Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zjazd Sylwestrowy -DOJAZDY |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-12-2005, 23:51
|
|
|
Ale IT. przyjeżdża, o ile się nie mylę, 28... pewnie pracujesz :)
Za to Katuś, to jest niegłupi pomysł. Ja niby mam mniej-więcej tyle samo na wschodni i na centralny, ale to w dwie zupełnie różne strony, a latanie w tę i z powrtem mnie nie zachwyca... Ale wszystkie pociągi jeżdżące przez Warszawę przecież przez centalny jadą. |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-12-2005, 11:58
|
|
|
Ja jadę nocnym autobusem przez Piaseczno. Na miejscu mam być o 4:20, choć mogę pojawić się na dworcu zachowdnim w Warszawie o 4:50, jeśli ktoś koniecznie chce sobie ze mnie zrobić prezent.
Ostrzegam - będę zły, zaspany i angstujący po 8 godzinach jazdy autobusem.
Nie wykluczam jednak pojawienia się wcześniej, jeśli znajdę jakiś cudowny środek lokomocji.
(Np. są takie busy, które mogłyby mnie zawieść na Centralny w 5 godzin ale na 19... Ale one nie jadą ani przez Sandomierz ani Piaseczno)
Jest jeszcze kuszący pociąg, który obiecuje, że po wyruszeniu o 10 z Rzeszowa będę w Warszawie na Centralnym o 16:35. Z tym, że należy on do PKP, jednego z mych najgorszych wrogów i wygląda, jakby jechał przez Katowice z przesiadką.
Nie mniej jednak chyba warto by zaryzykować... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 22-12-2005, 12:22
|
|
|
Cytat: | Ja jadę nocnym autobusem przez Piaseczno. Na miejscu mam być o 4:20, choć mogę pojawić się na dworcu zachowdnim w Warszawie o 4:50, jeśli ktoś koniecznie chce sobie ze mnie zrobić prezent. |
Wiesz Zeg, jeśli naprawdę wolisz na piaseczyńskim dworcu pokoczować przez pół nocy to proszę bardzo;). Nie wiem jeszcze o której otwierają ten internat, ale naprawdę wątpię, by przed szóstą Cię tam wpuścili;P. Postaram się dowiedzieć co trzeba zrobić, by nas przyjęli i czy może to zrobić ktoś poza mną...
EDIT = natomiast na Dworcu Zachodnim 50 min. później od Ciebie wylądowaliby Tilk z Bamboshem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-12-2005, 13:45
|
|
|
Ja, IKa i Irin dojeżdżamy na miejsce o bliżej nieokreślonej godzinie wczesnym popołudniem (zależy od warunków na drodze itp.). W razie czego będę pod komórką. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-12-2005, 14:00
|
|
|
Dojazd z centrum Warszawy na miejsce zjamie zdaniem ZTM około 40 min. Proponowana trasa: metrem na "Wilanowską" i dalej autobusami 709 albo 727 do przystanku "Szkolna"
UWAGA (dla tych co nie wiedzą)- Piaseczno co prawda jest objęte siecią ZTM, ale leży poza granicami miasta, więc pamiętajcie, żeby kupić bilety na strefę podmiejską.
PROPOZYCJA - Ponieważ nie ma chyba sensu jeździć po każdego kto chce być odebrany z dworca, może by zrobić kilka (3-4) wacht i odstawiać do piaseczna stadami. Przy okazji, kto się pisze na odbieranie (odbierani i odbierający) i o której?
Z tego co wiem, to Serika i ja możemy odbierać. (Seri - potwierdź proszę) |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-12-2005, 14:53
|
|
|
Ja jak najbardziej sie potwierdzam.
Natomiast pytanie brzmi, czy pomogliby jeszcze Daer z siostrą... (ziemia do Daera, ziemia do Daera!) |
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 22-12-2005, 15:42
|
|
|
Katuś moje ty słoneczko! Ja bym jak najbardziej chciala tak jak zaproponowałaś! Tylko dałabys mi swój numer na komórkę prawda? Znaczy... posiadasz komórkę prawda?
