Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
War of the Spider Qeen |
Wersja do druku |
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2005, 23:52 War of the Spider Qeen
|
|
|
Wojana pajęczej królowej mamy juz 4 czesci tego w polsce . Moim zdaniem wiele lepsze niż opowiesci o Dritzu Durniu czy tez innych dobrych mrocznych elfach. Dla mnie ten cykl jest jednym z naprade niewielu dobrych cyklów ze świata FR |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 22-03-2005, 11:17
|
|
|
Również mi się podoba, naprawdę przyjemnie się czyta. Jednak każdą książkę pisze inny autor, co czasem prowadzi do nieścisłości (choćby umiejętność lewitowania Valasa w części pierwszej i jej brak w następnych). Zasmucił mnie fakt, że taki Jeggred, w drugiej części bardzo fajna postać, w kolejnych został zamieniony w tępą maszynkę do wykonywania rozkazów Quenthel- a draeglothy to inteligentne stworzenia, przewyższające inteligencją przeciętnego drowa.
Jak dotąd najbardziej podobała mi się Księga IV, styl autorki najbardziej ze wszystkich części przypadł mi do gustu.
Pharaun rlz ;] |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 22-03-2005, 11:49
|
|
|
Cytat: | draeglothy to inteligentne stworzenia, przewyższające inteligencją przeciętnego drowa. |
Mrówki też;P |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-03-2005, 13:09
|
|
|
Seria ukazuje drowy od nieco innej strony niz cykl pewnego ciapowatego czarnucha. Drowy za wredne, zdradliwe, inteligentne, wiecej czasu spelniaja na wzajemnym podgryzaniu sie niz na wspolpracy, a mimo to jakos funkcjonuja.
Przy okazji widac, iz przypadek purpurowo okiego milosnika kotow nie jest czyms wyjatkowym. Wobec kryzysu spoleczenstwa drowow, wiele z nich, nawet kaplanek zaczyna miec watpliwosci wobec swojego zycia. Obala to mit, jakoby czarni byli banda popaprancow o morderczych skolnnosciach jeno. To znaczy, sa. W wiekszosci.
No i jeszcze Phrahaun... modelowy przyklad drowiego oportunisty. Moj bohater ^^V
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | draeglothy to inteligentne stworzenia, przewyższające inteligencją przeciętnego drowa. |
Mrówki też;P |
A i mrowek jest wiecej. |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-03-2005, 14:33
|
|
|
Sm00k napisał/a: | Seria ukazuje drowy od nieco innej strony niz cykl pewnego ciapowatego czarnucha. Drowy za wredne, zdradliwe, inteligentne, wiecej czasu spelniaja na wzajemnym podgryzaniu sie niz na wspolpracy, |
Bo one na dziewieć piekieł takie włąsnie mają być |
|
|
|
|
|
ejm2000
|
Wysłany: 02-02-2006, 06:29 War of the Spider Queen.....
|
|
|
Rzeczywiście świetna opowieść. Aliisza jest najzwyczajniej w świecie BOOOOSKA.
Nie mogłam się doczekać zakończenia i zamówiłam pozostałe dwie części z Amazon.com.....rzadko się zdarza by coś mnie aż tak zafascynowało.
Nie powiem jaki będzie koniec ale ciekawscy niech odwiedzą http://www.candlekeep.com/forum/.
Całe szczęście, że niektóre postaci mają powrócić w innych seriach FR.. (Vhok, Aliisza, Halisstra....)
Pozdrawiam....
http://www.ejm2000.blog.onet.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|