Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Katastrofa w Smoleńsku, nie żyje prezydent |
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Yoshik
Sabishii
|
Wysłany: 10-04-2010, 09:38
|
|
|
Teraz się zacznie. Dzieci bedą miały używane. Nie zależnie jaką był osobą ,szkoda. |
_________________ Szalony jestem bo więcej
we mnie bólu niż mogę znieść
Z wiatrem przemijają Marzenia /
Z wiatrem spada ostatni jesienny liść
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-04-2010, 09:42
|
|
|
Ja się obawiam, czy śmierć tylu ważnych osób na raz nie spowoduje tymczasowego paraliżu w państwie? Na polityce nie znam się ani trochę - czy może wypowiedzieć się ktoś bardziej kompetentny? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-04-2010, 09:44
|
|
|
Velg napisał/a: | Dla wszystkich, którzy odpowiednie wiadomości przespali: prezydent Lech Kaczyński nie żyje. Tak jak i ileś innych osób. |
Fakt, "Ciekawostka przeróżna". Może jestem przewrażliwiony, jednak umieszczanie informacji takiej rangi i powagi, w tej formie i miejscu, wydaje mi się co najmniej prostackim nietaktem. |
|
|
Yoshik
Sabishii
|
Wysłany: 10-04-2010, 09:44
|
|
|
Szczerze mówiąc też tak do końca nie jestem zorientowany ale chyba aż tak źle nie jest, co innego gdy by to leciał Premier. Tutaj "chyba" większość osób to postacie z partii PiS. Ale patrząc po liście to nie jestem pewien kto jakie stanowisko pełnił, więc tak do końca nie wiem. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-04-2010, 09:51
|
|
|
Prezydenturę przejmie Marszałek Sejmu, to pewne, problem jednak z tym, kto zastąpi inne ważne osobistości, (Prezes NBP, nawet nie mam głowy zapamiętać, ile było osób istotnych dla polskiej polityki i gospodarki) na pewno wpłynie to negatywnie na stosunki międzynarodowe, kontakty z innymi krajami, nacjonaliści z pewnością będą się pluć do Rosji. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 10-04-2010, 09:53 Katastrofa w Smoleńsku, prawdopodobnie nie żyje prezydent
|
|
|
Prawdopodobnie wszyscy o tym już słyszeliście. Dziś około 9 rano w Smoleńsku rozbił się prezydencki samolot. Zależnie od źródeł zginęło 87 do 137 osób. Na pokładzie był między innymi Lech Kaczyński z żoną oraz kilka innych, ważnych postaci politycznych. Pełna lista ofiar wypadku nie jest jeszcze znana. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-04-2010, 09:53
|
|
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Nie wiem czy jest to odpowiedni temat dla takiej tragedii. Śmierć tak ważnych i znakomitych postaci oraz tragedia takiej skali wymaga nieco większej powagi.
Na pokładzie tego samolotu znajdowało się wiele znaczących osób. Nie tylko politycy PiS ale również osoby związane z tragedią Katyńską, duchowni, doświadczeni wojskowi i wiele innych niezastąpionych osobistości. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu
Ostatnio zmieniony przez kic dnia 10-04-2010, 10:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 10-04-2010, 10:00
|
|
|
Tutaj aktualizowana lista ofiar. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Ostatnio zmieniony przez Keii dnia 10-04-2010, 11:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-04-2010, 10:00
|
|
|
Myślałem, że to żart. A jednak nie. Czuję się, jakbym oglądał odcinek 24.
Nie lubiłem Prezydenta... Ale żal mi go, i wszystkich, którzy byli w samolocie. Tak jak chyba każdy, bez względu na przekonania polityczne.
Szmajdziński, Wasserman, Gosiewski, Stasiak... Podobno miał jeszcze Jaruzelski lecieć, ale w ostatniej chwili zrezygnował. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-04-2010, 10:05
|
|
|
Takich obchodów rocznicy Zbrodni Katyńskiej chyba się nikt nie spodziewał. Oj, będzie spekulacji, teorii spiskowych i co tylko. Do samej sprawy komentarz dodać mi ciężko - przyjąłem do wiadomości co się stało i żyje się dalej. Podobnie jak przy innych dużych katastrofach, mimo wszystko dystans robi swoje. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Yoshik
Sabishii
|
|
|
|
Asthariel napisał/a: | Myślałem, że to żart. A jednak nie. Czuję się, jakbym oglądał odcinek 24.
Nie lubiłem Prezydenta... Ale żal mi go, i wszystkich, którzy byli w samolocie. Tak jak chyba każdy, bez względu na przekonania polityczne.
Szmajdziński, Wasserman, Gosiewski, Stasiak... Podobno miał jeszcze Jaruzelski lecieć, ale w ostatniej chwili zrezygnował. |
Aż wole nie wiedzieć co w tej chwili czuje Jaruzelski? Iż "cudem" się uratował?
Bądź co bądź nie zależnie jakie mieli przekonania i czy ktoś za nimi nie przepadał to wielka tragedia dla nas,stracić tak wiele osób które odgrywał znaczące role w Polsce.
Kwestia teraz tego co z tego wyniknie.
Cytat: | Wszyscy dowódcy rodzajów sił zbrojnych |
Zapowiada się niezły burdel. |
Ostatnio zmieniony przez Yoshik dnia 10-04-2010, 10:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
Temat wycięty i przyklejony do Zegowego, który wylądował w środku.
Wypowiadających się w temacie proszę o odpowiednie zachowanie.
IKa |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-04-2010, 10:14
|
|
|
Cytat: | Wszyscy dowódcy rodzajów sił zbrojnych. |
Pomyślałby kto, że czegoś się nauczyli po poprzedniej katastrofie...
Dziennikarze donoszą, że samolot podchodził do lądowania 4 razy z powodu gęstej mgły i przy kolejnym odejściu uderzył w drzewo. Coś czuję, że znowu zrzucą winę na pilota...
Swoją drogą, to o ile dobrze kojarzę, ten konkretny Tupolew był ostatnio dwa razy na naprawach (wysłali go na warsztatowanie, wrócił, poleciał ze dwa razy i znowu musiał iść do naprawy). |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Yoshik
Sabishii
|
Wysłany: 10-04-2010, 10:16
|
|
|
Irian napisał/a: | Cytat: | Wszyscy dowódcy rodzajów sił zbrojnych. |
Pomyślałby kto, że czegoś się nauczyli po poprzedniej katastrofie...
Dziennikarze donoszą, że samolot podchodził do lądowania 4 razy z powodu gęstej mgły i przy kolejnym odejściu uderzył w drzewo. Coś czuję, że znowu zrzucą winę na pilota...
Swoją drogą, to o ile dobrze kojarzę, ten konkretny Tupolew był ostatnio dwa razy na naprawach (wysłali go na warsztatowanie, wrócił, poleciał ze dwa razy i znowu musiał iść do naprawy). |
Więcej niewiadomych niż konkretnych informacji. Nie pamiętam czy na CNN czy na Reutersie podawali liczbe 6 prób. Trochę to dla mnie dziwne, ale wolę nie zmierzać w kierunku żadnych teorii spiskowych. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|