FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17, 18, 19  Następny
  Zjazd Wakacyjny Tanuki 2009
Wersja do druku
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 20-03-2009, 18:58   

Marudzicie, gdyby nie miękkie serce mojego ojca, z zeszłorocznego letniego wracałabym 12h. Z czego połowę czasu sama. Sorry, przecież będziecie jechać z okolic Krakowa w co najmniej 5-osobowej grupie, naprawdę nie widzę problemu. Taki Momok cały czas jeździ sama po tych 6h i nie marudzi.
Poza tym ludzie! Jedziecie na dwa tygodnie się odchamiać i z miejsca szukacie problemów...

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 20-03-2009, 19:02   

Cóż, ja do Krakowa na konwenty jeździłem po 8-10 godzin a bywało, że wracałem po 15. W zeszłym roku z kolei wróciłem do domu ze zjazdu dopiero późno wieczorem, po jeździe z trzema przesiadkami.
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 20-03-2009, 19:07   

Nanami napisał/a:
Jestem tego w pełni świadoma, ale skoro pytałeś czy ktoś ma objekcje, to ja napisałam żeby nie było że nikt nic wcześniej nie mówił.

Sprecyzujmy - obiekcje do ceny za dobę. Bo jeśli za drogo to mogę spróbować wynająć tańsze, mniej wygodne domki (sądząc z mapki są blisko siebie, więc można się podzielić).

Gonik napisał/a:
Sorry, przecież będziecie jechać z okolic Krakowa w co najmniej 5-osobowej grupie, naprawdę nie widzę problemu.

A to jest bardzo słuszna uwaga. Żebym ja choć raz miał towarzystwo w czasie drogi na miejsce, nieważne czy trwała 5 czy 9 godzin. A ci jadą całym stadem i jeszcze marudzą, w tyłkach im się poprzewracało, o.

Morg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 20-03-2009, 19:50   

Nanami napisał/a:
Morg, naprawdę podróż około 7-8 godzinna z przesiadka to dla Ciebie dobre połączenie?

Nie, zdecydowanie nie jest dobre. Jest natomiast w miarę przyzwoite.
Osiem godzin (siedmiu nie znalazłem) to normalny czas podróży polskimi kolejami w te okolice - tyle mniej więcej jedzie się pospiesznym Kraków-Poznań (choć na ogół mniej niż więcej, bo Poznań jednak większe miasto od Gniezna, to i przesiadki nie ma). Poza tym, well, będzie jechać stąd pięć osób, a pewnie i po drodze też ktoś się dosiądzie. Dla mnie połączenie w takim układzie jest w porządku i na pewno bardziej mnie cieszy niż jazda pospiesznym bez przesiadki jedenaście godzin do Szczecina, którą odbywam parę razy w roku. Niemniej jednak mówię li tylko za siebie.

Co do PKSów, to jak będzie trzeba, to się obdzwoni, na razie jest jeszcze czas. W każdym bądź razie słuszna uwaga - tu po prostu nie mam akurat prawie żadnego pojęcia co i jak, bo moja noga w PKSie jeszcze nigdy nie postała.

Jeśli chodzi o cenę, to liczyłem jednak nieco mniejsze koszta (25 zł za dobę), ale i tak nie powinno być raczej problemów z mojej strony.

Numer Gadu-Gadu
8137449
Enevi Płeć:Kobieta
苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 20-03-2009, 20:44   

GoNik napisał/a:
Sorry, przecież będziecie jechać z okolic Krakowa w co najmniej 5-osobowej grupie, naprawdę nie widzę problemu.

Nie chcę zaogniać dyskusji, ale Gonik ma rację. Jak północ miała daleko, to było dobrze... A Wy nie jeździcie sami...

吾輩は王獣である。名前はまだ無い。

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 20-03-2009, 21:14   

Ja mam szczerze mówiąc obiekcje nie do ceny, a do tych nieszczęsnych podwójnych łóżek. Z doświadczenia wiemy przecież, że na podwójne raczej nie ma chętnych - w efekcie "6-osobowy" domek to w praktyce dla nas domek 4-osobowy z miejscem na dostawki. A za 4-osobowy domek 170 złotych to już trochę przydużo....

