Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sylwester Redakcyjny Tanuki 2006 |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-01-2007, 16:39
|
|
|
Dobra nędzne marionetki na sznurkach WiPu! Opowiadać jak było! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-01-2007, 16:50
|
|
|
Grisz, ten pociąg to jakiś mutant był! Ja się nie zgadzam, żeby Grisz jechał do Włocławka krócej niż ja do Łodzi, toż to skandal i granda!
Jak było? Borsko było! Zwłaszcza to zagłuszanie gospodarza! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 01-01-2007, 16:59
|
|
|
Pięknie było:)
A gospodarz był zagłuszany przez nas rzeczywiście bardzo skutecznie.
Szczególnie przez piosenki w stylu "Hej sokoły", które wychodzą ZAWSZE, bez względu na umiejętności wokalne czy też znajomość tekstu u wykonawców.
Swoją drogą nie ma to jak wstać o 16:45 ;) |
_________________ Jak po nocnym niebie sunące białe obłoki nad lasem... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-01-2007, 17:00
|
|
|
Majuś, on nawet przez Łódź nie jechał, po Sochaczewie było od razu Kutno. To był chyba jakiś portal zeroprzestrzenny.
Jak było? Wspaniale! To było kilka naprawde świetnych dni. Ich habe keine angst. To był najbardziej celofyzowo - zagajnikowy sylwester na jakim byłem. I koza jest zadowolona, choć poszła już do prania.
Gospodarz odkuł się na nas około piątej - szóstej, kiedy wspólnie z goścmi zawodził "Gdzie się podziały tamte prywatki" a następnie maltretował Annę Jantar.
ps. właśnie ściągam Shagmę. |
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 01-01-2007, 21:08
|
|
|
Super było. Na drugi raz wezmę śpiewnik, żeby móc zaśpiewać coś więcej poza Sokołami.
Jak po powrocie do domu, wyciągnęłam z torby łupy wojenne w tym m.in. celo... eee cytrynę, mama zbaraniała. (Tak w ogóle, to poproszę o przesłanie wiadomego opowiadania na maila. Nie miałam okazji go przeczytać.) |
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-01-2007, 22:35
|
|
|
Wiecie, na nasępny raz można przygotować oficjalny śpiewnik jenoci i zgrać repertuar. Jak już fałszować to zepołowo.
Grisz - Shagmę OST czy serial? |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-01-2007, 05:47
|
|
|
Z ciekawostek - nastąpił mały crossover sylwestrowy gdy moja nędzna osoba wspomagana przez Noire naszło niczego nie spodziewającego się Ysengrinna na Zachodnim....jakby to ująć..."po". Ofiar nie stwierdzono, za to przyjemnie było poznać osobiście się. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-01-2007, 12:32
|
|
|
http://www.fahrenheit.eisp.pl/archiwum/f56/29.html - Dida, tutaj to jest.
Eltanin - Ost, bo odcinki które znalazłem, są w lingua franca, czyli w języku dla mnie raczej niezrozumiałym. Niemniej, znalazłem nawet "la danse des pirates". |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-01-2007, 13:24
|
|
|
Grisz, ale Ty wiesz, że "lingua franca" to nie to samo co język francuski?
Cytat: | nastąpił mały crossover sylwestrowy gdy moja nędzna osoba wspomagana przez Noire naszło niczego nie spodziewającego się Ysengrinna na Zachodnim.... |
Z tego co pamiętam to nadzialiście się na mnie przypadkiem i zostaliście namierzeni jako pierwsi, demaskując się dyskusją o Distancie;p. I fakt, fajnie był wreszcie dowiedzieć się jak brzmi głos Gadziny;p. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
|
Wysłany: 02-01-2007, 13:56
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Ost, bo odcinki które znalazłem, są w lingua franca, czyli w języku dla mnie raczej niezrozumiałym. Niemniej, znalazłem nawet "la danse des pirates". |
Bu :-( A już miałem nadzieję, na jakąś bardziej zjadliwą wersję językowwą... |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-01-2007, 15:56
|
|
|
Wiem Ysen, ale oznacza to tez jezyk franków, czyli ten w jakim powstała Szagma. Nota bene, przyszła mi ochota na narysowanie Arkany...
http://www.nostalgia.pl/mmedia/dogtanian/dogtanian_pl.mp3 - posłuchajcie, kto jest ciut starszy temu pewnie łezka z oka poleci (pierwsze sekundy to jakiś szum, ale potem się zaczyna...). |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-01-2007, 16:06
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Wiem Ysen, ale oznacza to tez jezyk franków, czyli ten w jakim powstała Szagma. Nota bene, przyszła mi ochota na narysowanie Arkany... |
Co to jest Szagma? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-01-2007, 16:27
|
|
|
"Szagma albo Zagionione Światy" taka francuska kreskówka, która leciała w latach osiemiesiątych, chyba po teleraunku, a którą tanukowa geruzja wspominała na sylwestrze. Więcej szczegółów na wikipedii - http://en.wikipedia.org/wiki/Shagma
Aha, Miya-kun, znalazłem co to było to o czym gadaliśmy - otóż nazywało się to "Groowie Gollies" i leciało u nas jako "Strachy na Lachy". |
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-01-2007, 17:06
|
|
|
Strachy na Lachy! *___* <rozczuliła się kompletnie>
Sama w desperacji dorwałam 5 odcinków Szagmy po francusku i nawet oglądam. I też mam ochotę narysować Arkanę.
Ale miało być o sylwestrze, a więc... Popieram, było borsko. Zagajnikowo, celofyzowo i YURI. Dużo, dużo yuri, z dodatkiem yuri zaprawianego yuri :> A do tego knucie i nawracanie pewnych osóbek na Ouran. Ja-chcę-jeszcze-raz!!! Kiedy zdjęcia, kiedy zdjęcia?
Poza tym dostałam swój portrecik w kolorze i marzę o skanerze. I do następnego zjazdu nauczę się śpiewać "Rise", o "Murach" już nie wspominając ;P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|