FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
  Wiosna 2009 - nowe serie i kontynuacje
Wersja do druku
JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 22-04-2009, 18:26   

wa-totem napisał/a:
Rozkosznie absurdalne.

...aczkolwiek do Gundama 00 jeszcze sporo brakuje. A konkurencja pod tym względem jest akurat silna - Sengoku Basara choćby, mające nad Valkirią tą niezaprzeczalną przewagę, że tam humor jest zamierzony... OYAKATA-SAMAAAAA! I Shangri-la, transwestyci vs. zue loli, a w roli głównej - obrończyni Klasy Robotniczej, walcząca z wredną władzą, narzucającą okrutne Normy Emisji Spalin.

W temacie - Tayutama. Albo Tatuyama, zresztą, to akurat niezbyt ważne. Seria złowróżbnie się zaczęła, sugerując, że to będzie coś w stylu okropnego Akane Iro cośtam - haremówka, w której poza schematami nie ma kompletnie nic i której scenariusz mógłby napisać makak uzbrojony w kredki, pomarańczową i niebieską. Czasem mam wrażenie, że oni tam produkcję scenariuszy już zautomatyzowali - wklepujesz imiona i kolory włosów biszodzio, a jakiś losowy generator dobiera ci znane motywy i układa je w odpowiedniej kolejności. W tym przypadku mamy boginkę-żonkę, loli-z-zębem w roli przyjaciółki z dzieciństwa, loli-imouto i jakies wredne blond cuś. Oraz dużo kolorowych, pokemonopodobnych stworzonek. Przetrwałem dwa odcinki, po trzecim mogę się złamać.

Lady of Autumn

PostWysłany: 23-04-2009, 12:08   

A ja wygrzebałam w tym sezonie jeszcze jednego szojca... I może podzielę się wrażeniami po dwóch odcinkach.

Nazywa się to-to Gokujo! Mecha Mote Iinchou. Fabuła jak fabuła - na razie zarejestrowałam merysułowatą bohaterkę oraz garść standardowych wątków, w których jedyną ciekawą rzeczą jest to, że wepchnięto je wszystkie jednocześnie od razu w zawiązanie fabuły. Plothole w normie - podziwiana przez wszystkich i generalnie oblatana we wszystkich możliwych dziedzinach pani przewodnicząca klasy (to podobno liceum, tak swoją drogą) nie wie, jak się okazuje, o istnieniu najbardziej snobistycznego klubu w szkole aż do momentu, kiedy dostaje do niego zaproszenie. W wyniku rozmaitych okoliczności odsyła rzeczony klub (w składzie: dwa biszodzia, jedno bizoniątko) na drzewo, zakładając się za to, że uczyni ze swej klasowej koleżanki damę wartą przyjęcia do tegoż klubu. Klub jest oburzony i poprzysięga zemstę. Bohaterka z koleżanki damę czyni, dama zdobywa na bis serce ukochanego, klub jest wzruszony i obiecuje, że nie będzie osądzać po pozorach. Fabuła macha czułkami z mułu. Drugi wątek dotyczy trzech (szczególnie jednego) niezwykle przystojnych i niezwykle nieposłusznych młodzieńców z klasy bohaterki. Tenże jeden ma "mroczną" traumę z przeszłości, w związku z którą przestał uprawiać sport, a bohaterka zamierza go do tego z powrotem namówić. Tak, zief. Zobaczymy, co dalej: na razie nie radzę ruszać kijem, ale szojce bywają nieprzewidywalne. Może być i tak, że się to wygrzebie na seryjkę znośną, choć pewnie daleką od ideałów.

Jednakże byłam pod absolutnym, głębokim i całkowitym wrażeniem, jeśli chodzi o grafikę. Żeby coś w tym stopniu spaprać to trzeba naprawdę rzadkiego talentu. Wydawało mi się, że wiele już widziałam w tym zakresie, ale jak się okazuje - zawsze coś nowego człowieka czeka. I nie mam tu na myśli samych projektów postaci - straszliwie wielkookie, są w gruncie rzeczy bardzo podobne do Słodkich czarów. Ale przepraszam - to jest szojec. Nie oczekuję cudów od szojca. Poza tym w sumie standard. Bohaterka jak bohaterka. Bizoniątko jak bizoniątko. Maskotki jak maskotki (OK, maskotki mogą się przyśnić po nocach, wrażliwych upraszam o nieklikanie). Anatomia... Jak anatomia - dość parszywa jak na nową serię, fakt. Jednak to nie oddaje w najmniejszym stopniu koszmarności grafiki. Przede wszystkim, proszę sobie wyobrazić, że przy takiej szojcowatej anatomii postaci w wielu ujęciach są częściowo renderowane, a kamera kręci się wokół nich, jakby nie miała nic lepszego do roboty. Ujęcia z dziwnych kątów - bardzo nie. Ale to bardzo. Do tego renderowane przy każdej okazji są ciuchy i widać na załączonym obrazku, jak to wychodzi. Jednak najlepsze jest to, że jak się okazuje, wszystkie te urocze postaci nadają się tylko do oglądania na wprost. Rysownicy (zapewne sprzątaczki wylane z innych studiów) nie umieją narysować twarzy z profilu. Serio. Najbardziej drastyczną zrzutkę zostawiłam na koniec - czujcie się ostrzeżeni. To nie jest pies. To nie jest małpa. To nie jest przybysz z planety Melmac. To owa koleżanka bohaterki...

