Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Fate/Stay Night |
Wersja do druku |
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-03-2006, 16:53 Fate/Stay Night
|
|
|
Silent Angel napisał/a: | Nie darzę sympatii Rin ze względu na jej brak charakteru. 100 razy bardziej wolę Saber, która nie dość że posiada styl to i jeszcze walczy w imię pewnych wartości, ale jednoczesnie nie jest nimi całkowicie zaślepiona. Pozatym jest o wiele dojrzalsza od Rin. Rin jakoś do mnie nie przemawia. |
Wha...?! o__O?! <ksztusi się> Rin brakuje charakteru? W którym miejscu? Powiedziałabym, że ma czasem owego za dużo... a Saber... cóż, jest kim jest i w pewnym sensie z definicji powinna walczyć szlachetnie o wyższe wartości. Wiek i bagaż doświadczeń życiowych robią swoje. Saber na pewno więcej przeżyła na sobie i ciąży na niej wielka odpowiedzialność, Rin nie ma takiego problemu, jej ambicje nie są tak wygórowane [bo Saber są!]. Nie ma sensu porównywać współczesnej 17latki z rycerzem sprzed kilkunastu wieków, sorry. A mnie się tam motyw 'przerąbaliśmy sobie życie to teraz to magicznie odkręćmy i spróbujmy jeszcze raz' niezbyt podoba... Saber poniekąd prezentuje sobą szlachetność 'po ptokach'.
Do kogoś, kto grał: jakie zapatrywania na dalszą fabułę? Bo najpierw wzięli kawałek z 'fate', potem z 'unlimited blade works' i z 'heavens feel' też chyba. To jak mają zamiar to zakończyć?! Bo połączenie wszystkich trzech nie jest raczej możliwe. [podobałoby mi się gdyby ktoś Sakurę ubił, ale nie mozna mieć wszystkiego]
Aaaa... i chcę Graala w anime! Był lepszy od tentakli... |
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 11-03-2006, 17:15 Re: Fate/Stay
|
|
|
GoNik napisał/a: | Wha...?! o__O?! <ksztusi się> Rin brakuje charakteru? W którym miejscu? Powiedziałabym, że ma czasem owego za dużo... |
Rin brakuje charakteru dlatego, że przypomina mi rozwydrzoną nastolatkę i tym samym nie wyróżnia się z tłumu. Pozatym postaci silnych, wykrzyczanych i dość rezolutnych nie darzę symptią. Brakuje jej elegancji którą ma Saber.
GoNik napisał/a: | a Saber... cóż, jest kim jest i w pewnym sensie z definicji powinna walczyć szlachetnie o wyższe wartości. Wiek i bagaż doświadczeń życiowych robią swoje. |
Z tego co zdążyłam zauważyć to w anime, Rin więcej przeżyła od Saber i to ona żyje przeszłością, stąd zresztą te jej ambicje. Można ją zaliczyć do postaci z typu skrzywdzonego dziecka z dzieciństwa próbującego udawać że jest silne, które zawsze sobie poradzi, ale rzeczywistośc jak zawsze jest zupełnie inna. Oklepany temat. |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 12-03-2006, 17:35
|
|
|
Silent Angel napisał/a: | Rin więcej przeżyła od Saber | ROFL! koszmarny spojler napisał/a: | Saber to Królowa Arturia. Czyli eirei który nam znany jes jako Król Artur. Tak, TEN król Artur. A broń ukrywa, bo KAŻDY poznałby Excalibura... | i ty twierdzisz że Rin, współczesna małolata, przeżyła WIĘCEJ!?
Silent Angel napisał/a: | Rin brakuje charakteru dlatego, że przypomina mi rozwydrzoną nastolatkę | Ależ ona _JEST_ rozwydrzoną nastolatką? Do tego ponadprzeciętnie utalentowaną pod każdym względem... i sierotą wojenną która wychowywała się sama, przytłoczona ciężarem obowiązku i perspektywą kolejnej wojny. I nic dziwnego że przywołała tego a nie innego z eirei... koszmarny spojler napisał/a: | w końcu użyła przy inkantacji klejnotu many którym potem ocaliła życie Shirou. Nic dziwnego że na wezwanie odpowiedział tenże Shirou, który w przyszłości sam zostanie jednym z eirei. |
Co do scenariuszy, jak na razie wygląda na to że lecą wg. Fate?... Za tydzień coś się powinno wyjaśnić bo w preview wyraźnie widać że Shinji Matou (starszy brat Sakury jak ktoś nie załapał) zamierza zabrać się za szkołę, był tam kadr w którym wali na odlew Taiga-sensei w twarz... no jak tak można, normalnie g**jek tego nie przeżyje, stawiam orzechy przeciw dolarom...
