Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zjazd wakacyjny - 2007 |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-04-2007, 16:35
|
|
|
PO ROZMOWIE:
a) kuchnia jedna na dom, ma potrzebne wyposażenie*, stół na 20 osób, lodówka na kuchnię (aneksy wzięły im się nie wiem skąd, może na spanie.pl mają za mało opcji...);
b) żywienia nie organizują, jesteśmy na swoim;
c) psa można, byle uspokoić, że niegroźny i niekłopotliwy;
d) dużej sali nie mają, jeno kuchnia 5x6 metrów; mają altanę;
e) łazienka z prysznicem, kibelkiem i umywalką na trzy pokoje;
f) teren ogrodzony;
g) niestety właściciele w domach będą, ale mają własne kuchnie etc.
h) w pobliżu nie ma barów, najbliższy sklep jest te 2 km dalej, więc pijaczkowie raczej nam nie grożą;
i) z ilością turystów bywa różnie, acz nie bardzo mają gdzie się zatrzymywać, więc co najwyżej by nas mijali;
*gadałem z facetem który nie sprawiał wrażenia, jakby wiedział ile ma dokładnie jakich garnków, więc nie wnikałem; jakby jednak nie patrzeć - ośrodek jest przewidziany dla 40 osób, które same sobie robią żreć. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 12-04-2007, 16:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-04-2007, 16:36
|
|
|
szukamy dalej
Edit: DOJAAAZD!? |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 12-04-2007, 18:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-04-2007, 17:25
|
|
|
od biedy obleci (jak juz wybierac, to wole to niz internat), z ciekawosci sprawdz tez ten drugi...... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 12-04-2007, 23:31
|
|
|
Spanie.pl odhaczone. W centrum Polski nie dość, że w ogóle mało ośrodków, to jeszcze żaden nie spełnia naszych wymagań. Wyłapane:
http://przedpole.spanie.pl/ - nie podali liczby miejsc, prawie na pewno nie udostępnią nam żadnej kuchni z prawdziwego zdarzenia, ale zadzwonię dla porządku;
http://krasnobrod.spanie.pl/ - "możliwość korzystania z ogólnodostępnej kuchni", która to kuchnia zapewne nie wystarczy na nasze wymagania; nie wyrazili się zbyt jasno więc nie wiem czy mają jeden czy dwa domki; 27 miejsc, więc należy liczyć na skuteczność negocjacji...
http://ucupty.spanie.pl/ i http://ucupty.republika.pl/index.html - jak na razie najlepsza oferta jaką znalazłem, niestety umiejscowiona na końcu świata i zawiera właścicieli w tych samych budynkach; ale to obawiam się norma w agro, a domki letniskowe są zazwyczaj w o wiele większej ilości niż nas interesuje; inna wada to brak dużej świetlicy czy czegoś takiego; adnotacja:
- KONIECZNIE muszę zadzwonić ponownie i upewnić się, że osobodoba kosztuje 15 zł i że w związku z tym stać nas na cały kompleks...
http://podszwarcowa.spanie.pl/ - brzmi niezgorzej, tylko a) jeszcze dalej niż U Cupty b) Tylicz to chyba większe centrum turystyczne, bo ośrodków tam mają niemało; 27 miejsc;
http://jamna.spanie.pl/ - trochę przekracza nasze założenia finansowe, poza tym bardzo prawdopodobne, że kuchnia nie spełni naszych wymagań; no i miejsc mało troszkę...
Wnioski: jedno naprawdę interesujące miejsce z poważnymi mankamentami, plus cztery brzmiące nienajgorzej, ale prawie na pewno posiadające dyskwalifikujące wady. Na pewno wypadł z rozgrywki weseliczny internat... |
|
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 15-04-2007, 18:37
|
|
|
Tata zaproponował mi wycieczkę w okolice Spały, żeby poszukać odpowiedniego miejsca na żywo. Jak myślicie, to dobry pomysł? Ewentualnie - ile mam jeszcze czasu? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-04-2007, 19:07
|
|
|
Mamy znalaźć do końca kwietnia. Pomysł zawsze jest dobry, tylko spisz sobie jakie są nasze potrzeby, bo trochę tego niestety jest...
Notka do "U Cupty" - oba domy dzieli niestety 200-300 metrów. Jak najbardziej mają duży pokój, nawet z telewizorem. Ogólnie rozmowa z właścicielką była o wiele przyjemniejsza niż z właścicielem(?), bo jednak się orientowała co ma i nie burczała.
EDIT=
http://noclegi.urlopia.pl/domkinadzalewem/
http://www.eholiday.com.pl/id1877_agroturystyka_polesie.html |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-04-2007, 00:23
|
|
|
*gulp*
Na moją odpowiedzialność dopisany fm. Możecie mnie zjadać. Po pierwsze brzmi wyjątkowo sensownie, po drugie zamierza przeprowadzić się do Warszawy, wiec jeszcze go obadamy, a po trzecie zawieruszył się przy zjazdowej dyskusji i uznałam, że chyba wypada - zwłaszcza, że wygląda na to, ze się tu zaaklimatyzuje.
