M&A a sprawa polska |
Wersja do druku |
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 12-06-2005, 14:55
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Grisznak, NIE! Przepraszam uprzejmie, ale są granice wyśmiewania się ==' (tak Xen, JESTEM drażliwa...) Poza tym oni tam wszędzie byli hetero... |
Zależy. Pamiętam, że w średniej byłam, jak puszczali sailorki - jak ostatnio przeglądałam podręcznik do romantyzmu, to właśnie fragment "Kamieni..." (umieszczony tam jako nawiązanie) mam pokreślony i przerobiony na sailorkową obsadę męską. Ale "Demona" tez nie oszczędziłyśmy. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 12-06-2005, 18:53
|
|
|
Grisznak napisał/a: | To może by tak Kamienie na Szaniec jako hardcore jaoi z Zośką jako bizonem ( w końcu nie przez przypadek miał taką kswykę ). |
Cytat: | Grisznak, NIE! Przepraszam uprzejmie, ale są granice wyśmiewania się ==' (tak Xen, JESTEM drażliwa...) Poza tym oni tam wszędzie byli hetero...
|
Co do propozycji Grisznaka, veto. Grisznak, litości...
Nie zmienia to jednak faktu że z tego byłoby wspaniałe anime ambitne - poważne i niebanalne. Coś podobnego do "mniej SF" Kurau: Phantom Memory... albo mniej bajkowego Mononoke Hime (tyle że bez happy endu). |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-06-2005, 19:09
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Kamienie |
Kamienie mi się z Kamykiem skojarzyły... Kamyk z Białołęcką. Tkacz iluzji... Magia, panienki, bizony, peraści... Jeden problem, że główny bohater jest niemy i głuchy, co utrudnia kwestie dialogów. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 12-06-2005, 19:17
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Jeden problem, że główny bohater jest niemy i głuchy, co utrudnia kwestie dialogów. | ROFL! .SIG! Hehehe... .^v^. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 13-06-2005, 08:59
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | wa-totem napisał/a: | Kamienie |
Kamienie mi się z Kamykiem skojarzyły... Kamyk z Białołęcką. Tkacz iluzji... Magia, panienki, bizony, peraści... Jeden problem, że główny bohater jest niemy i głuchy, co utrudnia kwestie dialogów. |
Ale za to swoje kwestie "pisze" w powietrzu, możnaby naprawdę ładny efekt zrobić (zakładam, że skoro miałoby to być anime, to pisałby w kanji) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 13-06-2005, 09:41
|
|
|
Oni tam zdaje się i tak używają znaczków do pisania, skoro z takim niedowierzaniem powitali pomysł alfabetu... no, ale anime z tego by niezłe było.
I Niziurskiego jeszcze... jego książki młodzieżowe są rozkoszne. Założę się, że ich "Sposób na Alcybiadesa" załagodziłby w sercach ludzkich ten ból, jaki zadała im "Spona".^^ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-06-2005, 10:18
|
|
|
Siewca Wiatru. To by była graficzna perełka po prostu:>. Aż się prosi o grafikę w stylu filmu Oh My Goddess. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 13-06-2005, 15:34
|
|
|
Hm, a może "Lalka"? :]
Jako średnio-ciekawe dla przciętnego npc anime z gatunku "drama".
Ew, "Nad Niemnem" jako pokazywanie nowych technik animacji [opisy przyrody nadają się wręcz idealnie]. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-06-2005, 15:36
|
|
|
No proszę, nikt nie wpadł, że z Kamieniami to był żart, czy ktoś normalny mógłby podejrzewać mnie o powazne zapoponowanie czegoś takiego ? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 13-06-2005, 16:49
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Siewca Wiatru. To by była graficzna perełka po prostu:>. |
Jak czytałem, to od razu mi się przypominało Angel Sanctuary (a zwłaszcza Michaś ze swoją bandą aniołów-weteranów).
Ysengrinn napisał/a: | Aż się prosi o grafikę w stylu filmu Oh My Goddess. |
Do tej książki akurat grafika w stylu OMG nie bardzo pasuje. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 14-06-2005, 07:24
|
|
|
Cytat: | Hm, a może "Lalka"? :]
Jako średnio-ciekawe dla przeciętnego npc anime z gatunku "drama". |
Lalka to jest książka która tylko w Polsce może mieć sens, na pewno nie w Japonii. Jej przesłanie brzmi bowiem "nauczta się ludzie robić pieniądze, a nie tylko udawać pracę i śnić że wszystko za was zrobią Napoleon i święci pańscy!". W Japonii to chyba nie jest potrzebne. U nas ma znaczenie ponadczasowe:]. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 14-06-2005, 11:32
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Siewca Wiatru. To by była graficzna perełka po prostu:>. Aż się prosi o grafikę w stylu filmu Oh My Goddess. | Chciałeś powiedzieć, w stylu Hellsinga ^__^; |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-06-2005, 06:53
|
|
|
Gadajcie co chcecie, mi się kojarzy właśnie OMG:P. A że by było bardziej krwawe to już insza inszość. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 15-06-2005, 09:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 15-06-2005, 08:47
|
|
|
Ysengrin ma chyba racje... Połączenie kreski z OMG i brutalności mogłoby wywołać dość ciekawy efekt artystyczny... Ponadto wybitnie by pasowała np. do wysokich dzielnic nieba. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 15-06-2005, 12:17
|
|
|
Kreska z OMG jest zbyt "czysta" jak na tą książkę i dość ostro by się kontrastowała z treścią. Klimat Siewcy Wiatru/Obrońców Królestwa po prostu (wg mnie) do tego typu grafiki nie pasuje.
Uczciwie tu dodaje, że nie jestem specjalnie obiektywny - od początku ta książka kojarzyła mi się z (podobną klimatem) mangą Angel Sanctuary, więc teraz mam skłonności do wyobrażania sobie jej właśnie w AS-owej kresce. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
|