Numer Gadu-Gadu
1051667
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 20-03-2009, 21:20   

Szczerze pisząc, wygląda mi to na powtórkę z zeszłego roku, przynajmniej pod względem warunków zakwaterowania. Cena i dojazd nie mają dla mnie większego znaczenia, ale jednak nieszczególnie mam ochotę się tłoczyć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 20-03-2009, 21:35   

Przypominam, że w zeszłym roku tłoczyliśmy się głównie dlatego, że zagęszczenie jenotów na metrze kwadratowym było większe niż ustawowe - ośrodek miał 22 miejsca, nas zaś chyba zawsze było co najmniej 25 sztuk (grupa na zdjęciu grupowym liczy 29 jenotów). W tym roku jenotów byłoby tyle ile miejsc w domkach, nawet jeśli na dostawkach.

Właśnie dlatego potrzebny nam rekonesans do ośrodka, byśmy wiedzieli czy "miejsce dla 6-os." to "miejsce do spania" czy "miejsce do życia".

Enevi Płeć:Kobieta
苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 20-03-2009, 21:38   

Daję Tyczkowi evil błogosławieństwo i w drogę. Dla mnie ośrodek wygląda dobrze.

吾輩は王獣である。名前はまだ無い。

Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 20-03-2009, 21:50   

Najlepiej niech Tyczek sprawdzi jak to wygląda, jeżeli ośrodek ma chociażby taki sam poziom jak ostatnio, to nie mam nic przeciwko. A co do ceny: może da się wynegocjować jakąś zniżkę? ;D

Hodor.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
House of Joy
PostWysłany: 20-03-2009, 23:36   

Ja w tym momencie na dojazd PKP nie narzekam, a skądże. Moja wypowiedź powyższa była tylko przytykiem osobistym do Morga, bo mnie zaintrygował, że to dla niego dobre połączenie (dla mnie znośne i tyle) :3

No nic, poczekam na bliższe konkrety.

Pure Angel

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 22-03-2009, 01:14   

Jeśli można to byłabym chętna, na 90% 7-10 dni, mniej więcej w połowie pierwszego tygodnia

Into precious memories

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2919192
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 24-03-2009, 09:45   

Dopisana:].

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 24-03-2009, 14:27   

http://www.eholiday.pl/noclegi-3853.html <-- nieźle brzmi, ale daleko strasznie...

http://www.eholiday.pl/noclegi-2771.html <-- też nieźle brzmi, ale w domkach mają ledwie 16 miejsc.

http://www.eholiday.pl/noclegi-15296.html <-- interesujące, ale musielibyśmy przenieść termin zjazdu na początek lipca albo drugą połowę sierpnia...

http://www.eholiday.pl/noclegi-1984.html

Cytat:
* domek 6-osobowy: 3 pokoje, 4 tapczany 1-osobowe, 2 tapczany 2-osobowe, TV, wyposażenie kuchenne dla 6 osób, lodówka, kuchenka gazowa; 130 PLN+ 7% VAT.

Mają plusa za uściślenie jakie konkretnie łóżka, jakby jeszcze dali zdjęcia to było po prostu jedwabiście.

GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 24-03-2009, 15:19   

Ad 1 - wygląda jakby miało cokolwiek problematyczny dojazd. Poza tym obawiam się jednej rzeczy: domki są szeregowe, a jenoty relatywnie głośne do godzin późnonocnych. Zamordują nas tam za zakłócanie ciszy nocnej po pierwszych dwóch dobach.

Ad 2 - raczej odpada. Raz, jak wyżej; dwa, pozabijamy się sami będąc zamknięci w jednym budynku przez dwa tygodnie.

Ad 3 - NIESAMOWICIE burżujskie domki. Podoba mi się :) Nie wiem jak z tym przekładaniem terminów, ale sesję kończę 4 lipca, więc mniej-więcej do 10 będę się bujać z wpisami. Ergo - początek lipca odpada na pewno, niekoniecznie będę sama z takim terminem.

Ad 4 - Zmaltretować o zdjęcia, jeśli tylko nie wygląda jak Soczewka - brać z miejsca.

Strona 4 z 19 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17, 18, 19  Następny
Odpowiedz do tematu