FLCL |
Wersja do druku |
Totalizator
I Think I Can
|
Wysłany: 02-05-2005, 01:02 FLCL
|
|
|
Dobra, jako nowy użytkownik forum zakładam tu temat o moim ulubionym obecnie anime czyli FLCL FuriKuri: Kto oglądał i jak mu się podobało? |
_________________ Podążaj za białym kurwikiem... |
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 02-05-2005, 02:30
|
|
|
Fajne anime, lecz powiem tak, jakby to nie był GainaX to nie wiem, czy nie psioczyłbym na to na lewo i prawo. Z resztą produkcja kontrowersyjna, jedni to uwielbiają a inni nie znoszą... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-05-2005, 11:39
|
|
|
Ja oglądałem, było zajefajne:P.
W tym anime się Gainaxowi udało coś diabelnie trudnego - zrobili odjechaną i wariacką komedię i zdołali w tej formie przekazać dużo niegłupiej treści. Rzekłem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Totalizator
I Think I Can
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-05-2005, 17:04
|
|
|
Szczerze mówiąc, jestem chyba jedyną osobą, której udało się na tym... zasnąć XD Czy tłumaczy mnie fakt, że była piąta nad ranem? W każdym razie jedyne co pamiętam z tegoż anime, to wielkie żelazko i krzyki co chwila budzące moją przyjaciółkę siedzącą obok... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 02-05-2005, 18:17
|
|
|
Cytat: | Szczerze mówiąc, jestem chyba jedyną osobą, której udało się na tym... zasnąć XD |
Nie "na tym" moja droga, tylko "przed tym". Obejrzałaś wprowadzenie, a ten post wygląda jakby film cię zanudził na śmierć. Obejrzyj go w normalej porze to pogadamy:P. |
|
|
|
|
|
Totalizator
I Think I Can
|
Wysłany: 02-05-2005, 18:33
|
|
|
Ja oglądałem o drugiej nad ranem i było ok:). BTW. oglądanie anime o 5tej rano z przyjaciółką ^.^ nieźle, chciałbym tak :D. |
|
|
|
|
Totalizator
I Think I Can
|
Wysłany: 08-05-2005, 14:49
|
|
|
Właśnie przeczytałem pierwszy tomik mangi FLCL. Oossstra schiza nawet w porównaniu z serialem. Cała seria jest streszczona w dwóch tomikach, jak drugi do mnie dotrze z Wlk. Brytanii to spróbuję tu całość jakoś zrecenzować. |
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 17-05-2005, 06:57
|
|
|
musze sobie jakos zalatwic.. ale i tak za anime biore sie dopiero w wakacje (tylko zaraz ja juz mam wakacje^^") i cos czuje ze pomozecie mi w ten sposob skomponowac liste animek do obowiazkowego obejrzenia ;)
a jeszcze a propos FLCL to chodzi za mna juz od jakiegos czasu i ciekawi niezmiernie.. czy to ze wzgledu na to zelazko?? |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 17-05-2005, 18:49
|
|
|
Co ze względu na to żelazko;)? Owszem, spełnia ono sporą rolę w filmie. Ale jaką to sama musisz zobaczyć:P. |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 21-05-2005, 07:59
|
|
|
no wiem.. i zaczynam kombinowac jak zdobyc ^^ a moze jak zawsze chlopak ma i minic niepowie>) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-11-2005, 21:30
|
|
|
FLCl, hmm zależy jak leży. Do mnie nie trafiło, zbytnio nie czaiłem klimatu. Kreska gites, animka, humor, ale taki upierdliwy, nader aktywny. Nie wiem, może jeszcze kiedyś spróbuje się przekonać. |
|
|
|
|
|
pepek
??R.I.P??
|
Wysłany: 20-11-2005, 18:37
|
|
|
hehehe fajne anime tylko troche "szalone" tam dzieje sie wszystko na raz i nie skumalem na poczatku wszystkiego i jeszcze raz musialem ogladac :) Ale mi sie podobalo i polecam |
_________________ The year's in the spring
The day's in the morn;
Morning's at seven,
The hill-side's dew-pearled,
The lark's on the wing,
The snail's on the torn:
God's in his heaven --
All's right with the world! |
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-11-2005, 18:39
|
|
|
pepek napisał/a: | hehehe fajne anime tylko troche "szalone" tam dzieje sie wszystko na raz i nie skumalem na poczatku wszystkiego i jeszcze raz musialem ogladac :) Ale mi sie podobalo i polecam |
to prawda, nie wszystkim podpasuje ten chaos, ja uwielbiam komedie które są pokrecone ale FuriKuri jest ewenementem jeśli chodzi o specyficzność. Sam musiałem kilka razy oglądać pewne sceny;) |
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 22-02-2006, 13:04
|
|
|
właśnie przeczytałem dwa pierwsze rozdziały mangi. śmieszne, zwariowane i ogólnie całkiem fajne. |
|
|
|
|
|
|