Lato 2010 |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-03-2010, 14:29 Lato 2010
|
|
|
Zaczynają się pojawiać pierwsze zapowiedzi na lato. Poniżej klip z Tokyo Anime Fair, a pochodzący z zapowiedzianej na lipiec serii Ookami-san to shichinin no nakamatachi. "Pan(i) Wilk i Siedmiu Towarzyszy"... usłyszałem tytuł i zaraz radośnie zaczęła mi się krzywić gęba, zwłaszcza gdy odkryłem że chodzi o dziewczę imieniem Ookami Ryouko, któremu głos podkładać będzie Katsura Hinagiku-- errrm, Shizuka Itou >_<
A potem rzeczoną bohaterkę zobaczyłem:
Oh HAI there, TAIGA! :3
...czy wspomniałem już, że w tej serii jest jeszcze niejaka Akai Ringo? (czerwone jabłuszko XD). I tak, to adaptacja kolejnej serii light novels, oszywiście z gatunku comedy/romance. Czyli jak znam życie, wyjdzie z tego kolejna haremówka... no, ale obsada seiyuu to jeszcze kilka równie znanych nazwisk, więc...
Wspomniany klip na YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=Jdr2-TC-EN4
Strona domowa serii:
http://www.otogi-bank.com/ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 29-03-2010, 15:41
|
|
|
Taiga kochanie, co Ci się tak urosło? I chibi-Minorin, LOL! Tylko Ami brakuje, naprawdę...
Zapowiada się kosmicznie - wygląd podobny, głosy świetnie dobrane no i J.C. Staff, czego chcieć więcej? Haremówka czy nie, to i tak musi się udać! (tzn. wiem, że Toradora to pewno nie będzie, ale...). Aż normalnie chciałbym już lipiec!
Fenkju za newsa. |
|
|
Agon
|
Wysłany: 29-03-2010, 16:18
|
|
|
Yay, Taiga w wersji big z głosem Misaki Mikoto (a na tym screenie ma bardzo Horowatą pozę ;D), skrzyżowanie Minorin z Komoe (nauczycielka z Index i Railgun) z głosem Kuroko, Araragi z Bake, i nawet Nagato Yuki się zdołała załapać - me approves :3 |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 29-03-2010, 16:28
|
|
|
Może nowa Taiga będzie miała charakterek starej Ami:). |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-03-2010, 17:26
|
|
|
Tak patrząc na to co jest, to wygląda to fazowo... i też zdecydowanie nic więcej ;p Urywki akcji wywołują silne deja vu, bynajmniej nie przywodząc na myśl dobrych produkcji. Może to i lepiej - nie ma ryzyka zawodu :P |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 29-03-2010, 17:32
|
|
|
Wygląda mi na marną haremówkę. Za bardzo podniecacie się charadesignem.
W sumie trochę brakuje mi pewniaków na lato...
Interesująco wygląda Shiki. Niestety ostatnio połączenie wampirów i anime nie wychodziło najlepiej, więc mam wątpliwości.
strona+trailer:
http://www.okiagari.net/
Co obecnie najbardziej przykuwa moją uwagę, to promoart Akademii Okultu. W sumie nic więcej poza artem o serii nie wiem. Ale dobry promoart to dla vriesa podstawa do sprawdzenia serii. Mam nadzieję, ze tego nie skaszanią.
strona + art:
http://www.occult-gakuin.jp/
I w sumie tyle jeśli chodzi o znane obecnie serie tv. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 30-03-2010, 06:19
|
|
|
Przeglądając MALa trafiłem na coś ciekawego:
Bungaku Shoujo Memoire
http://myanimelist.net/anime/8481/Bungaku_Shoujo_Memoire
czyli prequel filmu Bungaku Shoujo, wyjdzie jako 3 odcinkowa seria OAV. Pierwszy odcinek 25 czerwca, ostatni 24 grudnia.
