Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lato 2013 |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-05-2013, 22:16 Lato 2013
|
|
|
Rozpiska letnia (niepełna, jak ktoś ma aktualniejszą to niech się podzieli)
Wygląda na to, że w tym roku lato dla odmiany nie będzie sezonem ogórkowym. Przynajmniej dla mnie, bo już mam kilka anime które na pewno będę oglądać:
Silver Spoon - jako wielki fangirl twórczości Arakawy nie mogę tego przegapić. Nie wspominając, że od czasu Moyashimonów mam słabość do historii o szkołach agrokulturowych. Z niskimi i łatwo irytującymi się protagonistami.
Fate/kaleid liner Prisma Ilya - for epic magical girls battles. I z nadziejami, że zekranizują też sequele.
Senyuu 2 - to były przyjemne 5 minutówki, chętnie zobaczę więcej.
Monogatari 2nd Season - to raczej nie wymaga komentarza.
Genshiken Nidaime - staro się czuję jak sobie przypomnę jak dawno oglądałam pierwsze sezony... jestem ciekawa jak postanowili dalej pociągnąć historię, a i humor wspominam dobrze.
Do sprawdzenia:
Uchouten Kazoku - co tu dużo mówić, anime o jenotach.
Dangan Ronpa - zobaczę czy będzie mi się chciało oglądać po przejściu gry.
Free! - jeśli będzie zawierać jakąś w miarę sensowną fabułę poza fanserwisem. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 01-05-2013, 22:38
|
|
|
Must:
Silver Spoon - manga jest fajna i nie sądzę, by popsuli anime.
Senyuu 2 - więcej głupoty!
Monogatari 2nd Season - ba!
Uchouten Kazoku - kreska Kumety plus fabuła od pana, który napisał Tatami Galaxy. Nie widzę możliwości faila.
Kingdom 2 - to nie jest rewelacyjne anime, ale za to całkiem fajny battle shounen z dużymi bitwami. Pierwsza cześć była ok, więc zobaczę kontynuację.
Może:
Fate/kaleid liner Prisma Ilya - bo czemu nie. Będzie śmiechowo, mam nadzieję.
Genshiken Nidaime - tak na prawdę, to podobała mi się tylko pierwsza seria. Drugą obejrzałem, bo tak, a obecny materiał jest marny, więc mogę nie zdzierżyć.
HelthxService - anime o japońskim NFZ? hmm...
Kamisama cośtam cośtam - bo fantasy, ale pewnie marne.
Tokurei Sochi Dantai Stella Jo-Gakuin Koutou-ka C3-Bu - upotte-like |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-05-2013, 08:18
|
|
|
Oczywiście w pierwszej kolejności C3-bu, tylko obawiam się, że robi to Gainax.
Tak samo nowe Rozenki to mus.
Później są Silver Spoon, acz manga (o dziwo) mnie nie poruszyła, Fantasia Dolls by sprawdzić, czy plagiat z Rozenek.
Z tego, czego nie widać na rozpisce:
Free, Genshiken.
Zwłaszcza patrząc na to, co wypisałem na początku, to sezon może być najlepszy od ostatnich kilku lat. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-05-2013, 19:55
|
|
|
Pewne:
Monogatari Series 2nd Season - czy trzeba wiele mówić? Ciekawe jak bardzo tym razem skopie animację SHAFT...
Senyuu. 2nd season - ponieważ pierwsza seria była mordercza parodią
Silver Spoon - manga jest wyśmienita, szykuje się lepszy nowy Moyashimon...
Danganronpa - zapewne razem z grą.
Fate/Kaleid Liner Prism Illya - Illya jako Magical Girl! Magia! Wybuchy! Traumy! Nasuverse!
Rozen Maiden - jestem fanem Rosenek. Ciekawe co dokładnie planują...
Genshiken Nidaime - według TV Tropes ma wyjść w lecie. Cóż, Genshiken.
Może:
Uchouten Kazoku - zobaczymy co wyjdzie z rodzinki jenotów...
Senki Zesshou Symphogear G - pierwszy sezon był fazowy, ale nie do końca jestem przekonany że to się nadaje na więcej odcinków...
Gen'ei o Kakeru Taiyou - cóż, może będzie to ciekawa seria... zależy o jakie "mysteries" chodzi.
Fantasista Doll - ryzykowne zagranie, wypuszczać to w tym samym sezonie co Rozenki...
Kamisama no Inai Nichiyoubi - brzmi dziwnie, ale sprawdzę. Potrzebuję dobrej fantastyki.
Chou Jigen Neptune the Animation - w zasadzie liczę na dobrą fazę i serię tak złą, że aż dobrą. |
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-05-2013, 20:28
|
|
|
Na pewno:
- Monogatari Series 2nd Season, bo Senjougahara. Mam nadzieję, że nie będzie to Nisemonogatari bis i oprócz fanserwisu, incestu i innego stuffu 4hentai-oyaji dostaniemy też fabułę.
- Kami Nomi zo Shiru Sekai III, tak, Keima powraca, starszy, bardziej doświadczony, jeszcze bardziej śmieszny. Wracając do rzeczywistości, to powinno być lepiej, aniżeli w ostatniej OAVce.
- Kimi no Iru Machi TV, podobała mi się OAVka, zobaczymy jak będzie z serią telewizyjną.
