Komedie romantyczne :) |
Wersja do druku |
Raistlin Majere
Gość
|
Wysłany: 30-03-2006, 19:45 Komedie romantyczne :)
|
|
|
Witam,
zakładam temat, bo mam jedno pytanko :).
Jakie polecacie komedie romantyczne? Ofkors mangi lub anime ;).
Jak dotąd przeczytałem mangę I"s, a także obejrzałem serię Chobits i Love Hina. Wszystkie strasznie mi się podobały :). Niestety nie znam zadnych innych pozycji utrzymanych w tych klimatach.
Byłbym wdzięczny za wszelkie odpowiedzi ;). |
|
|
|
|
|
Mariko
wanna-be seiyuu
|
Wysłany: 30-03-2006, 22:08
|
|
|
no to koniecznie Oh My Goddess! Poza tym DNA^2 (tego samego autora co I's). Fan DragonLance, jak widze... :> |
|
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 30-03-2006, 22:12
|
|
|
myślę, że swoją odpowiedź dostałabyś gdybyś skorzystał z działu "Szukaj" na Tanukach. Po zazaczeniu gatunków: Komedia i Romans zwróci ci prawdopodobnie kilkadziesiąt recenzji PO POLSKU!!!!, razem z ocenami redakcji i urzytkowników. Zawsze możesz jeszcze skorzystać z serwisów zagranicznych w ten sam sposób, gdyby interesowało Cię co o tym myśli szersza grupa ludzi (moim zdaniem tamte oceny są wiarygodniejsze - choć nie zawsze - bo tam głosuje więcej ludzi).
Ja osobiście polecam oba Onegaie: Czyli Onegai Teacher i Onegai Twins - bardzo dobre 13 epkowe serie, poza tym Suzuka, Green Green (ale tu jest fanserwis który nie każdy trawi) Midori no Hibi i Honey and Clover (to też nie wszystkim może się podobać) - wszystkie wymienione przeze mnie w moim odczuciu lepsze od Chobits i Love Hina. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-03-2006, 08:46
|
|
|
Jeszcze do tego: Hand Maid Mai, Ai Yori Aoshi... Ale one wszystkie są takie same.
Możesz spróbować Kanon i Air ale TO NIE SĄ komedie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-03-2006, 08:49
|
|
|
Jeszcze na przykład Mahoraba i Ichigo 100%. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-03-2006, 09:16
|
|
|
A ja polecam KareKano - może trochę mniej komedia, a bardziej obyczajowa, ale i tak bardzo mi się podobała. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 01-04-2006, 13:35
|
|
|
Wg mnie fajne romantyczne komedyjki to Love Hina i Happy LEsson(no i jeszcze School Rumble:) |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 01-04-2006, 15:04
|
|
|
Love Hina jest fajne ale jak dla mnie zbyt dziecinne czasami - i wogóle motyw z mechaniczną myszą... A Happy Lesson to jest komedia - romansu tam tyle co krwi w pokemonach moim zdaniem. School Rumble to jest też typowa komedia choć jakiś wątek romantyczny już można spotkać, ale cóż z tego skoro za parę minut jak sie pojawi natychmiast ten romans jest obracany w żart z któego można boki zrywać. |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
AmpeZ -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-04-2006, 21:49
|
|
|
"Love hina" jest fajna XDDD
Oprócz tego z mniej smiesznych "Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora"- zacząłem oglądać z przeświadczeniem ,że będzie to bardzo poważna seria ,a elementów komediowych jest tam całkiem sporo. Oczywiście nie zmienia to faktu ,że pomimo tego jest to raczej poważniejsza seria...Ale jaka dobra!!
No i jeszcze "Onegai Twins" :D |
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 02-04-2006, 11:54
|
|
|
'Love Hina' jest fajna (wypowiadam się na podstawie mangi). Ale romantyzmu za wiele to w tej serii nie widziałam. Za to główny bohater dużo lata. Z mang, i to do tego wydanych w Polsce polecam 'Marsa' i 'Paradise Kiss'. Nie są to wprawdzie komedie, ale natknąć się można w nich na sporo sytuacji i wątków powodujących śmiech. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-04-2006, 14:58
|
|
|
Onegai Teacher i Onegai Twins - krótkie, wesołe i nawet ciekawe.
Story of the First Kiss - tak romantyczne jak tylko można, do wyżygania wręcz. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-04-2006, 15:01
|
|
|
Grisznak, na Boga, nie wymawiaj nawet tego tytułu, bo jeszcze ktoś obejrzy i będzie miał skazę na psychice. First Kiss Story NIE NALEŻY oglądać. Nigdy. Nawet do fazowego obśmiania się nie nadaje, jest zbyt żenujące.
Ja bym natomiast poleciła Oh my goddess - wprawdzie bardziej komedia niż romantyczna, bo ten związek posuwa się w tempie iście żółwim, ale jednak sympatyczne. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-04-2006, 15:05
|
|
|
Wiesz, ja wychodzą z założenia, że skoro u mnie, jako mało romantycznego orka wywołało to torsje, to ludziom szukającym w aniem romantyzmu, powinno się spodbac.
Można by dodac jeszcze Video Girl Ai, tak przy okazji.... |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-04-2006, 15:10
|
|
|
Grisz. Ja jestem miłośniczką romansów. Ja kiedy to włączałam spodziewałam się sympatycznej, nieco naiwnej historyjki miłosnej. Ja temu dałam 1, a dałabym zero gdyby się dało. Albo i nawet minus jeden.
To było 1. nudne 2. irracjonalne 3. bohaterowie byli durniami 4. przesłodzone do bólu.
Wśród romansów zdecydowanie można znaleźć pozycje o conajmniej trzy klasy wyżej. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-04-2006, 15:27
|
|
|
No dobra, mnie za miłośnika romansów trudno uznać....Niemniej głupie i irracjonalne a także obdarzone zdurniałymi bohaterami jest jakieś 80 % mang romantycznych jakie znam. Cóż, tu po prostu przekroczono Rubikon... |
|
|
|
|
|
|