Co do mnie, to czekam aż wreszcie Caster zdejmie kaptur... szkoda że zapewne w TYCH okolicznościach...[/quote] |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 12-03-2006, 18:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 12-03-2006, 17:51
|
|
|
Jak na razie jestem na 9 odc., a spoilerow nie chce mi się czytać ze stron, bo psują one całą zabawę, uważam więc że do tego momentu moge tak twierdzić i moja opinia jest słuszna w tym momencie ;] |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 13-03-2006, 20:52
|
|
|
Hmm... no, to wybaczam ;>
Do sprawy wrócimy...
A co powiecie na pairingi?
Shiro x Rin?
Shiro x Saber?
Shiro x Sakura?
mm... kurczę, mało facetów... w zasadzie zero facetów, bo Shiro jest dziwny... Wychodzi że to taka mroczno-magiczno-fantastyczna haremówka _^_
No cyba że Archer, ale on już jest w swoistym pairingu z Rin... no i nie jest żywy! (nie mówiąc o tym, że jeśli się zna jego shinmei, czyli prawdziwe imię... lol ;3 ). Swoją drogą, jakże to wyraźna spuścizna po hentai-daterze, jak na razie jeszcze nie ma ani jednej pary master-servant gdzie oboje byliby tej samej płci _^_ O tym że jedna strona ma możliwość wydania trzech Absolutnych Rozkazów używając Reiju... LOL.
Właśnie stwierdziłem, że F/SN 8 około 16:33 przezentuje jedynie słuszne podejście do mężczyzn... Rin is Win! xD Swoją drogą, sposób w jaki chwilkę później Sakura efektywnie mówi Rin "A kij ci w oko" też jest mocny :D
Za to w 10 swoje dwie minuty ma Saber... ta ultra-poprawnie-uniżona forma wypowiedzi była normalnie rozwalająca - biedny Shiro. Teraz będzie się ogłaszał otwierając każde drzwi w domu, o łazience nie wspominając _^_
A, jeszcze jedno, czy tylko ja zauważyłem co Rin ma na biurku w 8 odcinku? Ta opaska... NEKO MIMI MODE! xD Twórcy mają boskie poczucie humoru _^_ No, a Rin o poranku na początku 10... świetne xD
A jeszcze losowe jęki - niech choroba dadzą wreszcie datę na OST! Kenji Kawai jest genialny... 2/3 nastroju tej serii to muzyka...[/quote] |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 15-03-2006, 11:27
|
|
|
wa-totem napisał/a: | A co powiecie na pairingi?
(...)
Shiro x Sakura? |
TAK! Ten pairing jest w porządku! Oboje siebie warci [ludzie, jak ja nie cierpię Sakury... scyzoryk w kieszeni się otwiera na tą panią]
A co do Archera to jest stanowczo nie fair: nie dość, że w każdej z trzech wersji fabuły w nie za szczęśliwy sposób znikał z ekranu, to jeszcze naprawdę jest <censored SPOILER>!! To się nazywa nie mieć szczęscia w życiu... a jeszcze końcówka Unlimited Blade Works... no tak się podłożyć to jawne chamstwo jest. Archer stanowczo nie zasługuje na bycie duszą takiego idioty...
wa-totem napisał/a: | nie ma ani jednej pary master-servant gdzie oboje byliby tej samej płci |
a parka Lancer - jego master? bo przecież w końcu on był własnością faceta, chyba, że coś źle zrozumiałam.
Apropos muzyki: chcę pełny op do Hollow Ataraxii! Ale na sieci tylko animację z openingiem dorwać można, bu. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 16-03-2006, 12:39
|
|
|
A tak swoją drogą GoNik... tobie udało się grę odpalić? Bo to co ja mam jest po japońsku, i chce japońskiej windy :>
GoNik napisał/a: | a parka Lancer - jego master? |
spojer napisał/a: | dobrze zrozumiałaś; Kirei-Lancer/Gilgamesh, a z innych scenariuszy, w Heaven's Feel - Zouken-Sabbah i Sakura-Rider to właśnie nieliczne wyjątki... | To się zresztą okaże, bo na razie wygląda że idą równo wg. scenariusza Fate, a tam jedyny żeński pairing się nie pojawia. No, a że główny zły ma pairing męski... cóż. Uprzedzenie twórców == Ja jestem ciekaw ile powiedzą o Caster, ale to potrwa bo ep 11 ma tytuł Noble Phantasmu Rider... |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 17-03-2006, 13:12
|
|
|
wa-totem napisał/a: | A tak swoją drogą GoNik... tobie udało się grę odpalić? Bo to co ja mam jest po japońsku, i chce japońskiej windy :> |
Udało ^-^v
a 'japońską windę' to zrobisz sobie tak [jako, że siedzę w szkolnej czytelni bez admina to bedzie mało dokładnie]:
panel sterowania > opcje regionalne i językowe > doinstalowujesz sobie obsługę języków dodatkowych > zmieniasz język systemu na japoński i wyświetlanie znaków nie bedących unicode z polskiego na japoński przestawiasz
dekita!
