M&A a sprawa polska |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-06-2005, 12:26
|
|
|
Właśnie o to chodzi: o kontrast! Królestwo z założenia ma być doskonałe, Głębia w zamyśle Lucyfera także, podobnie ziemia w planach Arcontów... Tymczasem są, jakie są... Konfrontacja lśniącej, czystej kreski z nie do końca idealnym (choć też i nie do końca złym) światem przedstawionym dobrze oddałaby klimat książki.
Zresztą zauważ, że większość postaci ma strasznie "czyste" charaktery - to wierzący w sprawę indywidualiści... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 15-06-2005, 18:22
|
|
|
Ale tu tacy np. weterani komanda Szeol byliby śliczni i schludni, Samael, Mastema - ba, przyjaźnie wyglądałaby również armia Antykreatora. Taki kontrast zamiast wzmocnić klimat książki raczej by go osłabił, zafałszował. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-06-2005, 06:53
|
|
|
Komando Szeol i armia Antykreatora nie musi być równie śliczna, bez przesady. Za to wyższ nieba zdecydowanie właśnie tak powinny wyglądać. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-06-2005, 10:11
|
|
|
Oj... Kaleke albo potwora też można narysować tak, by wyglądał na wyidealizowanego... A wyobraźcie sobie potem, jak armie takich ślicznych, idealnych ludzików wyżynają się w brutalny i okrutny sposób! Efekt byłby jak w Happy Friends (czy jak się ta kreskówka dla psychopatów nazywała). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-11-2005, 22:42
|
|
|
Nad wodą wielką i czystą.
Jeśli kiedyś powstanie anime na podstawie prozy Adaśka to proponuję to na opening;>. |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 25-12-2005, 20:26
|
|
|
Ja sobie osobiście Pana Tadeusza w formie anime nie wyobrażam, ale Dziady... hm... Ta książka ma na mnie dziwny wpływ, możnaby było zrobić z niej cos takiego dziwnego sennego, w stylu ostatnich odcinków Evy (tylko lepszego, bo kto by to wtedy oglądał?). Moim zdaniem ma potencjał.
Tak! Musierowiczową na shoujo! W pierwszej kolejności początkowe tomy Jeżycjady, z moją ukochaną Kłamczuchą na czele. To mógłby być przebój. I nie ma cytatów łacińskich... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 26-12-2005, 00:54
|
|
|
YYYY dostaję lekkich dreszczy na myśl o połaczeniu Japończyków i literatury pięknej krajów europejskich.
Dziady mają potencjał i klimat ale pojęcie Japończyków na temat historii pozostawia wieeeeeleeeee do życzenia. Sądzę że mogli by zrealizować raczej coś z własnego podwórka, coś podobnego do Dziadów zapewne by się znalazło. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-12-2005, 12:03
|
|
|
Wiesz, nie chodziło mi o to, co Japończycy faktycznie by z tego zrobili, tylko co by można zrobić;P. Bo znając ich, to Konrad byłby niemieckim hrabią-wampirem walczącym z Czarem Demonicznej Rasy Zozoli, za pomocą swych niezwykłych zdolności zwanych Improvisation (impurobizeishon), niepokojąco przypominających kamehameha. A jego ukochaną byłby oczywiście wiotki, egzaltowany bizon o imieniu Gustaw (bądź Goostabb, zależnie od grupy funsubberów). |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 26-12-2005, 13:35
|
|
|
Gusutabo nie byłby jego ukochanym, ale alter ego, które przejmowałoby nad nim kontrolę w godzinach 21-24. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-12-2005, 14:03
|
|
|
Jedno nie wyklucza drugiego. A przecież Kamui-Fuma to też był homans dwóch sobowtórów-przeciwieństw:P. |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 28-12-2005, 18:39
|
|
|
Co prawda to inny sposób wyrazu niestety Lawa niezbyt przypadła mi do gustu, zbyt przypominała pokaz slajdów bez logicznego wątku przewodniego. A przecież nakręcono ten film z udziałem gwiazd polskiego teatru i kina.
Może opcja taka - grafika tak, muzyka tak, logika kto inny. Coś czuję że taka opcja bardziej przypadła by do gustu naszym licealistom.
W ogóle mam mieszane uczucia do ekranizacji, także w formie anime, czegokolwiek, a zwłaszcza dramatu, Pan Tadeusz bardziej podobał mi się w wersji Mickiewicza niż w wersji kinowej. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-03-2009, 11:16
|
|
|
Nekromancję na własnym temacie odprawię, ale coś mi wczoraj przyszło do głowy. Wiecie, że z "Przedwiośnia" byłaby niezgorsza haremówka? Co najwyżej trzeba by było dorzucić z jedną meido w Nawłoci, jakąś kaukaską amazonkę a la Shampoo z Ranmy 1/2... Bo "podstawowy zestaw" panien z książki to przecież arystokratka, tsundere i yandere! |
|
|
|
|
|
|