Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forum Kotatsu » :: Manga & anime ::.. » Manga & Anime » Anime, które wypada zobaczyć |
Poprzedni temat ::
Następny temat
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
Anime, które wypada zobaczyć |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-05-2006, 14:00
|
|
|
bobon4 napisał/a: | naruto, tenjou tenge, gto. |
A dlaczego twoim zdaniem nie warto pokazywać się na rzadnym spotkaniu fanów M&A bez znajomości tych serii? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 05-05-2006, 15:09
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | A dlaczego twoim zdaniem nie warto pokazywać się na rzadnym spotkaniu fanów M&A bez znajomości tych serii? |
Przepraszam bardzo, ale to pytanie wydaje mi się bez sensu (pomijam jakich serii dotyczy). Czy w ogóle istnieje jakiekolwiek anime, którego jeżeli nie znasz, to jesteś skazany na fandomową banicję? Albo ja tu czegoś nie rozumiem... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 05-05-2006, 15:55
|
|
|
Yumegari napisał/a: | Czy w ogóle istnieje jakiekolwiek anime, którego jeżeli nie znasz, to jesteś skazany na fandomową banicję? |
Tak. Serie, które posiadają wielu oddanych, wiernych fanów, lub uważane za kultowe. Bez znajomości ich można pojawiać się na różnych spotkaniach, lecz ogranicza to dostępne tematy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 05-05-2006, 16:05
|
|
|
To wtedy można pogadać o innych seriach, no problem.
Ale tak naprawdę to znajomość każdej serii może dać powód do rozmowy... nawet tych mniej znanych. Wiem jakie intencje przyświęcały osobie zakładającej topic... jednak mimo wszystko jest to pytanie trochę przesadzone...
...
...
[po chwili zastanowienia]
W sumie to Zegarmistrz ma jednak rację, więc może któryś moderator podzieli temat aby zostały tu tylko posty zaliczające siędo "WYPADAŁOBY"...
...
...
[po jeszcze jednej chwili zastanowienia]
Ale jeżeli chodzi o serie które wypada znać, to może lepiej byłoby stworszyć po prostu listę, bo to nie zależy przecież od gustu tylko od tego ile osób to ogląda, w sumie to jednak ten temat traci sens istnienia ^^' (przynajmniej w tej formie). |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-05-2006, 16:46
|
|
|
Jako moderatorka stwierdzam, że pół godziny babrania się w postach i próba domyślenia się, czy to jeszcze pod wypadałoby czy to już pod wartoby jest czystym masochizmem...
A ja mam dziwne wrażenie, że do listy należy dopisać Inuyashę i Full Metal Panic. Przynajmniej jeśli rozmawia się o mandze na lamerykańskich boardach... Oba anime lecą na jakimś ogólno dostępnym kanale i mają rzeszę szalonych fangirlsów. Co powoduje, że Maieczka spragniona mało wymagającej rozmówki o Magic Knight Rayearth zostaje zaszczuta, że jak to nie widziałaś Inuyashy!? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
..:::GHOST:::..
Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
|
Wysłany: 05-05-2006, 17:46
|
|
|
bobon4 napisał/a: | moim zdaniem anime które warto zobaczyć to naruto, tenjou tenge, gto. | Też lubię naruto bobonie4, lecz w tym temacie nie chodzi o to żeby wymieniać tytuły, które są w jakiejś mierze popularne lecz takie które uzyskały powszechne uznanie światka anime. Ja naprzykład nie poleciłbym gto komuś(bo leciało w telewizji), czy tenjou tenge(bo bohaterka ma fajne cycki), który nie jest ani ambitny ani popularny. Wracając do Naruto to musze ci powiedzieć ze ten tytuł też ma wielu przeciwników(nie zaliczam się do nich :D), którzy widzą w nim tylko nawalankę...
Moje typy:
- Gits,
- Wolf's Rain,
- FMA,
- Elfen Leid*,
- Oh My Goddess,
- Spirited Away,
- Neon Genesis Evangelion.