- Silver Spoon, zapowiada się fazowo i ciekaw jestem, jak z tematem poradzą sobie twórcy. Grisznak chwalił mangę, więc obowiązkowo do sprawdzenia.
- Genshiken Nidaime, podobały mi się poprzednie serie, więc obejrzę i to. No chyba, iż spaprzą to zupełnie.
- High School DxD New, oppai ikuzo! Liczę, że nie będzie syndromu wielu innych serii o podobnej tematyce, i oprócz cycków będzie też fabuła i starzy, dobrzy bohaterowie.
- Free, every man must be free!
Większość reszty do sprawdzenia, może się coś wyłowi. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 02-05-2013, 20:34
|
|
|
Ale posucha.
Kamisama no Inai Nichiyoubi bo ten siwowłosy wygląda mrucznie (ale powód :D).
Silver Spoon bo sama jam na Rolniczym.
Arx IX bizon w świecie fantasy wymachujący Dużym Mieczem!
Kara no Kyoukai: Fukan Fuukei
Swoją drogą, anime o nieboszczyku molu książkowym, który odradza się jako jamnik....
A poza ta rozpiska to i tak dla mnie najwieksze perełki tego sezonu:
Free! czyli fanserwiśni panowie od KyoAni, anime w którym nagie klaty grają główną rolę muahahah (lipiec 2013).
Oraz Kuroko no Basket S2 muahaha (sierpie 2013) |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 02-05-2013, 22:38
|
|
|
Gundam AGE: Memory of Eden - rozszerzony decydujący pojedynek między Asemem i Zeheartem zapowiedziany, dajcie mi jeszcze rozszerzony epilog. Jakakolwiek dodatkowa ilość Flita i Woolfa to wartość dodatnia.
I... to tyle :P Symphogear może bym dodał jakbym obejrzał sezon 1, ale moja lista anime do nadrobienia i tak jest długa.
Well, nie każdy sezon może być tak mecha jak wiosna 2013. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 03-05-2013, 10:16
|
|
|
uwaga zaklęcie
A- Men-ma Bel- Ika Shin-ku -dan- -RI-SE -di
A tak poza tym gdzie są cięższe tytuły? Kontynuacje, moebloby i mnóstwo barw. Nawet Ghost in the Shell jakiś taki bardziej cukierkowy. Zrobili by użytek z Gunma i użyli tego jako full story. 14 odcinków na scrapyard story i kolejne 14 na Zott. Ja kce Mhrok, dynamizm, kataklizm, i dużo śrubek. Poza tym wreszcie ktoś by zrobił pudding ciemnym charakterem. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-05-2013, 11:59
|
|
|
Zapomniałem też wspomnieć, że na 21 sierpnia zapowiedziano premierę kinówki Star Drivera na BD/DVD. Apprivoise! Sasou Toujo! Ginga bishounen! Tauburn!
/me się stęsknił. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 03-05-2013, 19:48
|
|
|
A, nie skojarzyłem, że Gatchaman Corps to w końcu Załoga G/Eskadra Orła/Wojna Planet/jakkolwiek to się tłumaczyło.
Też oglądam. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 21-05-2013, 17:35
|
|
|
rozpiska letnia wersja 2.0
Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui! ciekawe czy to będzie coś interesujacego. |
|
|
|
|
|
Thar
|
Wysłany: 22-05-2013, 00:17
|
|
|
Na pewno zobaczę:
- Monogatari 2nd season - już tyle zobaczyłam, że nie mogę odpuścić teraz. Poza tym
Senjougahara
- Spoiler: pokaż / ukryj
- z krótkimi włosami
mnie interesuje.
- Rozen Maiden - to samo co wyżej.
- Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui - czytałam trochę mangi (ach ten 4chan) i nie było złe.
- Kamisama no Inai Nichiyoubi - trailer wygląda dobrze, więc chcę się dowiedzieć jak to zrobią, tyle.
Może zobaczę:
- Kin-iro Mosaic - bo to "cute girls doing cute things"
- Free! - a to raczej w kategorii "to takie złe że aż cudowne", czyli anime, które będę oglądać na streamie, by się pośmiać
- Dangaroupa Kibou no Gakuen - to anime o pluszowym misiu, który zmusza nastolatki do mordowania się. Co tu nie kochać? |
|
|
|
|
|
mith
|
Wysłany: 22-05-2013, 12:27
|
|
|
Pewniaki:
- Monogatari 2nd season
- Kami Nomi zo Shiru Sekai S3
Może zobaczę:
- Kimi no Iru Machi - czytam mangę. Na początku bardzo mi się podobała, ostatnio mniej...
- Silver Spoon
Jak dla mnie, powinni się wziąć za ekranizację tych dwóch nowelek:
- Mahouka Koukou no Rettousei
- Utsuro no Hako to Zero no Maria |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 22-05-2013, 17:45
|
|
|
No sci-fi. Dammit.=='' |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 23-05-2013, 21:34
|
|
|
Smk napisał/a: | No sci-fi. Dammit.=='' | Seconded.
Nie widzę w tym sezonie nic specjalnie ciekawego - może poza nowymi Rozenkami, ale niestety wiem jak autorki (nie)potrafią pisać zakończeń, więc nie mam względem tej serii zbyt dużych nadziei. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|