Ciekaw jestem jak mają się te dary do wydania samego filmu na DVD/Blu-ray, premiera kinowa to 1 maja. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-03-2010, 14:36
|
|
|
Urufu napisał/a: | i nawet Nagato Yuki się zdołała załapać | Nie zapomnij o Lafiel/Saber! :D
A ja dla odmiany serii będącej tematem kolejnego newsa nie znam, ale wnioskując po radosnych piskach z różnych źródeł... Od dawna (od lipca zeszłego roku) wiadomo było że będzie kontynuacja, ale nie było konkretów. Ale teraz wiadomo że na lato (lipiec) zaplanowany jest też drugi sezon Kuroshitsuji, i tym razem jest to wiadomość oficjalna - wisi na samym środku oficjalnej strony wypisane złotymi cyframi :) W zapowiedziach nowy duet. Czy zaraz usłyszę "Pisk, więcej bizonów"? ;3 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 31-03-2010, 12:56
|
|
|
Jak na razie pewniakiem jest dla mnie Shiki - łypnąłem na 17 przetłumaczonych rozdziałów mangi, jest dobra. Na anime warto czekać. Nie podoba mi się tylko radosny dobór kolorów fryzur, w czerni i bieli bohaterowie wyglądali lepiej. |
|
|
vries
|
Wysłany: 31-03-2010, 16:49
|
|
|
Z tego, co pisze na MALu to ma się jeszcze pojawić drugi sezon Sengoku Basary. O tym, że drugi sezon jest planowany wiedziałem już od dawna (zapowiedzieli go w jednym z Gintamowych nawiązań). |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-04-2010, 19:15
|
|
|
Bo miałam chwilę czasu.
> Wstępna rozpiska anime na lato 2010 <
Lista serii:
- Densetsu no Yuusha no Densetsu
- Kuroshitsuji II
- Nurarihyon no Mago
- Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi
- Seikimatsu Occult Academy
- Sengoku Basara 2
- Shiki
- Black★Rock Shooter |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 04-04-2010, 20:21
|
|
|
Widzę dwie kontynuacje, będę musiał się już powoli zabrać za Kuroshitsuji. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Ryuuken
Jestem twoim Vatrem ;o
Dołączyła: 05 Kwi 2010 Skąd: Centrum Świata - Poznań Status: offline
|
Wysłany: 05-04-2010, 16:29
|
|
|
Dzięki za rozpiskę :)
Szkoda tylko, że Kuroshitsuji II będzie już zupełnie o czymś innym. :( Ba, toż to skandal normalnie. xD To jak zrobić drugą serię K-ON o mechach. ;o Najbardziej żal mi postaci :< Słyszałam, że ma podobno nazywać się Monoshitsuji (Biały Lokaj czy co), tak? Czy to znów plotka jakaś? ^^" Btw. nie sądzicie, że Biały Lokaj brzmi idiotycznie? O.o"? |
|
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 23-04-2010, 19:12
|
|
|
Powstała już oficjalna strona nowej serii z digimonami w roli głównej. Premiera już w lipcu tego roku. Tak szczerze, po zobaczeniu pierwszych stworków, stwierdzam, że mogli jej nie zapowiadać i nie tworzyć. Część digimonów wygląda jak jakaś mutacja Bakugana z dowolną serią Power Rangers tudzież Medabotami, a jeden znowu w projekcie jest prawie całkowicie zerżnięty z Monster Farm. Samo anime, pod względem fabuły bazuje na nowej grze "automatowej" wypuszczonej w Japonii przez Bandai. Wybór moim zdaniem najgorszy z najgorszych, zwłaszcza, że do tej pory anime z digimonami były autorskimi pomysłami.
Digimon Xros Wars |
|
|
Mistique
|
Wysłany: 16-05-2010, 08:09
|
|
|
Może was zaciekawi taka seria OVA jak Black Lagoon: Roberta's Blood Trail. Tak jak sama nazwa mówi jest to kontynuacja znanej bardzo dobrze serii Black Lagoon. Wydane zostanie w 5 odcinkach, a główny wątke znowu będzie się opierał na Robercie i jej zemście (tej pokojóweczki z 1 serii), lecz tym razem ma pomocników. Premiera 17 Lipca.
Mały trailer |
|
|
|
|
|
|