Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zjazd Wakacyjny Tanuki 2009 |
Wersja do druku |
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-03-2009, 18:58
|
|
|
Marudzicie, gdyby nie miękkie serce mojego ojca, z zeszłorocznego letniego wracałabym 12h. Z czego połowę czasu sama. Sorry, przecież będziecie jechać z okolic Krakowa w co najmniej 5-osobowej grupie, naprawdę nie widzę problemu. Taki Momok cały czas jeździ sama po tych 6h i nie marudzi.
Poza tym ludzie! Jedziecie na dwa tygodnie się odchamiać i z miejsca szukacie problemów... |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-03-2009, 19:02
|
|
|
Cóż, ja do Krakowa na konwenty jeździłem po 8-10 godzin a bywało, że wracałem po 15. W zeszłym roku z kolei wróciłem do domu ze zjazdu dopiero późno wieczorem, po jeździe z trzema przesiadkami. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-03-2009, 19:07
|
|
|
Nanami napisał/a: | Jestem tego w pełni świadoma, ale skoro pytałeś czy ktoś ma objekcje, to ja napisałam żeby nie było że nikt nic wcześniej nie mówił. |
Sprecyzujmy - obiekcje do ceny za dobę. Bo jeśli za drogo to mogę spróbować wynająć tańsze, mniej wygodne domki (sądząc z mapki są blisko siebie, więc można się podzielić).
Gonik napisał/a: | Sorry, przecież będziecie jechać z okolic Krakowa w co najmniej 5-osobowej grupie, naprawdę nie widzę problemu. |
A to jest bardzo słuszna uwaga. Żebym ja choć raz miał towarzystwo w czasie drogi na miejsce, nieważne czy trwała 5 czy 9 godzin. A ci jadą całym stadem i jeszcze marudzą, w tyłkach im się poprzewracało, o. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 20-03-2009, 19:50
|
|
|
Nanami napisał/a: | Morg, naprawdę podróż około 7-8 godzinna z przesiadka to dla Ciebie dobre połączenie? |
Nie, zdecydowanie nie jest dobre. Jest natomiast w miarę przyzwoite.
Osiem godzin (siedmiu nie znalazłem) to normalny czas podróży polskimi kolejami w te okolice - tyle mniej więcej jedzie się pospiesznym Kraków-Poznań (choć na ogół mniej niż więcej, bo Poznań jednak większe miasto od Gniezna, to i przesiadki nie ma). Poza tym, well, będzie jechać stąd pięć osób, a pewnie i po drodze też ktoś się dosiądzie. Dla mnie połączenie w takim układzie jest w porządku i na pewno bardziej mnie cieszy niż jazda pospiesznym bez przesiadki jedenaście godzin do Szczecina, którą odbywam parę razy w roku. Niemniej jednak mówię li tylko za siebie.
Co do PKSów, to jak będzie trzeba, to się obdzwoni, na razie jest jeszcze czas. W każdym bądź razie słuszna uwaga - tu po prostu nie mam akurat prawie żadnego pojęcia co i jak, bo moja noga w PKSie jeszcze nigdy nie postała.
Jeśli chodzi o cenę, to liczyłem jednak nieco mniejsze koszta (25 zł za dobę), ale i tak nie powinno być raczej problemów z mojej strony. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-03-2009, 20:44
|
|
|
GoNik napisał/a: | Sorry, przecież będziecie jechać z okolic Krakowa w co najmniej 5-osobowej grupie, naprawdę nie widzę problemu. |
Nie chcę zaogniać dyskusji, ale Gonik ma rację. Jak północ miała daleko, to było dobrze... A Wy nie jeździcie sami... |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-03-2009, 21:14
|
|
|
Ja mam szczerze mówiąc obiekcje nie do ceny, a do tych nieszczęsnych podwójnych łóżek. Z doświadczenia wiemy przecież, że na podwójne raczej nie ma chętnych - w efekcie "6-osobowy" domek to w praktyce dla nas domek 4-osobowy z miejscem na dostawki. A za 4-osobowy domek 170 złotych to już trochę przydużo.... |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 20-03-2009, 21:20
|
|
|
Szczerze pisząc, wygląda mi to na powtórkę z zeszłego roku, przynajmniej pod względem warunków zakwaterowania. Cena i dojazd nie mają dla mnie większego znaczenia, ale jednak nieszczególnie mam ochotę się tłoczyć. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-03-2009, 21:35
|
|
|
Przypominam, że w zeszłym roku tłoczyliśmy się głównie dlatego, że zagęszczenie jenotów na metrze kwadratowym było większe niż ustawowe - ośrodek miał 22 miejsca, nas zaś chyba zawsze było co najmniej 25 sztuk (grupa na zdjęciu grupowym liczy 29 jenotów). W tym roku jenotów byłoby tyle ile miejsc w domkach, nawet jeśli na dostawkach.
