Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wielka Księga Pomysłów Idiotycznych |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-05-2004, 20:41 Wielka Księga Pomysłów Idiotycznych
|
|
|
Czyli NAJGŁUPSZE pomysły, jakie spotkaliście w RPG. Tak głupie, że aż warte zachowania dla potomności ku przestrodze.
Ja sugeruje bogatą twórczość autorów Dungeons and Dragons 3e.
1) Za bogatom kolekcje broni podwójnych: podwójny topór orczy, podwójny miecz, podwójny cep bojowy i krzyk mody prost z ,,Księgi Broni i Ekwipunku" podwójny sejmitar.
2) Za Śmiercionośny Kiścień, czyli miecz, do którego rękojeści doczepiono kolczastą kulę na łańcuchu. Bogowie jedni wiedzą po co... Ja sugeruje, że to breloczek.
3) Za Miecz Motylkowy. Także Ksiega Broni i Ekwipunku Co to za cudo? Otórz jest to nóż motylkowy (taki, którym się tak fajnie macha) powiększony do rozmiarów miecza... Gdy źle się machnie takim nożem można stracić paluchy, a co dopiero mieczem... Głowę? Rękę? Przyjaciela?
4) Za rysunek Wierzy Oblężniczej z tegoż dodatku. Otórz jest to coś na kształt wozu ciągniętego przez konie, na którym znajduje się coś w rodzaju opancerzonej windy podnoszonej w górę przez kręcących kieratem, niczym nie osłoniętych robotników. Jak widać odziały samobójcze mają w Greyhawku, czy w innych Zapomnianych Krainach długą tradycję. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-05-2004, 18:45
|
|
|
Ja bym dodał też półprzepuszczalne tarcze z Warhammera :-) Mamy tarczę, trafiają nas, blokujemy tarczą, tarcza zaś.... zmiejsza częśc obrażeń... Nie chę nic mówić, ale powinna raczej negować WSZYSTKIE obrażenia, w końcu cios do nas nie doszedł... W ostetczności można by jeszcze dodac zasadę o drętwieniu/łamaniu ręki przy dużej sile ciosu - ale chodzi mi o ogólne zasady :-) |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 22-07-2004, 13:00
|
|
|
Orki z Warhammer 40 000...
Zyją w symbiozie z gżybami i rozsypują zarodniki, z których powstaje grzybnia produkująca nowe orki jak owocniki... Ciekawe czy wyrastają po deszczu?
Mam nadzieje, że to informacje nieoficjalne. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zeg_
Gość
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-04-2005, 12:45
|
|
|
Cytat: | Mam nadzieje, że to informacje nieoficjalne. |
Jeśli czerpałeś to z tej samej strony, co ja, to niestety wątpię;P. Filmowy Saruman chyba grywał w WH, bo pomysł miał podobny;>. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-04-2005, 13:24
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Orki z Warhammer 40 000...
Zyją w symbiozie z gżybami i rozsypują zarodniki, z których powstaje grzybnia produkująca nowe orki jak owocniki... Ciekawe czy wyrastają po deszczu?
Mam nadzieje, że to informacje nieoficjalne. |
Własnie w żadnym warmłotku nie spotkałem się z samicą orka !!!! |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 27-07-2005, 18:25
|
|
|
Brawa dla panów Davida Noonan-a i John-a D. Rateliff-a, autorów dodatku do Dungeons and Dragons 3ed pod tytułem "Pieśń i Cisza" za genialny wynalazek jakim jest Bezpieczne Pudełko.
Po wypowiedzeniu rozkazu pudełko zamyka się i nie daje się otworzyć, a jako, że wykonane jest z - cytuje "grubego na pięć centymetrów diamentu" - to żaden złodziej nie jest w stanie dobrać się do zawartości.
Panowie nie wzięli pod uwagę jednak faktu, że taka ilość diamentu wystarczy, by dowolnego złodzieja uczynić krezusem. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 27-07-2005, 20:18
|
|
|
faktycznie, sprzedać same pudełko, pal diabli co jest w środku :) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 27-07-2005, 20:54
|
|
|
Zeg-no fakt, na cholere tutaj jaka kolwiek zawartość jeżeli ma sie kilka kg diamentu, i to zapewne łądnego, no i jeszcze magicznego diamentu!i dlatego wg mnie lepiej takie rzeczy robić z drewna albo metalu, niby dziadoskie, ale umagicznione jest mocnei chociaż sprawia że wygląda mizernie:P |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 26-11-2005, 13:47
|
|
|
System o szumnej nazwie FATAL. Robiony ponoć przez kilku medyków, którym się nudziło. Wśród statystyk możemy sobie wylosoować różne ciekawe rzeczy (np. głębokość odbytu albo pochwy jeśli jesteśmy kobietą, wydajność nerek itd) co ma zresztą dość sensowne przełożenie na mechanikę... Ogólnie mechanika to taki zwulgaryzowany kurs medycyny... Rzuty opiera się głównie na tym, który organ jak został uszkodzony. |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 26-11-2005, 16:15
|
|
|
O, słyszałam o tym... To to, gdzie krytyk na trafienie w oko zależy od średnicy gałki ocznej? :D I gdzie istnieją rzuty na szansę poronienia samicy trolla w zależności od szerokości miednicy? :D
Kumpel mi o tym opowiadał jak się wkurzałam na tabelaryczność MERPa. Urocze... |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 26-11-2005, 18:13
|
|
|
Irian Baratai napisał/a: | O, słyszałam o tym... To to, gdzie krytyk na trafienie w oko zależy od średnicy gałki ocznej? :D I gdzie istnieją rzuty na szansę poronienia samicy trolla w zależności od szerokości miednicy? :D |
Tak, a trafienie krytyczne w brzuch zależne jest od współczynnika "śledziona". Ten sam system. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 05-12-2005, 21:24
|
|
|
Jeszcze raz fatal... Za klase magicznych przedmiotów "wibratory" (np. czarodziejski wibrator zapłodnienia). |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-01-2006, 22:26
|
|
|
Pani Recenzent Filmowej z Angory.
To postać legendarna, jedyny żywy człowiek, który ma zaoczny wyrok śmierci po torturach, 15 ostrzeżeń i Bana na Tanuki.pl. Pani recenzowała Opowieści z Narni. Pani stwierdziła, że Narnia to bezczelny plagiat z Biblii.
Brawa dla tej pani! |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-01-2006, 22:58
|
|
|
Jak rozumiem, pani ta ne zna jakże trudnego słowa "inspiracja"? :D |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|