Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Hedzik
|
Wysłany: 02-03-2008, 22:29
|
|
|
Czy ktoś może wie z jakiego to anime???
|
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-03-2008, 14:57
|
|
|
Podejrzewam, że to nie jest anime. Sądząc po kresce i charakterystycznej ekspozycji to obrazek - przerywnik z jakiejś gry hentai, albo jej artystyczna interpretacja. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-03-2008, 15:50
|
|
|
Moe panienka w roli tarczy, w sumie niegłupie zastosowanie... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
hanako
Gość
|
Wysłany: 12-03-2008, 18:23
|
|
|
Witam . Poszukuje pewnego anime, którego recenzję (jak pamiętam) przeczytałam kiedyś w "Kawaii" . Opowiadało o rodzeństwu (chłopak, dziewczyna - chyba bliźniakach), a brat przebierał się za dzieczynę xD . Tylko tyle pamietam i z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-03-2008, 18:55
|
|
|
Nie była to przypadkiem manga? Bo w tym wypadku wydaje mi się, że chodzi o Minto na Bokura. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sejuro
Gość
|
Wysłany: 15-03-2008, 05:55
|
|
|
Hedzik napisał/a: | Czy ktoś może wie z jakiego to anime???
|
Podkolorowana strona jednego z rozdziałów mangi pt. Highschool of the Dead.
Usunięto link do strony ze skanlacjami. Mai |
|
|
|
|
|
Shizuka
Gość
|
Wysłany: 15-03-2008, 10:06
|
|
|
Czy ktoś może wie z jakiego anime pochodzi ten kadr?
|
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 15-03-2008, 13:12
|
|
|
Wydaje mi się, że to jeden z bohaterów Tactics. |
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 23-03-2008, 14:38 Re: Czy ktoś mi pomoże?? <prosze>
|
|
|
Alexielangel napisał/a: | Potrzebuje znać nazwe jednego anime, mam jakies obrazki , szukam i szukam i nie wiem cóż to jest. Może ktoś wie i mi pomoże? Będe niezmiernie wdzięczna |
To jest Wet Summer Days znane też jako Suika.... gra i anime z gatunku eroge.... |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
Trunksik
Gość
|
Wysłany: 02-04-2008, 17:38
|
|
|
Czesc jedno anime nie daje mi spokoju...
Ogladalem je moze z 10 lat teamu albo nawet i wiecej na jakiejs polskiej stacji( sądzę, że to był rtl7 albo TVN ale nie jestem całkiem pewien). Akcja rozgrywała sie w przyszłości, gdzie ludzie chyba za pomocą inżynierii stworzyli nową rasę człowieka(miał chyba taką niebieską bądź szarą skórę). Ci nowi ludzie na początku byli używani jako niewolnicy, ale po jakimś czasie się zbuntowali i wybuchła wojna między tymi dwoma rasami. No i właśnie jak walczyli? "Normalni" ludzie mieli mechy, jednak takie dość małe, ze 2 lub 3 razy wieksze od nich samych. Pamiętam, że jeden ze sztucznych ludzi walczył po stronie tych normalnych i prowadził dwunogiego, dwuosobowego mecha z jakąś kobietą. Acha, ważną cechą charakterystyczną tego anime było, że jak wchodzili do swoich mechów( nie siadali w nich tylko stali) to kable przypinały im sie do tylniej szyi, gdzie mieli jakby specjalne "kontakty".
Czy ktos to kojarzy? |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-04-2008, 17:45
|
|
|
Jeśli się nie mylę to to, o czym mówisz to nie jest anime. To amerykański serial animowany Exosquad . |
|
|
|
|
|
Alexielangel
Tenshi kinryoku
|
Wysłany: 05-04-2008, 20:12
|
|
|
DiziXagi dziękuje bardzo, niezmiernie wdzięczna |
_________________ Dear God, make everyone die. Amen |
|
|
|
|
Al
|
Wysłany: 12-04-2008, 19:29
|
|
|
Poszukuję anime... które oglądałam jakiś czas temu, w telewizji, nie pamiętam już nawet czy na satelicie czy normalnie, to było sporo lat temu.
Kojarzę kilka faktów:
-był tam kot, który mówił i z tego co pamiętam był on głównym/jednym z głównych bohaterów tego anime
-ten kot miał kogoś kogo nazywał
-kot był koloru raczej jasnobeżowego, jasnobrązowego lub podobnego
-w pamięć zapadła mi scena gdy walczył z innym kotem, z tego co pamiętam chyba swoim bratem - ten drugi kot był ciemny, czarny
-przed oczami mam pozytywkę, która potrącona/przewrócona grała pewną melodię. Melodię do niedawna potrafiłam jeszcze zanucić, i prawdopodobnie było to "Dom wschodzącego słońca"
W anime tym nie było robotów, ani nic z sf jeśli dobrze pamiętam, jednak nie jestem w stanie określić w jakiej dokładnie rozgrywało się scenerii. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-04-2008, 19:36
|
|
|
Anime o kotach w polskiej TV kojarze dwa - "Mikan pomarańczowy kot" albo "Samurai Pizza Cats" |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 12-04-2008, 20:06
|
|
|
Zdecydowanie Mikan -> recenzja :P. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|