Potwierdził się wstępnie. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 16-04-2007, 17:25
|
|
|
http://noclegi.urlopia.pl/domkinadzalewem/ - 6 domków po 6 osób, 35 m kw., z aneksami kuchennymi, ze strony wynika, że mają łazienki i toalety; teren ogrodzony, z dostępem do Zalewu Sulejowskiego; facet prosił o szybką decyzję, bo ma stałych klientów i chce wiedzieć zawczasu. Uwagi - dam głowę, że był podpity, rozmowa z nim odbyła się na poziomie trudności "hard". Jeśli ośrodek nie zostanie odrzucony proszę o sporządzenie listy pytań do następnego wywiadu (mam nadzieję, że trafię na moment gdy będzie trzeźwy).
Agroturystyka Polesie - mają 15 miejsc, odpada.
EDIT = do sprawdzenia te ikowe:
http://www.noclegi-online.pl/noclegi-kacwin-1672.html
http://www.noclegi-online.pl/noclegi-gowidlino-381.html |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-04-2007, 11:57
|
|
|
Kacwin - w sierpniu wszystko zajęte
Gowidlino - facet odesłał mnie do tej strony. Dziesięć pokoi z 2-osobowymi łózkami, khem... No i jeden aneks kuchenny...
EDIT =CZY MAM ROZUMIEĆ, ŻE DUŻE OŚRODKI Z DOMKAMI LETNISKOWYMI JEDNAK WCHODZĄ W GRĘ?
Edit 2 - taka uwaga. To co pisze (zresztą nie pisze wiele) na stronie noclegi.online.pl miało się absolutnie nijak do tego, czym dysponuje ośrodek (ze szczególnym wskazaniem na fakt, że zdaniem noclegi.online.pl są tam domki letniskowe!), co znaczy, że przy szukaniu nie bardzo jest sens się tą stroną kierować. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-04-2007, 15:02
|
|
|
Domki nad zalewem, Tresta Rządowa, raport z drugiej rozmowy:
Odpowiedzi na pytania:
1. Dojazd publiczny? - dobry, trzeba dojechać do Tomaszowa Mazowieckiego i dalej linią podmiejską nr 2;
2. Sklepy? - we wsi są cztery;
3. Łazienki? - w każdym domku jedna, prysznic, WC;
4. lodówki? - do wakacji najpewniej będą w każdym domku;
5. kuchenka gazowa? - 1 na domek;
6. wyposażenie aneksów kuchennych? - primo facet zupełnie nie wie co ma ("żona tym się zajmuje, ja buduję"), duo stwierdził, że ludzie zazwyczaj pożywiają się w okolicznych knajpach; nie brzmi to budująco, ale powiedział, że można będzie dokupić jakby co;
7. telewizora? - niet;
8. jeśli będzie nas mniej niż 36 bądź 30 (patrz "uwagi dodatkowe") można będzie spać na kątem na karimatach;
9. psa? - można
10. Zaliczka? - tak, wyniesie ok. 3000 zł + VAT; facet nie wie, czy VAT wynosi 19% czy 22%, ale obiecuje że się dowie;
11. cena - 25 zł od osobodoby;
12. czy wolne 29-11? - patrz "uwagi dodatkowe";
13. obecność gospodarza - będzie on, albo "ktoś inny upoważniony";
Uwagi dodatkowe:
a) mamy tydzień na zastanowienie się; do tego czasu nikt nam nie zajmie, CHYBA, że już zapisał to komuś jego syn;
b) Maieczka ma bojowe zadanie sprawdzić co z garów jest, czego nie ma i trzeba uzupełnić; należy ją dokładnie poistruować; dobrze by też było, gdyby faktycznie zdążyła wpaść tam w ciągu tygodnia;
c) obecnie facet ma 2 domki w pełnej gotowości bojowej i 3 w drodze; nie daje głowy, że do zjazdu będzie ich 6, bo buduje je z jakiegoś wymaganego przez Uniję proekologicznego, białego, ani chybi elfiego kamienia i jest uzależniony od dostaw tego czegoś; prawdopodobnie w momencie zjazdu żadnej budowy już tam nie będzie, ale cholera go wie; wypadałoby, by Maieczka przyjrzała się warunkom na miejscu; |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 29-04-2007, 13:36
|
|
|
http://rybaczowka.spanie.pl/ - Rybaczówka Borsuki, miałem się spytać o wyposażenie łazienek i aneksów kuchennych w domkach. Odpowiedź brzmi - zero. Domki są nieskanalizowane, nie mają aneksów, kuchnia i łazienka do użytku gości są w pawilonie hotelowym. Biorąc pod uwagę, że ośrodek ma 85 miejsc musielibyśmy chyba upaść na głowę żeby tam się zjeżdżać... |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-04-2007, 22:35
|
|
|
Po przeanalizowaniu ofert jesteśmy razem z Inaikiem za:
1) Kaziówką
2) Cuptą
W tej kolejności. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 30-04-2007, 12:44
|
|
|
Soczewka:
