Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-05-2007, 14:40
|
|
|
Po prostu Toki wo Kakeru Shoujo rozpoznałam, a to drugie mi się skojarzyło - seria, OAV, a od niedawna kinówka leżą sobie na moim dysku i czekają na recenzję (i chyba właśnie się za nie zabiorę, ostatnio jakiś niedobór bizonów odczuwam). |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Tida
|
Wysłany: 20-05-2007, 18:27
|
|
|
nowe niusy!!! tamten opis niech pojdzie w niepamięć. postarajcie sie znaleźć cos pasujacego do tego opisu
bylo o dziewczynce ktora wychowywala sie w sierocincu i pozniej jak dorosla zostala pielegniarka
(chyba)
a w tytule prawdopodobnie bylo jej imie
ta bajka byla w niedziele
na polsacie
rano
ta bajka leciala prawdopodobnie z 10 lat temu. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-05-2007, 18:30
|
|
|
W takim razie to Candy Candy, prawie na pewno. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 28-05-2007, 23:02
|
|
|
Czy ktoś kojaży to anime?
screen
mam pczeczucie, że to coś prostego, a ja znów nie mogę sobie przypomniec== |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Sergi86
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-05-2007, 15:19
|
|
|
Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto
Momoko napisał/a: | Czy ktoś kojaży to anime?
screen
mam pczeczucie, że to coś prostego, a ja znów nie mogę sobie przypomniec== | Coyote Ragtime Show, konkretnie jedna z 12 sióstr, gotyckich lolit i zabójczyń na usługach Gildii. Ale która, to już nie powiem ;D |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-06-2007, 18:31
|
|
|
Kojarzy ktoś anime, które nazywało się Syrenka Mako? Kiedy to leciało i gdzie?
Pytam, bo ostatnio pewna grupa wzięła się za tłumaczenie tego (jako Mahou no Mako Chan) i byłem ciekaw, co to za tytuł. Chwila szukania i trafiłem na info, że w Polsce leciało pod takim tytułem. Nie pretenduję do miana znającego wszystkie anime w Polsce, ale jednak gros pamiętam, tego tymczasem zupełnie. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-06-2007, 18:40
|
|
|
Leciało na pewno na Polonii 1, zapewne razem z innymi starociami. Na pewno widziałam parę lat temu... Shoujo w starym dobrym stylu, mało magii więcej szkolnego życia. IMO warto obejrzeć, dziś już takich serii nie produkują >.> |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 08-06-2007, 19:13
|
|
|
Też pamiętam. Nawet fajne było. Do dziś pamiętam opening oraz to że Mako mieszkała z jakimiś bliźniakami, a jej ojcem był Posejdon/Neptun. Czy się mylę? |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 08-06-2007, 19:18
|
|
|
Mieszkała z surowym starszym panem robiącym za jej dziadka, a bliźniaki były sąsiadki. Miały takiego wielkiego psa, co się Kuma/Kumagoro nazywał...
W ogóle to ta seria była osobliwa pod tym względem, że w mało której poważnym wątkiem jest to, co dziewczynce wypada, a co nie. |
|
|
|
|
|
Pizmak_PL
|
Wysłany: 21-06-2007, 12:35 Anime z pociągiem
|
|
|
Witam wszystkich, poszukuję anime (choć może to być produkcja nie japońska a zbliżona zaraz wyjaśnię) które oglądałem gdzieś ok. roku 1990 może '89 ale jak mniemam pochodzić może z połowy lat 80'tych lub końca 70'tych.
W produkcji tej pojawiał się pociąg kosmiczny (coś jak w galaxy express 999) tyle że w odróżnieniu od lokomotywy parowej w GE999 ten był raczej futurystycznie wyglądający i o ile się nie mylę (acz pewien nie jestem) miał numer 777. Ponad to na dachu wagonów były pojazdy które "startowały w stronę lokomotywy" by później złożyć się w mecha. Nie wiem z kim walczył ten mech i nie mogę powiedzieć czy był to cały film czy tylko odcinek jakiejś serii. Jako że oglądałem to ok 20 lat temu nie potrafię nic więcej powiedzieć.
Proszę pomóżcie. Może ktoś to kiedyś widział, pamiętam że oglądałem to na VHS ale nie pamiętam czy pregrywanym od kogoś czy z wypożyczalni. |
|
|
|
|
|
Kadet
|
Wysłany: 28-06-2007, 08:07 Hejka!
|
|
|
Jeżeli nikt się nie obrazi pozostawię post dla potomności.