Co do tego centralnego to pewnie tak, tylko w rozkładzie pisze że o tej na Wschodnim wiec pisze wschodni.
[Katuś ile kosztuje bilet autobusowy w Wawie? Znaczy ulgowy podmiejski?] |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 22-12-2005, 15:53
|
|
|
Znaczy - zawieźć Cię na centralny do innych, czy też masz ochotę się ze mną zgubić, próbując dotrzeć do Piaseczna? :P Bo ja bym była za tą pierwszą opcją...
Bilet podmiejski dobowy, na którym możesz jeździć i po mieście, i pod nim, ulga szkolna - 5 zł. I są jeszcze jakieś ileśminutowe, ale ja takim nie ufam i się na nich nie znam (u nas zawsze były normalne, nie na minuty ^^""""). Przy czym w razie czego opłaca się właśnie ten dobowy, bo musiałabyś dokupić jeszcze dwa jednorazowe miejskie - dojazd do centralnego i dojazd do tego autobusu.
A czy może ktoś orientuje się, czy to prawda, że jeśli cię złapią na podmiejskiej z ważną kartą na strefę miejską, to płacisz tylko 5 zł kary? ;P Bo to się opłaca w chwili, gdy bilet kosztuje ile kosztuje... XDDD |
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
|
Wysłany: 22-12-2005, 19:43
|
|
|
Ja mam takie pytanie z innej beczki... do Mai, IKi i Irin raczej. A jak wracacie? Czym i o ktorej? |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 22-12-2005, 20:39
|
|
|
Serika napisał/a: | Natomiast pytanie brzmi, czy pomogliby jeszcze Daer z siostrą... (ziemia do Daera, ziemia do Daera!) |
O ile ja wiem to tak. Ale najlepiej ich ladnie poprosic. Daera i Inai. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-12-2005, 21:54
|
|
|
Ja i Inai jestemy gotowi odbierac ludzi z dworca i przerzucac ich na zmiane do Piaseczna :-)
Potrzebujemy tylko listy z godzinami przyjazdow na centralny (na inne mamy dosc ciezki dojazd, wiec zostawilibysmy je innym :-) ), aby ustalic po kim bedzie przerwa przy ktorej bedzie sie oplacalo ludzi odwiesc :-)
Tylko prosze o jeden termin, o ktorym bedziecie (chyba ze wystapia nieprzewidziane okolicznosci) bo inaczej ciezko to planowac :(
W ostatecznosci mozemy nawet zaltwic to sami (tzn. jedno z nas czeka, a drugie zawozi grupe do Piaseczna) |
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 22-12-2005, 23:12
|
|
|
Każdego zainteresowanego podróżą ZTM uprzedzam że rozkład jazdy na Metro Wilanowska i rozkład ze strony się nie pokrywają, radzę zajrzeć na stronę ZTM w dniu podróży.
Serika dzięki za sprowadzenie na ziemię w sprawie IT. 28 pracuję a mitozy do tego czasu raczej nie przejdę więc pomóc nie mogę. |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 23-12-2005, 02:07
|
|
|
Katuś a jak chcesz. Mnie tam obojętne. Byleby podpiąć się pod kogoś i przestać się martwić niepokojącą kwestją "gdzie jestem" która może spowodowac zanik samoswiadomości. A tak dożecznie to na dworcu będę raczej tym pociągiem na 12:28 Masz czas o tej poze? |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
|
Wysłany: 23-12-2005, 09:03
|
|
|
IT. - zapraszamy do podpinania się. Co prawda na kwestię "gdzie ja jestem" niewiele to pomoże, bo chyba nikt w tym Piasecznie nie był i nie sprawdzał gdzie my właściwie powinniśmy wylądować, ale zawszt to milej zamartwiać się w doborowym towarzystwie. |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 23-12-2005, 09:29
|
|
|
Ok, to ja cię IT. mogę odebrać ze Wschodniego, a zaraz zobaczymy (jak już ustalą wszystko), czy się potem pod kogoś podepniemy, czy na nosa i telefon wyruszymy ;P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|