Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Animax - Nowy kanał anime w TV |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-03-2009, 00:36
|
|
|
Proszę się trzymać tematu o kanale Animax. To nie jest temat o Megamanie.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
White_Raven
Gość
|
Wysłany: 16-07-2009, 20:11
|
|
|
,,Wedle informacji opublikowanych przez serwis DVBNews.pl, jeszcze w tym roku ma zostać uruchomiona polska wersja kanału Animax. Prawdopodobny termin to jesień, kiedy to nadawcy prezentują nowe ramówki. Animax ma znaleźć się w ofertach sieci kablowych i satelitarnych".
News znaleziony w:
http://www.globo.home.pl/viewtopic.php?t=7362
i
http://anime.com.pl/Polski_Animax_-_kolejne_podejscie,news,read,4248.html
Hmm... no cóż......od 2 lat obiecują Animaxa w Polsce i na obietnicach się niestety skończyło :/ Mimo to mam cichą nadzieje że tym razem nie dadzą klapy.(choć mówią że nadzieja matką głupich ;) ) |
|
|
|
|
|
White_Raven
|
Wysłany: 28-11-2009, 01:38
|
|
|
Nie wiem czy zwróciliście uwage, ale na kanale od FMABrotherhood na youtubie , obok loga są flagi krajów w których puszczają właśnie FMA:Brotherhood i jest tam flaga polska przy animaxie :
http://www.youtube.com/user/FMABrotherhood
Tylko powiedzcie mi, gdzie puszczaja u nas nowe fma skoro polskiego animaxa jeszcze nie ma ? :D No chyba że dadzą na AXN Sci Fi...
A propos, wiecie że polski Animax miał być premierowo na Play Station 3?
Ponoć najnowszy firmware 3.10 umożliwi użytkownikom Play Station 3 oglądanie telwizji na żywo.W pakiecie dostępnym dla naszego regionu (Czechy, Polska, Węgry, Bułgaria, Rumunia oraz Slowacja) miały się znajdować dwie stacje telewizyjne ze stajni Sony - AXN i Animax.
Ale niestety to jest Polska i Animaxa nie będzie na PS 3 niestety. :|
Nie wiadomo czy wogóle będzie w telewizji. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 12-12-2009, 18:37
|
|
|
Bardzo proszę o umiar i bardziej stonowane wypowiedzi w krytyce kanału Animax. Pomijając już estetykę języka, ostre i emocjonalne określenia nikomu nic nie powiedzą - znacznie lepiej rzeczowo wskazać, co nie podoba się w działaniu kanału. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 13-12-2009, 13:26
|
|
|
White_Raven napisał/a: | Tylko powiedzcie mi, gdzie puszczają u nas nowe fma skoro polskiego animaxa jeszcze nie ma ? :D No chyba że dadzą na AXN Sci Fi... | Jak słusznie zauważyłaś, w chwili obecnej Animax funkcjonuje u nas wyłącznie jako blok w obrębie kanału AXN SciFi. Nie jest wykluczone, że planują wydać FMA Brotherhood po tym jak się znudzą puszczaniem w kółko poprzedniej serii FMA, ale bardziej prawdopodobne, że flaga trafiła tam niejako "z automatu" - Animax wydaje FMA:B, Animax jest w Polsce (nieważne, w jakiej formie), więc doklejamy polską flagę.