*żartowałem :P |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 05-05-2006, 17:59
|
|
|
..:::GHOST:::.. napisał/a: | *żartowałem :P |
Niepotrzebnie. Akura EL ma całą masę szalonych lub tylko na pół obłąkanych fanów... Wypadałoby więc je obejrzeć choćby tylko po to, by móc krytykować. |
|
|
|
|
|
Rogas
Lewa !!!!
|
Wysłany: 05-05-2006, 18:35
|
|
|
taaa widzialem pierwszy odcinek EL...szczerze to myslalem ze... kurna to gorsze niz najgorszy horror... pierwszy raz widzialem taka ilosc krwi w anime...nawet w Kill bilu tyle nie bylo hmm ;>...pomimo tego bede musial chyba to pozyczyc od kumpla i odgladnac
moj nowy typ to MUSHISHI...normalnie od samego poczatku spodobala mi sie postac Mushishi Ginko...naprawde odlot...a w kresca po prostu mozna sie zakochac :) |
|
|
|
|
|
Grabarz
*Crossfire*
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 06-05-2006, 19:31
|
|
|
Ze swojej strony polecam Hellsinga i School Rumble, no i oczywiśćie Final FantasyVII:Advent Children, Final Fantasy VII: Last Order |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 06-05-2006, 19:45
|
|
|
Cytat: | Ze swojej strony polecam Hellsinga i School Rumble, no i oczywiśćie Final FantasyVII:Advent Children, Final Fantasy VII: Last Order |
A dlaczego? |
|
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 06-05-2006, 20:16
|
|
|
Co do FF:AC to może ja się wypowiem jeszcze xD:
Fabularnie nawet znośne, przynajmniej główny bohater nie ma na starcie, za zadanie uratować świat xD... no tak i co w tym ciekawe, ano zapewne nic... ale już sam fakt, że jest to FF kusi. Dochodzi do tego naprawdę przyzwoicie zrobiona grafika (jakby kto nie wiedział - komputerowa ^_-) i takiż sam dźwięk. Fabuła koncentruje się na pewnej chorobie która zaczyna opanowywać ludzkość, a także... ale to sobię obejrzyjcie.
A co świadczy o tym że ten tytuł WYPADA znać?
Chociażby fakt, że z pewnością bardzo wiele osób go oglądało (jak już wspomniałem, tytuł przyciąga xD) i można o tym podyskutować. Ma zapewne wielu fanów jak i przeciwników ^^'...
Co więcej można napisać? |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 09-05-2006, 15:27
|
|
|
Jak ktos nie grał nigdy w Finale, to lepiej sobie odpusci filmy, bo i tak z nich nie zakapuje, poniewaz są skupione na fanach. Nie ma tam za duzo przedstawienia postaci. A dla fana to perełki z mnóstwem szczegółów :>
Na początek polecam starszemu widzowi Cowboy Bebop, Evangelion. Młodszemu Inuyasha, coś z Clampa jak Card Captor Sakura. A w kazym wieku koniecznie filmy Miyazakiego! |
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 03-06-2006, 13:50
|
|
|
Teraz poleciałabym Bezerka. Z bardzo prostgo powodu: Zobaczcie ludki jak można być wdzięcznym za cenzurę.
Niech dobie istotka obejrzy anime, a potem sięgnie po mangę i zoabczymy czy nie edzie łogoslawić cenzurże.
A poza tym seria ma ładną kreske, znoscną muzę, dość przyjemną fabułe i dających się polubić bochaterów. Czegóż ięcej chcieć? |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
e_g
Gość
|
Wysłany: 03-06-2006, 14:24
|
|
|
A ja miałbym prośbę do innych - kto by polecił wartą do obejrzenia komedie anime?Preferuje absurdalny humor Azumangi Daioh (moje ulubione anime xD)...na waszej stronie wychaczyłęm pare tytułów,School Rumble (pierwsze 2 epy obejrzałem,reszty nei moge wychaczyć,ale za to jest caały drugi sezon ;s) i Pita Ten (osobiście mi sie nie spodobało,za dużo słodkości ;S) Any ideas? |
|
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 03-06-2006, 15:52
|
|
|
Na dzień dziśejszy to polecałabym anime pt. "Higurashi no Naku Koro ni", chociaż jest to seria jeszcze nie dokończona, ale wciąga. Z gatunku to anime można zaliczyć do drama i mystery. Może kreska nie jest ciekawa i jak do tego tytułu jakby nie pasuje, ze względu na dość chorą tematykę i sam sposób jej ukazywania (tutaj autorzy się o to mocno postarali). Statystycznie anime to dostaje ocenę 9/10 nie bez przyczyny, bo naprawdę wciąga widza, chociaż jest "lekko" drastyczne wbrew wszelakim pozorom. |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
|
Forum Kotatsu » :: Manga & anime ::.. » Manga & Anime » Anime, które wypada zobaczyć |
Strona 6 z 10 Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|