Paweł Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 23-04-2009, 13:30   

Mi to wygląda na cosik Hamtaropodobne. Bożesz Ty mój, że takie rzeczy produkują. Postaci mają wodogłowie i przerost oczu, w dodatku postaci ukazane z profilu tracą ludzkie kształty. Może to jakiś eksperyment, czy cuś?

A fakt, że to licealiści to w ogóle rozwala :D

PostWysłany: 23-04-2009, 13:50   

Nie wiem czy było wymieniane, ale lepiej wymienić :):

Hatsukoi Limited-wersja manga zmiotło School Rumble z powierzchni ziemi! Jeśli wersja anime dotrzyma poziomu, a nawet przewyższy to będzie bestsellerem przynajmniej u mnie :)

Slap Up Party -Arad Senki - po 1 ep byłem wniebowzięty... Ma potencjał i grzechem byłoby go nie wykorzystać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mikolajp Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 30-05-2009, 13:41   

Chciałem zapytać, bo całkowicie wypadłem z obiegu, ale czy ja widzę że wychodzi drugi sezon Haruhi czy jak? :o
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2727785
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 30-05-2009, 13:49   

Na razie pojawił się pierwszy odcinek wrzucony w reemisję pierwszej serii, drugi jeśli zostanie wyemitowany to chyba dopiero za parę tygodni.

Numer Gadu-Gadu
2734602
Paweł Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 30-05-2009, 13:49   

Owszem, nowe odcinki przeplatają się ze starymi (na razie wyszedł jeden jeżeli się nie mylę).

Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 30-05-2009, 13:50   

Oto jak leci ta powtórka Haruhi razem z powplatanymi odcinkami drugiego sezonu:

(wersja japońska)

Spoiler: pokaż / ukryj

04/02 第01話 涼宮ハルヒの憂鬱1
04/09 第02話 涼宮ハルヒの憂鬱2
04/16 第03話 涼宮ハルヒの憂鬱3
04/23 第04話 涼宮ハルヒの憂鬱4
04/30 第05話 涼宮ハルヒの憂鬱5
05/07 第06話 涼宮ハルヒの憂鬱6
05/14 第07話 涼宮ハルヒの退屈
05/21 第08話 笹の葉ラプソディ   → 新作
05/28 第09話 ミステリックサイン
06/04 第10話 孤島症候群(前編)
06/11 第11話 孤島症候群(後編)
06/18 第12話 エンドレスエイト    → 新作
06/25 第13話 涼宮ハルヒの溜息1 → 新作
07/02 第14話 涼宮ハルヒの溜息2 → 新作
07/09 第15話 涼宮ハルヒの溜息3 → 新作
07/16 第16話 涼宮ハルヒの溜息4 → 新作

07/23 第17話 朝比奈ミクルの冒険 Episode00
07/30 第18話 ライブアライブ
08/07 第19話 射手座の日
08/14 第20話 サムデイ イン ザ レイン
08/21 第21話 涼宮ハルヒの消失1 → 新作
08/28 第22話 涼宮ハルヒの消失2 → 新作
09/03 第23話 涼宮ハルヒの消失3 → 新作
09/10 第24話 涼宮ハルヒの消失4 → 新作
09/17 第25話 涼宮ハルヒの消失5 → 新作
09/24 第26話 ヒトメボレLOVERS   → 新作

(wersja angielska)

Spoiler: pokaż / ukryj
05/21 – 08: Bamboo Leaf Rhapsody
05/28 – 09: Mysterique Sign
06/04 – 10: Remote Island Syndrome (1st)
06/11 – 11: Remote Island Syndrome (2nd)
06/18 – 12: Endless Eight
06/25 – 13: The Sighs of Haruhi Suzumiya I
07/02 – 14: The Sighs of Haruhi Suzumiya II
07/09 – 15: The Sighs of Haruhi Suzumiya III
07/16 – 16: The Sighs of Haruhi Suzumiya IV

07/23 – 17: The Adventure of Mikuru Asahina Episode 00
07/30 – 18: Live A Live
08/07 – 19: Day of Sagittarius
08/14 – 20: Someday in the Rain
08/21 – 21: The Disappearance of Haruhi Suzumiya I
08/28 – 22: The Disappearance of Haruhi Suzumiya II
09/03 – 23: The Disappearance of Haruhi Suzumiya III
09/10 – 24: The Disappearance of Haruhi Suzumiya IV
09/17 – 25: The Disappearance of Haruhi Suzumiya V
09/24 – 26: Charmed at First Sight Lover

10/01 – 27: (one guess, Snow Mountain Syndrome 1 & 2)
10/08 – 28:

Te pogrubione to nowe odcinki.

demiCanadian Płeć:Mężczyzna
Analogia stosowana.

PostWysłany: 30-05-2009, 14:38   

Z kochanka Nagato się cieszę, ale odcinki o kręceniu filmu mogli sobie odpuścić...

Numer Gadu-Gadu
7040209
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 30-05-2009, 15:27   

Endless Eight! Yay! I jest następne w kolejce... Yay!

Numer Gadu-Gadu
3869750
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 30-05-2009, 16:28   

Chyba trzeba pomyśleć o zmianie nazwy tematu na "Lato 2009 - ..." :P

Ja teraz oczekuje na Bakemonogatari. Choć bez większego szału, bo i na ten moment ciężko coś konkretnego na temat tego tytułu powiedzieć. Tak czy inaczej zestawienie udostępnionych próbek i informacji na temat całości wygląda ciekawie, może wyjść z tego coś niezłego.

Dla ciekawych jest trailer, na którym jednak na ten moment w zasadzie nic nie widać, choć dobrze się ogląda ;p

Strona 7 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Odpowiedz do tematu