Właśnie dlatego potrzebny nam rekonesans do ośrodka, byśmy wiedzieli czy "miejsce dla 6-os." to "miejsce do spania" czy "miejsce do życia". |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-03-2009, 21:38
|
|
|
Daję Tyczkowi evil błogosławieństwo i w drogę. Dla mnie ośrodek wygląda dobrze. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 20-03-2009, 21:50
|
|
|
Najlepiej niech Tyczek sprawdzi jak to wygląda, jeżeli ośrodek ma chociażby taki sam poziom jak ostatnio, to nie mam nic przeciwko. A co do ceny: może da się wynegocjować jakąś zniżkę? ;D |
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 20-03-2009, 23:36
|
|
|
Ja w tym momencie na dojazd PKP nie narzekam, a skądże. Moja wypowiedź powyższa była tylko przytykiem osobistym do Morga, bo mnie zaintrygował, że to dla niego dobre połączenie (dla mnie znośne i tyle) :3
No nic, poczekam na bliższe konkrety. |
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-03-2009, 01:14
|
|
|
Jeśli można to byłabym chętna, na 90% 7-10 dni, mniej więcej w połowie pierwszego tygodnia |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 24-03-2009, 09:45
|
|
|
Dopisana:]. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 24-03-2009, 14:27
|
|
|
http://www.eholiday.pl/noclegi-3853.html <-- nieźle brzmi, ale daleko strasznie...
http://www.eholiday.pl/noclegi-2771.html <-- też nieźle brzmi, ale w domkach mają ledwie 16 miejsc.
http://www.eholiday.pl/noclegi-15296.html <-- interesujące, ale musielibyśmy przenieść termin zjazdu na początek lipca albo drugą połowę sierpnia...
http://www.eholiday.pl/noclegi-1984.html
Cytat: | * domek 6-osobowy: 3 pokoje, 4 tapczany 1-osobowe, 2 tapczany 2-osobowe, TV, wyposażenie kuchenne dla 6 osób, lodówka, kuchenka gazowa; 130 PLN+ 7% VAT. |
Mają plusa za uściślenie jakie konkretnie łóżka, jakby jeszcze dali zdjęcia to było po prostu jedwabiście. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 24-03-2009, 15:19
|
|
|
Ad 1 - wygląda jakby miało cokolwiek problematyczny dojazd. Poza tym obawiam się jednej rzeczy: domki są szeregowe, a jenoty relatywnie głośne do godzin późnonocnych. Zamordują nas tam za zakłócanie ciszy nocnej po pierwszych dwóch dobach.
Ad 2 - raczej odpada. Raz, jak wyżej; dwa, pozabijamy się sami będąc zamknięci w jednym budynku przez dwa tygodnie.
Ad 3 - NIESAMOWICIE burżujskie domki. Podoba mi się :) Nie wiem jak z tym przekładaniem terminów, ale sesję kończę 4 lipca, więc mniej-więcej do 10 będę się bujać z wpisami. Ergo - początek lipca odpada na pewno, niekoniecznie będę sama z takim terminem.
Ad 4 - Zmaltretować o zdjęcia, jeśli tylko nie wygląda jak Soczewka - brać z miejsca. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|