Lato 2008 - nowe serie i kontynuacje |
Wersja do druku |
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-05-2008, 22:19 Lato 2008 - nowe serie i kontynuacje
|
|
|
Jeśli ktoś się zastanawia co dobrego czeka latem oprócz wakacji, może sprawdzić tutaj:
http://psgels.blogsome.com/2008/05/21/summer-season-preview-2/
Co do rzeczy które zwróciły moja uwagę:
Sekirei - o ile istnienie Ikkitousen jeszcze potrafię od biedy zrozumieć, to czy świat naprawdę potrzebuje równolegle nadawanej drugiej serii tego typu z haremowym idiotą na dokładkę?
Slayers Revolution i World Destruction powinny zaspokoić mój apetyt na fantasy.
Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora - spinoff udanego slice of life o magach
Blade of the Immortal - bo samurajskie rzeźnie mnie odstresowują (choć Bee Train zapala lampkę ostrzegawczą) |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-05-2008, 22:27
|
|
|
Hm, chyba mi umknęło. Wiadomo coś w końcu o nowej serii Haruhi, czy nie? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-05-2008, 23:20
|
|
|
Phi, pomyśleć, że od dawna mają nawet scenariusz...
Cóż, z serii obejrzę chyba World Destruction i Slayersów, reszta raczej nie przykuła mojej uwagi. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Amarth
|
Wysłany: 24-05-2008, 07:56
|
|
|
Jejku, jejku. Zdecydowali się na Antique Bakery? Chyba się zakochałam. Ten tytuł będę oglądać z pewnością.
Ponadto zdecyduję się chyba jeszcze na Natsume Yuujin-Chou, Chocolate Underground i Slayers Revolution. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 24-05-2008, 11:28
|
|
|
No cóż, jako tako moją uwagę przykuło Chocolate Underground, a World Destruction ma nawet calkiem spory potencjał, tylko ta równolegle wydawana gra troszke niepokoi - mam nadzieje, ze i bez niej wszystko w anime normalnie wytłumaczą. Być może sięgnę po Blade of the Immortal gdyż kiedyś wpadło mi w łapki parę tomow mangi (Miecz Nieśmiertelnego) i ciekawa jestem jak to przeleja na ekran (manga potrafiła momentami być całkiem krwawa, z bebechami na wierzchu itp.). No i oczywiscie Slayers Revolution, ale to raczej z sentymentu. |
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-05-2008, 11:33
|
|
|
Jak zobaczyłam na Star Crossed post z zapowiedziami nowych serii ucieszyłam, że zawczasu będę mogła sobie coś wybrać, ale kiedy go przejrzałam mina mi już zrzedła. Poza Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora właściwie nic szczególnie mnie nie zachwyciło, a to niedobrze, bo ja lubię oglądać hurtem (ten wieczny głód...brrr...). Prócz tego zerknę jeszcze na Telepathy Shoujo Ran i Antique Bakery. A reszta to może jak inni się wypowiedzą :). |
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 24-05-2008, 16:50 Re: Lato 2008 - nowe serie i kontynuacje
|
|
|
fm napisał/a: | (...) to czy świat naprawdę potrzebuje równolegle nadawanej drugiej serii tego typu z haremowym idiotą na dokładkę? |
Świat może i nie, ale ja napewno tak gdyż Ikkitousen jakoś mi nie podchodzi.
Moje typy to: Sekirei, Nogizaka Haruka no Himitsu, Strike Witches i ewentualnie Telepathy Shoujo Ran.
Kolejny marny sezon.... trudno, najwyżej Fall 2008 nas czymś zaskoczy (może Haruhi... albo Finalist... ach marzenia). |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-05-2008, 17:41
|
|
|
Slayers Revolution - na pewno i w ciemno
Chocolate Underground - "“From 5 o’clock this evening, chocolate is illegal.” brzmi.. dziiiiwnie
I dwie w które warto by zajrzeć: Natsume Yuujin-Chou i Yakushiji Ryouko no Kaiki Jikenbo przy czym drugie to historia policyjna :) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-05-2008, 18:32
|
|
|
Shoujo Sect - o ile w końcu powstanie, a tak wynika z zapowiedzi.
Kolejna seria Maria Sama Ga Miteru - o ile sie wyrobią na lato
Candy Boy - choć nie wykluczone, że do wakacji się już skończy. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 24-05-2008, 19:19
|
|
|
Ikkitousen i Sekirei- dla szybkiego oglądania. Przypadku Sekirei manga jest głupia, ale Ecchi. Po serii tego samego się spodziewam.
Slayers- z ciekawości i obowiązku
Chocolate Underground -zobaczy się
World Destruction i Natsume Yuujin-Chou- kto wie
Ultraviolet: Code 044- Połączenie blooda z cyberpunkiem. Oby była dobra akcja
Blade of the Immortal- Number one na następny sezon. Manga jest świetna. Gdyby zekranizowali jeszcze Vagabonda.
Detroit Metal City-Studio 4C i wszystko jasne.
Birdy the Mighty Decode- wydaje się ciekawe |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 25-05-2008, 00:52
|
|
|
Slayersów obejrzę z sentymentu.
Hmm, chyba nic poza Natsume Yuujin-Chou i World Destruction nie przykuło szczególnie mojej uwagi. Ewentualnie zerknę jeszcze na Telepathy Shoujo Ran. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 25-05-2008, 21:13
|
|
|
Z letniego sezonu będę oglądać na pewno Slayers Revolution.
Prawdopodobnie sprawdzę:
World Destruction bo Production IG
Chocolate Underground jak wyżej poza tym idea z zabranianiem czekolady jakoś bardziej mi się podoba niż ta z Toshokan Sensou.
Blade of the Immortal hmm Bee-Train i akcja, no zobaczę w końcu materiału mają sporo (ponad 20 tomów) więc nie muszą nadmiernie przeciąg żeby przypadkiem mangi nie dogonić. |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-05-2008, 16:08
|
|
|
Zero no Tsukaima ~Princess no Rondo~ - Lipiec 2008 - Nie wiem dlaczego ale bardzo spodobała mi się ta komedyjka i mam zamiar obejrzeć następny sezon.
Clannad second special (Sakagami Tomoyo) - 16 lipiec 2008 - tosz to tylko special ale jest lato 08 więc się chyba zgadza z tematem. No to tak czekając na "After Story". |
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 26-05-2008, 16:42
|
|
|
Z tej listy na pewno nie przegapie Slayers Revolution i Blade of Immortal. Na pozostałe tytuły prawdopodobnie też rzuce okiem, aczkolwiek na te dwa czekam najbardziej. Slayers z oczywistych powodów, Blade of Immortal natomiast z racji, że 1) Samurajskie anime są jednym z moich ulubionych gatunków 2) Mam większość tomów mangi i uważam, że to nawet ciekawa lektura. Tak więc mam nadzieje, że anime mnie nie zawiedzie. |
|
|
|
|
|
|