I. Warunki.
1. Dojazd autobusowy z Płocka;
2. w odległości 300 m;
3. domki 5-6 osobowe (w każdym wersalka dla dwojga);
4. w każdym domku umywalka, prysznic, WC;
5. Aneksy kuchenne, do wypożyczenia czajniki i kuchenki elektryczne; aneksy zaopatrzone kiepsko (jeden garnek), ale podobno można dopożyczać garnków i patelni;
6. Dostawianie karimat - możliwe, dodatkowe 10 zł od osobodoby;
7. świetlica do użytku; jest to tym ważniejsze, że pokoje w domkach są zdecydowanie małe(2x3 m?);
8. spokojna, ładna i zielona okolica, teren ogrodzony, można z psem; na terenie ośrodka barek;
9. Zaliczka - jest, 20% całego kosztu (zależnie od ilości domków - 714-1190 zł);
10. Obiekt w centrum Polski, względnie niedaleko Łodzi i Warszawy, co niewątpliwie jest zaletą;
II. Kwestia zaliczki i liczby zjazdowiczów.
Przy okazji zaliczki trzeba będzie się zastanowić na jaką liczbę uczestników się szacujemy, gdyż jak niżej:
A - liczba domków
B - liczba miejsc w domku, zależnie od tego, ile osób śpi na podwójnym łóżku
A\B| 5 | 6
--------------
3 | 15 | 18
--------------
4 | 20 | 24
--------------
5 | 25 | 30
Do każdej liczby można dodać, myślę, po 1-3 karimaty na domek. Biorąc pod uwagę, że:
- lista liczy obecnie ok. 30 osób; nie ma sensu zakładać, że wszyscy faktycznie wezmą udział, liczyłbym na maksimum 25; nie mam pojęcia, czy i w jakim stopniu uda się uzupełniać straty liczebne ludźmi z listy rezerwowej (5 duszyczek);
- z tych 25 osób jakaś 1/3 w porywach do połowy nie przyjedzie na całość, a tylko na jeden tydzień bądź nawet mniej; w zeszłym roku praktycznie wszyscy połówkarze zwalili się na pierwszy tydzień;
Myślę, iż najsensowniejsze są dwie opcje: a) wynająć na jeden tydzień 4 domki, na drugi 3;
b) wynająć 3 domki na cały zjazd;
III. Porównanie z Obidową:
Zalety Soczewki - centrum Polski, do Soczewki nawet Bambosh ma niewiele dalej (jeśli nie bliżej!) niż w te nieszczęsne Gorce; domki na pewno będą bliżej od siebie niż 200-300 m; sklep dużo bliżej; wbrew pozorom zaletą jest zaliczka, bo umożliwia jako takie zdyscyplinowanie tanuków i powinno ułatwić ustalanie ostatecznej listy;
Wady Soczewki - malutkie pokoje w domkach + świetlica w osobnych budynku = uzależnienie od pogody; jeśli nagle zrobi się zimno albo będzie lało, to człapanie po dworze wte i we wte nie będzie przyjemne, podczas gdy w Obidowej pod jednym dachem będzie aż nadto miejsca; na pewno w Obidowej jest statystycznie mniejsza szansa na konfrontację ze zdziczałą riebiatą i jej naprutymi rodzicielami - w pobliżu nie ma barów, a w ośrodku nie zmieści się wiele osób poza nami; w Obidowej mają telewizor, choć to już artykuł drugiej potrzeby, zwłaszcza, że Rathann obiecuje rzutnik;
Cena, warunki sanitarno-żywieniowe oraz walory okolicy - zbliżone (choć jednak góry to góry...).
Osobiście dalej jestem za Obidową, która bardziej pasuje do tanuczego stylu zjazdowania, acz chyba wreszcie trafiła na godną konkurencję...
Zgorzałe - jeden domek 10-os. i 10 4-os. jeśli chodzi o interesujący nas przedział cenowy, względnie blisko siebie; zwracam uwagę, że ośrodek jest bardzo daleko na północy, nie jest zaś jakiś ultra rewelacyjny, więc dopóki mamy dwa inne ciekawsze do dyspozycji ten możemy sobie odpuścić. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-04-2007, 15:17
|
|
|
Ja jestem jednak za Soczewką - raz, że centrum, a więc neutralnie, dwa, że w górach będzi tłok i drożej.
A o pogodę w sierpniu bym sie nie martwił. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 30-04-2007, 15:35
|
|
|
Grisznak może byś tak jednak doczytał o co chodzi z Obidową nim się wypowiesz? CO ma być drożej? Cenę za lokum już znamy, a w żarcie zaopatrywać się mamy w wiejskim sklepie, więc bez przesady. Rozumiem, że chciałbyś zjazd w miejscowości o rzut zmokłym beretem od Włocławka, ale bądźmy poważni.
Co zaś do pogody, to ja bym się jednak martwił - o polskiej aurze można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że jest przewidywalna. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|