzyć tych, dla których liczy się fabuła i animacja, a nie to, czy jest po polsku, czy japońsku.
Przypominam, że LEKTOR jest wymysłem polskim. I nigdzie na świecie nie występuje - a my trzymamy się z dzikim uporem tego przeżytku telewizyjnego, który zagłusza praktycznie wszytko podczas oglądania czegokolwiek.
Proszę mi łaskawie powiedzieć, JAK dzieciaki mają oglądać anime? Bo jak rozumiem po japońsku i z napisami, najlepiej angielskimi? A co one u licha z tego zrozumieją??? Ano NIC! A co zrobią jak nie zrozumieją - NIE BĘDĄ OGLĄDAĆ! Nawet jak będą polskie napisy, to nie zdąży się przeczytać - bo tak się składa, że zdolność czytania ze zrozumieniem wśród polaków zanika.
A może dzieciakom tak z grubej rury przysolić, nich puszczą Hellsinga o 9tej rano, potem jakieś hentaje, a na koniec Berserka, i tak w kółeczko... TAK, WIEM, że przesadzam.
Ale w tej chwili tak to wasze narzekanie odbieram. Bo COKOLWIEK będzie to i tak będziecie narzekać, siedząc na stosach płytek, z terabajtami animek ściągniętych, z najnowszymi anime zripowanymi prosto z NHK. A tak się składa, że są osoby, dla których jedynym miejscem, gdzie mogą obejrzeć jakiekolwiek anime jest telewizja. A jedyna waszą odpowiedzią na jakikolwiek news jest: "Jeśli nie w oryginale, to lepiej, żeby nie było wcale".
A wiecie co mnie najbardziej śmieszy? To, że jeszcze kanał nie powstał, że jeszcze Naruto nie wyemitowali, a już są osoby, które zapowiadają, że to wszystko i tak szajs, oglądać nie będą, wolą pościągać z internetu. Gratulacje. Jeśli śledzą internet ci, którzy planują ramówki (a na pewno śledzą), właśnie dochodzą do wniosku, że nie warto, bo w Polsce i tak nikt nie będzie oglądał.
W nosi wszyscy maja, że może coś się ruszy. Najlepiej narzekać.
(po przeczytaniu ACP i AG musiała się wyżyć) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|