z drugiej, strony, jeżeli masz dostęp tylko do w98 to możesz mieć z tym problem... |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 14-04-2006, 13:54
|
|
|
Temat umarł śmiercią naturalną, bo mało kto to ogląda.
A ja zatylona jestem jak zawsze: 14ep dopiero teraz obejrzałam. I muszę się napisać teraz z tego wszystkiego.
Nie to, żebym nie wiedziała co się stanie, w końcu wszystkie trzy scenariusze przerobilam w grze, ale mimo wszystko... szkoda, dżizas, jak szkoda! Plus taki, że pół odcinka było na tym skoncentrowane, a nie jak w grze: rozmowa z Rin i przejście do sceny uzupełniania many. Podkład muzyczny... najlepszy kawałek w Fate anime jak do tej pory, niech ktoś się tylko spróbuje nie zgodzić. Pożądam OSTa! Dla tego jednego utworu.
Nowy ending, sam w sobie niezły, pięknie mi się wpasował w klimat odcinka; szczególnie tekst w połączeniu z ostatnią sceną przed preview.
Żałość straszna mnie wzięła. I ubili mi ulubionego bohatera, no!
Na, Tot, a może ta scena w preview to tylko dla picu była :P Bo głowę daję, że nie pokażą uzupełniania many tak dokładnie jak w grze. W końcu anime to nie hentaj... |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 14-04-2006, 16:59
|
|
|
GoNik napisał/a: | Bo głowę daję, że nie pokażą uzupełniania many tak dokładnie jak w grze. |
Nawet jakbyśmy BAAAAAAAAARDZO się prosili xD
Ale pamiętaj że to anime jest wyświetlane późno, a klasyfikacja hentaj/nie polega głównie na tym, co kamera pokazuje. Wystarczy ujęcie na twarz, i...
Ale, wiesz, już jutro się okaże... kyaaa~!
Zaopatrz się w mIRCa i wpadnij na Rizon (irc.rizon.net) do #eclipse, będziesz miała najszybciej. A przy okazji powiedz cześć komuś o nicku <Tohsaka_Rin> ;D |
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 14-04-2006, 17:52
|
|
|
Ja to mam takie pytanie....Gdzie Wy to oglądacie ? O_o |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 14-04-2006, 21:39
|
|
|
W telewizji... Najszybciej jest na Chiba Terebi (ちばテレビ), potem na KBS京都. Co piątek, około 18:00 naszego czasu... w Japonii. Potem łapie się rawa na winny, albo czeka do soboty na suby. A suby bierze się z IRCa, bo tam właśnie siedzą grupy które je wykonują...
W tym tygodniu może potrwać dłużej bo jest nowy opening... |
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 14-04-2006, 21:42
|
|
|
Super....dzięki rodzicom mam TVP 1 i 2, TVN i Polsat...żyć nie umierać -_-" |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 14-04-2006, 22:04
|
|
|
^_^ nienienie... nie zrozum mnie źle, ta planeta okrągła (OK, jest elipsoidą ale to szczegół) więc my też nie możemy oglądać japońskich stacji. W każdym razie ci z nasz, którzy nie mają dostępu do amerykańskich satelitów SIGINT które mogą posłużyć do retransmisji.
Jeśli masz neostradę, masz wszystko czego potrzebujesz. |
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 14-04-2006, 22:25
|
|
|
Aaaa...to chybaże tak ^^" Ale to nie zmienia faktu, że Hyper nawet by się przydał, bo ostatnio leciał tam Lain, a z tego co czytałam na forum ludzie są tym zachwyceni, więc będzie trzeba kiedyś to zassać, ale przed tym jest jeszcze kilka innych anime, które muszę obejrzeć ^^
Wracając do tematu....czy mógłby ktoś tak po krótce napisać o czym jest F/SN, bo na tanuki nie widziałam recenzji.... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|