1. Mag nałożył szklano-podobny klosz na pewien obszar by chronić go przed zorganizowaną grupą potworów, które potrafiły zmieniać się w pojazdy. W obydwu formach posiadały podobne cechy zewnętrznej, jak wygląd, czy uzbrojenie.
W pewnej chwili w okolicy zjawił się mężczyzna ze środkiem transportu. Mag tworząc iluzję nadał stercie ołowiu wygląd sztabek złota i wynajął gościa by wywiózł jego, dzieciaka, którym sie opiekował i małego robota.
Jayce and the Wheeled Warriors
2. Chłopak i dziewczyna. Posiadali mechaniczne konie, którymi przemieszczali się nawet w przestrzeni kosmicznej, i które miały się ku sobie. Może nawet gdzieś przewinął się jakiś gigantyczny robot. Któregoś razu zmagali się z istotami, które potrafiły imitować wygląd bliskich im osób, ale światło księżyca w jakiś sposób tym osobnikom przeszkadzało, lub je demaskowało.
prawdopodobnie Saber Rider and the Star Sheriffs
3. Epoka wielkich robotów. Możliwe, że sterowanych przez czynnik ludzki - pilota. Trzy z nich transformowały w gigantyczny aparat i fotografowały konwój, lub transport przemieszczający się w kanionie z/do jaskini.
4. Mazinga 7 i Mazinga 3. Jakie miały tytuły filmy z tymi robotami? I czy to w którymś z tych filmów na początku dwa roboty dewastowały miasto przez kilka, abo i kilkanaście minut? Tutaj latał jeden, który wyposażony w dwie tarcze mógł przybrać postać latającego spodka?
UFO Robo Grendizer tai Great Mazinger - jeden z tytułów
5. Robot transformujący w lokomotywę. Nie był TransFormerem, tylko robotem z jakiegoś film/serialu. Ale nie voltronowatym. Miał tylko kilka metrów wzrostu. Jego przemianę pamiętam tak: nogi w rozkroku obracają się do tyłu, ręce tak samo, klata w przód, całość schodzi do poziomu i gotowe - podczepia się do wagonu.
6. Komediowa seria o wysokiej policjantce z bardzo rozczochraną blond fryzurą, która pracowała w wydziale policyjnym i od czasu do czasu ganiała gdzieś z grupą specjalną. Któregoś razu zwisała nago z helikoptera.
Burn Up Warrior
7. Doktor-mechanik przygarnia fioleto-oką dziewczynkę, która okazuje się być androidem bojowym zdolnym do położenia kilku większych od niej robotów w pojedynkę. Dziewczynka dowiaduje się, ze jej wybawiciel urządza nocne eskapady w miasto i poluje na głowy robotów, nad którymi ciąży nagroda pieniężna. Wtedy też odkrywa swoje powołanie.
Akcja rozgrywa się w mieście, które jest śmietniskiem dla lepszego, zawieszonego wysoko w górze i utrzymującego się na potężnych łańcuchach "raju".
Battle Angel Alita
8. Wesoły blond koleszka w czerwonym płaszczu, wymachujący bodajże desert eagle.
Trigun
A tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=MtMbM9yzy3M
interesują mnie:
Chłopak z dziewczyną jadący w nocy. Whisper of the heart
Chłopak ze śmigłem na rowerze. Kiki's delivery service
Trzy, biegnące dziewczyny. |
Ostatnio zmieniony przez Kadet dnia 15-07-2007, 20:39, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
|
DeadJoker
Soul Loser
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-06-2007, 15:26
|
|
|
7. Pewnie chodzi o Battle Angel Alita |
_________________ Za czasów rycerstwa, smoków i komuny
Nim łamanie kołem całkiem wyszło z mody
Gdy inkwizytorzy nosili shotguny
Autor tego posta przeżywał przygody
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 28-06-2007, 18:06
|
|
|
7. na pewno Battle Angel Alita
A co do 5. to zastanawiałabym się nad Daimosem, bo to chyba z dłuuugiej ciezarówki sie transpormował w robota Daimos i vice versa. |
|
|
wiluS
akka\Semper fidelis
|
Wysłany: 29-06-2007, 10:39
|
|
|
1. Prawdopodobnie Jayce and the Wheeled Warriors Na youtube'ie sa openingi wiec sprawdź czy o to chodzi.
2.Może sobie przypomnę:/
4. Great Mazinger, UFO Robo Grendizer tai Great Mazinger, Mazinger-Z ?
5. Albo daimos(Opening ) albo transformers. Już w pierwszej generacji pojawił sie Astrotrain(wiki i naprawdę przybirał formę pociągu.
6. Hellsing?
8. Hellsing, Trigun? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|