Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sylwester Redakcyjny Tanuki 2006 |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 26-12-2006, 17:01
|
|
|
OK...
To ja opisy dla zmotoryzowanych wraz z lepszą instrukcją dojazdu...
Generalnie celem jest znalezienie się na pd-wsch części Wału Miedzeszyńskiego, zaraz za mostem Świętokrzyskim. Dla nadjeżdżających od Gdańska/Poznania/Krakowa/Wrocławia, oznacza to że znajdą się na samym moście, i muszą z niego zjechać PIERWSZYM zjazdem zaraz "za ostatnimi linami". Uwaga, to ważne, potem nie ma zjazdu ani zawrotki przez kilka kilometrów. Ci którzy jadą od Pragi samym wałem, zaczynają uważać mijając jego wiadukty (most po prawej). NA PIĄTYCH ŚWIATŁACH (pierwsze są zaraz za mostem) skręcamy w lewo (może być spory korek do skrętu), i trafiamy na ulicę Bronowską. Jedziemy całą jej długość prosto, aż docieramy do skrzyżowania typu "T", i nie mogąc jechać prosto skręcamy w PRAWO. To będzie Trakt Lubelski. Jedziemy prosto na pd-wsch, dość blisko skrzyżowania są światła, zaraz potem po prawej kościół z szpiczastą zieloną (miedź na dachu) wieżą, wreszcie też po prawej delikatesy MarcPol. Minąwszy wjazd do delikatesów skręcamy w pierwszą w LEWO. Jest to ulica Borków/Juhasów. Jedziemy całą jej długość prosto, za polem droga skręca lekko w lewo, potem w prawo, tu są pierwsze adresy na Juhasów. Docieramy do kolejnego skrzyżowania "T" i skręcamy w LEWO w Mrówczą, i kawalątko dalej w drugą w lewo - Kartonową. Kartonową jedziemy prosto do końca, a gdy skończy się nawierzchnia z kostki, za skrzyżowaniem z Tadżycką, jedziemy dalej prosto tym kawałkiem Kartonowej który dalej jest polną miedzą, aż do końca. Gdy skończy się droga, dom po lewej to "TO".
Dla sprawnych nawigatorów: Tadźycka dochodzi do Juhasów, odważny może szukać tego skrótu (jak dotąd nie zbadany).
Jadący ze wschodu od Puław muszą wjechać na Trakt Lubelski na rondzie przy skrzyżowaniu z Wałem Miedzeszyńskim; skręt w Borków/Juhasów jest relatywnie niedaleko i w prawo, i widać z niego żółty budybek MarcPolu i jego reklamę. To jest też opcja dla kogoś kto przejedzie skręt w Bronowską i przejedzie cały Wał aż do ronda na skrzyżowaniu z Traktem Lubelskim.
Gorzej mają ci nadjeżdżający z kierunku Siedlce/Terespol, oni muszą z Płowieckiej dostać się ślimakami koło wiaduktu nad linią kolejową na Widoczną (biegnie równolegle do torów, po zachodniej stronie linii kolejowej, "bliżej miasta"). Tędy jeździ też 521. Jedziemy od centrum, zatem z przystanku Dworzec Centralny 01 (głowy nie dam, ale to chyba ten w Alejach, naprzeciw dworca, pod Mariottem) w kierunku na Falenicę. Wysiadka jest na przystanku ODESKA, i jest to PRZYSTANEK NA ŻĄDANIE, następny za PKP MIĘDZYLESIE. Poza 521 jeżdżą tam też - jak widać - linie 147, 305 i nocna 608.
Ulicą Odeską, która ma po pd-wsch stronie tylko las i drzewa, idziemy na pd-zach aż do Mrówczej. W Mrówczą skręcamy w lewo na południe, Kartonowa jest trzecią w prawo, na Pd-zach-zach.
Linki w nazwach przystanków powyżej prowadzą do stosownych odnośników w rozkładach jazdy autobusów ZTM.
