Zima 2012/2013 |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 05-12-2012, 10:35
|
|
|
Slova napisał/a: | >Yutaka Yamamoto
>reżyser
Biorę w ciemno. |
Jak dla mnie on ma prawie 100% faili na swoim koncie. Początek Lucky Star, który był nudny jak flaki w oleju. Beznadziejne Fractale i poza tym żadnej większej produkcji poza Kannagi, którego akurat nie widziałem.
Ale sama PV-ka Senyuu prezentuje to, czego od tego anime oczekiwałem, więc pewnie obejrzę.
---edit---
Chwila...
To mają być pięciominutowe shorty? Jeśli tak, to nie zapowiada się to tak ciekawie jak sądziłem. |
Ostatnio zmieniony przez vries dnia 05-12-2012, 12:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 05-12-2012, 11:52
|
|
|
Początkowe epy LS były właśnie tym, dlaczego to polubiłem. A za same Kannagi już można ubóstwiać tego reżysera. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 05-12-2012, 20:40
|
|
|
Kannagi było spoko.
Rozważania nt. sposobu jedzenia czokorożków rozwalały, to prawda. Nie ogarniam czemu go zwolnili po czterech odcinkach.
Fractale było spoko, ale to co gadał Yamakan... zasłużył na tę całkowitą porażkę XD |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 07-12-2012, 12:08
|
|
|
U ready to be Shafted?
Nowa PV-ka S@G, gdzie jest pokazane trochę więcej niż parę artów. Wygląda dobrze. Me want. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-12-2012, 16:32
|
|
|
vries napisał/a: | To mają być pięciominutowe shorty? Jeśli tak, to nie zapowiada się to tak ciekawie jak sądziłem. |
Oj tam, jak będzie dobre to nawet pięciuminutówka jakoś oświetli ten marny sezon.
Tymczasem mamy PVkę Nekomonogatari z rzeczy Shaftowych i dobrze, bo S@G automatycznie straciło moje zainteresowanie, gdy okazało się, że protag ma głos starego zboczeńca. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 14-12-2012, 19:06
|
|
|
Boku wa Tomodachi ga Sakunai Next - kontynuacja.
Minami-ke: Tadaima - kontynuacja.
Maoyuu Maouyuusha - zapowiada się ciekawie.
I to na razie chyba na tyle...
A, po drodze będzie kolejna OAVka do Seitokai Yakuindomo. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 18-12-2012, 11:40
|
|
|
Po wspaniałym sezonie jesiennym, pełnym ciekawych tytułów przyszedł czas na marazm. Cyki, spódniczki, moe laseczki i inne pierdoły nienadające się do oglądania. Jedynymi rozsądnymi kandydatami wydają się:
Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT
Bakumatsu Gijinden Roman
Najnowsza OAVKa Kindaichiego
One Piece Film Z
Plus ewentualnie:
Savanna Game - Śmierdzi mutacją Btooom! i Battle Royale z jakimiś nadprzyrodzonymi efektami.
Cuticle Detective Inaba - Choć szczerze powiedziawszy, te wszystkie pseudo-detektywistyczne serie ostatnich sezonów strasznie działają mi na nerwy. Nie ukrywam możliwości ostrego plucia jadem. |
|
|
Progeusz
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 20-12-2012, 12:02
|
|
|
Mam kaca i powyższy link spowodował u mnie mdłości.
Dzięki, prog. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 20-12-2012, 12:15
|
|
|
~Zawsze pomocny.~
Tak naprawdę będzie walczyło o top3 sezonu. Najbardziej liczę na Vivid Red, bo wiem na co stać AKB i Chihayafuru, zaś Sasami powinno siedzieć w zakresie <7+/10; 8+/10>. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 20-12-2012, 14:48
|
|
|
Dlaczego tej K-on ma inny tytuł? Eee... to jest inne anime? Na prawdę?
Nie jestem na bieżąco i jakoś nie wiem czy kiedykolwiek będę. |
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 20-12-2012, 16:49
|
|
|
Większość ekipy odpowiedzialnej za Tamako Market robiła K-ON!, stąd podobieństwa (a nawet jeśli nie większość, to na pewno te najważniejsze osoby). Tbh ta kreska jest raczej mixem K-ON! i Hyouki, ale moehejterzy wreszcie maja coś, co mogą nazwać klonem K-ON! bez całkowitego ośmieszania się :P (kij, że pojawią się tu postaci męskie i elementy romantyczne) |
|
|
|
|
|
MaDeR Levap
|
Wysłany: 20-12-2012, 17:17
|
|
|
Eh, ten styl kreski mi się podoba. Nie ma to związku z opinią na temat K-ON - ten był po prostu pierwszym(?) w tym stylu (jeśli nie pierwszym, to już z pewnością tym, który zapoczątkował lawinę naśladowców). |
_________________ Sanity is overrated. |
|
|
|
|
Dabido
|
Wysłany: 20-12-2012, 18:05
|
|
|
Tak sobie zerkam na styczeń i myślę, co t będę oglądał. Muszę przyznać, że mało tego.
Przede wszystkim kontynuacje:
Minami-ke Tadaima, choć został mi jeszcze jeden sezon do nadrobienia, za co niebawem się zabieram. Świetny tytuł, który z przyjemnością będę kontynuował.
Boku wa Tomodachi ga Sukunai Next. Pierwszy sezon zaskoczył mnie naprawdę pozytywnie, oby drugi był równie dobry.
A z nowości to zastanawiam się nad:
Yama no Susume, chyba tylko dlatego, że ładna kreska, kto wie, może fabuła również będzie ok.
Amnesia choć boję się, że to nie będzie mi odpowiadać, jednak chcę zobaczyć kilka pierwszych odcinków.
Sasami-san at Ganbaranai zapowiada się bardzo dobrze.
Tamako Market, taki nowy K-ON może być fajny. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 20-12-2012, 18:12
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Boku wa Tomodachi ga Sakunai Next - kontynuacja.
Minami-ke: Tadaima - kontynuacja.
Maoyuu Maouyuusha - zapowiada się ciekawie. |
Tak samo plus Chiya.
Trzeci tytuł powinien być jednym z lepszych. Powód. Siły ciemnosci sa dobre, a ludzkośc taka typowa. Bardzo fajna jest królowa demonów. Lubie inteligetne żeńskie postacie w anime. a główny bohater przypomina wersje lepsza kazuto z SAO. Tak wydawało mi sie z mangi jak czytałem wieki temu. Cieszy mnie, ze dostanie swój ekran. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|