Biorąc pod uwagę ilość nowości jakie się w Animaxie na AXN-ie dotychczas pojawiły, stawiałbym na wersję drugą. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 13-12-2009, 17:01
|
|
|
Tak, tylko czemu te animacje są puszczane o takich godzinach, że chyba 5 albo 6 letnie dzieci które nie są w przedszkolu mogą je oglądać |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-12-2009, 17:19
|
|
|
Prawdopodobnie dlatego, że specjaliści od ramówki wyliczyli iż tak się opłaca. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
White_Raven
|
Wysłany: 13-12-2009, 18:22
|
|
|
Teukros napisał/a: | Bardzo proszę o umiar i bardziej stonowane wypowiedzi w krytyce kanału Animax. Pomijając już estetykę języka, ostre i emocjonalne określenia nikomu nic nie powiedzą - znacznie lepiej rzeczowo wskazać, co nie podoba się w działaniu kanału. |
No może faktycznie troche przegięłam, mogłam to ująć w bardziej kulturalny sposób. Pisałam tamten post pod wpływem emocji więc musicie mi wybaczyć. |
_________________ L'Oreal called and said you're not worth it! |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-12-2009, 20:17
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Tak, tylko czemu te animacje są puszczane o takich godzinach, że chyba 5 albo 6 letnie dzieci które nie są w przedszkolu mogą je oglądać |
Zawsze można nagrywać. Uwierz mi, przy odpowiedniej motywacji można rozszyfrować nawet dość zaawansowany sprzęt bez jakiejkolwiek instrukcji, sprawdzone empirycznie lata temu. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Miyomi
Czekoladożerczyni
|
Wysłany: 18-01-2010, 19:47
|
|
|
Osobiście uważam pomysł za dobry, ale szczerze mówiąc, boję się, że dadzą do naszych ulubionych animców dubbing, tak jak to zrobili bodajże w Hiszpanii, czy gdzieś, gdzie w tym języku mówią. Osoby mające kiedyś Jetixa (dziś już Disney XD), pamiętają zapewne "Naruto" (i dzieciaki biegające po podwórku/szkole krzyczące coś w stylu "Cieniste klon dżutsu!"). I myślę, że tyle mam w tej sprawie do powiedzenia... Robić. Nie spaprać. I tyle ;) |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-01-2010, 20:02
|
|
|
Bliżej nam do Niemiec- tam do dubbingów się przykładają. Choć oczywiście wolałabym by potencjalnym dubbingom z Animaxa bliżej było do poziomu Disney Channel niż Disney XD |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 18-01-2010, 21:30
|
|
|
Zależy, co mas na myśli mówiąc "poziom DCH". Bo takiej przesłodzonej Hanny Montany to ja nie chcę... :/ |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 19-01-2010, 01:05
|
|
|
Jeżeli będą dubbingować to ja podziękuję. Prywatnie nie wyobrażam sobie anime nie po japońsku (chyba, że byłby oryginalnie eng jak np. w Halo: Legends). Ale to subiektywne zdanie. Jeżeli zaś napisy, podobnie jak nadawali anime na Hyperze, to jak najbardziej jestem za i może znów będę włączał TV po coś innego niż by pograć na konsoli i obejrzeć wiadomości ;)
Ech, przydałby się taki Animax.... |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 19-01-2010, 10:47
|
|
|
Przydałby się, przydałby... Ale wierzycie, że kiedykolwiek się pojawi? Dla mnie to telewizyjny odpowiednik Duke Nukem Forever. Tyle lat już zapowiadają Animax, nawet w zeszłym roku były reklamy na AXN Sci-Fi (ze sloganem "Na co czekasz?" :D). Jednak, czy opłacałoby się im prezentować kanał z zawartością, która (bądź co bądź) nadal w naszym kraju jest niszą? Neeeeein. Mi się to jakoś nie widzi, zwłaszcza, że nie ma być to kanał misyjny (za całym przedsięwzięciem stoi Sony). A jak już by wprowadzili, to z jakością lokalizacji byłoby tragicznie (durne szeptanki, suby z niezliczoną ilością bugów) |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 19-01-2010, 15:03
|
|
|
Obecnie nie jest problemem wybór między wersjami językowymi*, więc jedyną przeszkodą w dodaniu dubbingu mogą być pieniądze. Szkoda, bo lubię różne wersje językowe.
*Choć to AXN- ludzie podniecali się, że dali ankietę lektor czy napisy, podczas gdy na innych kanałach przełączanie dźwięku to standard |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|