Jeżeli ktoś będzie posiłkował się GPSem, położenie naszego "lokalu" to N 52,11 40,63
E 21,09 25,87
Na koniec - totemowa mapa:
|
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 26-12-2006, 17:13, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 26-12-2006, 17:05
|
|
|
APDEJT:
- Pościel jest;
- miejsce na auto jest;
- sprawę przystanku opisał jak widzę Totem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 26-12-2006, 17:49
|
|
|
Do której godziny będzie trwał zjazd, bo chciałabym zdecydować, którym pociągiem mam wracać?
Czy karimata jest rzeczywiście niezbędna? Ostatnio zajęła mi pół torby, a w ogóle się do niczego nie przydała.
Kto się właściwie wybiera? |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-12-2006, 18:23
|
|
|
Czy ktoś ma mikrofony do singstara? Bo okazało się, że mikrofony chce wziąć siostra, więc sprawdzam, by byłaby możliwość załatwienia drugiej pary. |
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 26-12-2006, 18:53
|
|
|
Dida -Doba hotelowa z tego co pamietam kończy się o 10. |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-12-2006, 21:42
|
|
|
Jacek - nie ma problemu jesli pozniej, bodajze do 12 jest ok. Ale mamy zostawic po sobie porzadek |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 26-12-2006, 23:10
|
|
|
Ja właśnie zwątpiłam, poniewaz dopadła mnie zimowa aura w postaci mgły i mrozu, oraz szadzi.
W związku z tym będę o 14.08 na Centralnej, a stamtąd popełznę na autobus. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-12-2006, 12:19
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Głupia sprawa - jest ktoś z będących na Sylwku zainteresowany "Nauką świata dysku I"? Nóweczka, prezent świąteczny się zdublował... Tanio sprzedam/zamienię na inszą książkę (preferując to drugie) |
Co powiesz na Piątego Elefanta? Też zdublowany. Jeśli nie, szukam kogoś chętnego na odkupienie / wymianę.
Będę na Centralnej o 15:10. Biorę laptopa.
Edit: zmiana planów. Będę o 12:25. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Ostatnio zmieniony przez Crack dnia 27-12-2006, 17:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-12-2006, 15:47
|
|
|
Crack - Deal :3
Będę na Centralnym o 13, dojeżdżam na miejsce z Abi i Xenem. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 27-12-2006, 16:37
|
|
|
hm, przypominam, nich ktoś z warszawiaków weźmie duuuży gar (zupny) i duuuzy gar (makaronowy) i czajnik elektryczny.
Przypominam też o naczyniach dla siebie, bo dla wszystkich może nie starczyć na miejscu (nastawienie domku na żywienie zewnętrzne)
Ja natomiast mam na zbyciu kieckę z lat 70-80. I choć z chęcią bym sama się w nia ubrała, to z przykrością stwierdzam, że się w nią nie wbiję. Dlatego jest ona na zbyciu dla chętnej osoby płci żeńskiej. (Alternatywą dla ciucha jest wywalenie do pieca ^^'') |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-12-2006, 16:48
|
|
|
Garnki prawdopodobnie mogę wziąć, zapytam się. Natomiast czajnikiem elektrycznym zwyczajnie nie dysponuję. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-12-2006, 16:55
|
|
|
Ja moge wymienić na cokolwiek "Azel Seimaden" - wpadło mi to przypadkiem w łapy, a jak wiedzą wszyscy, fanem yaoi nie jestem.
Czy jeśli po 13 pojawię to ktoś będzie na miejscu? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-12-2006, 16:57
|
|
|
Rozumiem, że z krzeseł Eltanina rezygnujemy? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 27-12-2006, 17:08
|
|
|
Nie jadę samochodem jednak, więc nie zabiorę.
Zaklepuję sobie natomiast normalna pościeli jednoosobowe łóżko - bo śpiwór mi się po prostu nie zmieści. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-12-2006, 17:21
|
|
|
Rodzice dorwani. Mogę wziąć duży garnek (nad drugim pracuję), cztery składane krzesła (własne) oraz materace, jeśli będą potrzebne (te same, co na zjeździe letnim).
Będą potrzebne czy sobie darować? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|