Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Al
|
Wysłany: 12-04-2008, 23:33
|
|
|
O.. tak, to jest to. Dziękuję.
Dopiero gdy wyszukałam w google, w grafice kilkanaście(dziesiąt) rysunków to rozpoznałam. Oglądałam to tak dawno, że w pierwszej chwili nie rozpoznałam nawet kadrów. |
|
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 29-04-2008, 12:29
|
|
|
Poszukuję anime (to chyba było anime.. ;p), które bodajże leciało na Polonii 1 gdzieś z 10 lat temu. Dużo nie pamiętam, ale napewno głównym bohaterem był dzieciak, który wymiatał w szermierce i tenisie stołowym, były chyba tam też jakieś inne dziedziny, ale ich nie pamiętam ;b Kojarzy ktoś może? Z góry dzięki. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-04-2008, 14:13
|
|
|
Brzmi jak opis do Dash Kappei (Gigi la Trottola w wydaniu Polonii 1) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Madbest
Gość
|
Wysłany: 02-05-2008, 12:42
|
|
|
Witam.
Jakis dluzszy czas temu ogladalem na Hyperze pewne anime ktorego tytulu niestety nie pamietam.
Gdzies gleboko w umysli odnajduje jedna scene :P
Mianowicie:
Glowny bohater jest w jakims mechu i nie wiem jak to nazwac "synchronizuje" sie czy cos w ten desen. Po jakims czasie jak punkt "synchronizacji" przekroczy punkt krytyczny. Klapa do tego mecha jakby otwiera sie a z tego chlopaka zostal tylko plyn czy opary czy cos w ten desen. Jakas kobieta zdaje mi sie biegnie do tego robota i przed nim zatrzymuje sie i rozpacza. Nie jestem pewny ale po chwili ta osoba z tego mecha materializuje sie z powrotem.
Ma ktos jakies pojecie o co mi chodzi? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-05-2008, 12:55
|
|
|
Neon Genesis Evangelion, a cóżby innego. |
|
|
|
|
|
Madbest
Gość
|
Wysłany: 02-05-2008, 13:20
|
|
|
oczywiscie ze.... nie
NGE ogladalem juz ze 3 razy i napewno nie o to mi chodzilo ;pp
seria podobna juz bardziej do ktoregos z gundamow niz do NGE [nie to nie jest gundam wing] |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-05-2008, 13:25
|
|
|
Mi się kojarzy RahXephon ale nie przypominam sobie tam takiej sceny, a poza tym nie wiem, czy puszczali to na Hyperze. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-05-2008, 13:43
|
|
|
Ależ to Eva, o czym wy gadacie? Dokładnie taka scena, jaką tu chłopak opisał pojawia się w jednym ze środkowych odcinków, kiedy to po którejś chyba walce czy schrzanionej synchronizacji plug wylatuje na zewnątrz, a z niego wylewa się tylko ciecz. Misato ryczy a po chwili pojawia się i Szyna. |
|
|
|
|
|
Madbest
Gość
|
Wysłany: 02-05-2008, 15:50
|
|
|
Em "synchronizacja" nazwalem proces ktorego nazwy nie moglem okreslic tylko tak sobie wymyslilem. A po za tym to zdarzenie co opisuje dzialo sie raczej w jakiejs stacji kosmicznej czy cos w ten desen. W kazdym razei to mial byc jakis kontrolowany proces ze skalkulowanym ryzykiem. Napewno nie chodzi mi o NGE. Powtarzam po raz kolejny. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-05-2008, 16:18
|
|
|
No to może Candidate for Goddess - są mechy, stacja kosmiczna, emitowane na Hyperze, tylko nie wiem, czy akurat taka NGEpodobna scena tam była. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Madbest
Gość
|
Wysłany: 02-05-2008, 16:29
|
|
|
Alleluja!
Tak to to dzieki ;P
O to mi chodzilo ;P |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 05-05-2008, 19:15
|
|
|
Kiedyś na Polonii bodajże raz to leciało. Było to mechowate anime w starym dobrym stylu lat 70 - walka z wielkimi potworami (wysyłanymi przez obcych) na końcu odcinka :]. Był to chyba jakiś film albo polonia zszyła wszystkie odcinki, no ale dość długie było, do końca nie obejrzałem. Główny mech powstawał po połączeniu 2 innych robotów, bodajże niebieskiego i czerwonego. Czerwony pilotowała dziewczyna a niebieski chłopak, główny bohater. W jednym fragmencie nawet chciał olać całą sprawę i zostawić walkę obcym innym, ale wrócił (zaskakujące... :P No, ale jeżeli to rzeczywiście powstało w latach 70-80 to jak na tamte czasy dość mocne). Był też jeszcze dowódca bazy, gdzie ten team stacjonował, był chyba wojskowym.
Kojarzy ktoś tytuł? |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Spect
|
Wysłany: 10-05-2008, 04:27
|
|
|
Od dawna szukam tytułu jednego anime, które oglądałem w dzieciństwie.
Pamiętam, że była dziewczynka, która mogła zatrzymywać czas, miała jakiegoś miśka, który uderzając młotkiem otwierał drzwi do yy.. równoległego świata, w którym walczyli z kimś złym. :P Przeszukałem anime.info.pl kilka razy i nic takiego nie znalazłem.. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
|
|
|