Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
"S2 when?" czyli jak się sprzedało anime X |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-12-2012, 08:43
|
|
|
Vries, chodzi o to, że w SAO jest bohater-taki-jak-ty. I to wystarcza. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 06-12-2012, 10:02
|
|
|
Z anime które sprzedały się powyżej 10k jest... Hetalia? Oofuri? Josei z tego marne (prawdę mówiąc to seineny), no i były tańsze od typowych anime... Jest UtaPrince jako adaptacja VN, oba Hakuoki też adaptacje gry, Kuroshitsuji właściwie jest tylko dla pań, wiec niech się liczy... o, wreszcie josei z krwi i kości - Honey & Clover 11k, Natsume 10k. Ew. można dodać Fruits Basket 10k?
Fanki anime wolą kupować produkcje typu Tiger&Bunny (28k, większość kobiety), Kuroko no Basket (22k) czy Gintama (15k), zaś w przypadku romansów/SoL wybierają mangi.
W SAO jest naprawdę fajny główny bohater, porównaj go do typowych łamag. Kirito jest silny, zwinny, świetnie się zna na PC, nie ma większych problemów w kontaktach z kobietami. Świat gry to też spory plus. Anime zdecydowania wyróżnia się ponad przeciętną także oprawą audiowizualną. Dokładny chara design, przepiękne szczegółowe tła, całkiem płynna animacja, niewiele QUALITY momentów - to jest bardzo cenione, w końcu przyjemniej na BD ogląda się coś, co jest ładne (wiem np. że sporo osób zrezygnowało z zakupu Shinsekai Yori przez jego brzydotę od pewnego momentu serii). Do tego light novels już przed emisją anime sprzedawały się na poziomie 100k, więc była spora baza fanów (obecnie ponad 300-400k...)
Poprzednie anime fantasy... Highschool DxD? Dog Days? Ao no Exorcist? Odniosły sukces~
Nie jestem ekspertem w sprawie SAO, warto by było przyjrzeć się tysiącom zachodnich fanów, to anime jednak jest trochę inne od reszty :P
Slova, ... |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-12-2012, 10:11
|
|
|
vries napisał/a: | Nodame chyba miało jakieś tam wyniki... |
Nodame i H&C sprzedawały się bardzo dobrze jak na Noitaminę, w okolicach 10k. Pierwsze było jednym z największych hitów tego pasma jeśli chodzi o oglądalność. Ich największym problemem był spory spadek sprzedaży z pierwszego sezonu na drugi. Anyway, w postach Proga czytaj raczej cyferki, niż komentarze ;] |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 14-12-2012, 19:20
|
|
|
A swoją drogą, jak mylące mogą być prognozy z surowej sprzedaży anime bez patrzenia na całą franczyzę, dowiodło niedawne oficjalne ogłoszenie, że The World God Only Knows dostanie trzeci sezon... o kontynuacji OAVki z Tenri nie wspominając. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 15-12-2012, 20:08
|
|
|
Z tego co mi wiadomo, trzeci sezon zawdzięczamy Kanon. O ile początkowo nie była zbyt popularna, tak zyskała liczne grono fanów po tym jak Manglobe ją konsekwentnie promowało, okazało się, że jej koncertowanie odniosło sukces, no i dostanie własną OVA, podczas gdy trzeci sezon będzie się zajmował innymi dziewczynami. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-02-2013, 13:28
|
|
|
W tym tygodniu rządzi niepodzielnie Sunrise.
Akito v1 + Horizon II v5 + kinówka Tiger&Bunny = ponad 50k BD (+ około 6k DVD) |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 05-02-2013, 13:42
|
|
|
Pozycja GuP mnie więcej, niż satysfakcjonuje. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 05-02-2013, 14:33
|
|
|
JoJo's Bizarre Adventure ponad 14k BD i 4,5k DVD (+20k CD-ków z singlem z 2-giego OP. To dobry wynik. Grupa to wykonująca jest popularna, czy jak?). Dobry wynik, który zapewne przerósł oczekiwania. Mam nadzieję na kolejne części. Wszyscy przecież czekają na "Za Warudo!". |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|