Jakie anime was ostatnio zawiodło? |
Wersja do druku |
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 26-09-2007, 21:22
|
|
|
Zawiodłem się na:P :
Claymore 21-26 - Dlaczego każdy wie odejście od Fabuły z mangi.
Lena100 napisał/a: | Zawsze wkurzały mnie w anime takie ryczące o wszystko bahory. |
O jak ja nie nawidze takich postaci, a na dodatek jestem świety jakie naiwne.
Bleach - W tym wypadku odnosze się tylko do fillerów.
Death Note - Po fajnych 15-16 episodów zrobiła się kicha i tyle. |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 29-09-2007, 16:18
|
|
|
Demonbane - najbardziej kiczowata glupawa seria jaka widzialem, 1 ep na w miare jakims poziomie a potem tylko gorzej i gorzej o matulo :<
Naruto powyzej 133 do 220 - only filers, odcinek jakis poryty o gotowaniu nawet sie trafil "o co biega?"
DeathNote
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
po smierci L .. wszystko zmienilo sie w kiche .. i mimo ze pod koniec seri cos zaczelo sie dziac to EP 37 totalnie ale totalnie mnie zezlil i chce alternatywne zakonczenie
|
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Kashimu
|
Wysłany: 03-10-2007, 19:57
|
|
|
Claymore, początkowo bardzo dobre, praktycznie nie do popsucia, w późniejszych odcinkach przekształca sie w konretny kicz, także w 100% zgadzam się z przedmówcami odnośnie końcówki. 'Płaczek' Raki jest strasznie denerwujący, już dawno nie widziałem tak beznadziejnej postaci, taki nieporadny i zagubiony.
- Także końcowa przemiana Clare w AB, beznadzieja. Coś takiego bardziej by pasowało do faceta niż do niej. Myślałem że załatwi sprawę jak Teresa, która wydała mi sie zdecydowanie ciekawszą postacią niż Clare
|
_________________ http://szakusek.myanimelist.net/
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 04-10-2007, 07:05
|
|
|
Renji09: Mi podczas oglądania...
- obiło się, że Saito stawiał czoło 70 000 żołnierzy.
Well... Sezon ogladałem z wielką przyjemnościa, choć nie miał on takiego klimatu jak poprzedni. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że będzie 3 sezon. |
|
|
Renji09
|
Wysłany: 04-10-2007, 18:27
|
|
|
- No coz ja mialem ze walczyl z 7 milionami . ale nie wazne ile w kadzym razie duuuzo ich zabil :P
Ja rowniez mysle ze bedzie sezon 3 tylko kiedy ??? |
|
|
Kantor
|
Wysłany: 05-10-2007, 23:02
|
|
|
Popieram zdanie @besmirch odnośnie Demonbane. Dla wszystkich fanów mitologii Lovecrafta (których pozdrawiam gorąco :) obejrzenie tej pozycji będzie gwałtownym szokiem neurologicznym.
Antyczne księgi okultystyczne w formie małych dziewczynek pomagają swym właścicielom w sterowaniu wielkich kiczowatych robotów....... Na Boga!!! |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-10-2007, 13:00
|
|
|
Kantor napisał/a: | Antyczne księgi okultystyczne w formie małych dziewczynek pomagają swym właścicielom w sterowaniu wielkich kiczowatych robotów....... Na Boga!!! | Na Boga,...genialne! Dawno nie widziałem niczego równie bardzo kwikogennego i fazującego. Na widok kokardek i koronek dostawałem nieodmiennie ataków spastycznego śmiechu, a im dalej w serię, tym bardziej kwikogennie pompatyczne, napuszone i dHHamatyczne stawały się dialogi. Ostatnie dwa odcinki prawie płakałem ze śmiechu, bez przerwy. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Aelita
|
Wysłany: 08-10-2007, 15:42
|
|
|
Nie bić mnie, ale moim zdaniem beznadziejny był Evangelion. Końcówka była tak pop..., że szlag mnie trafił. Cała seria Lain jest bardziej jasna i łatwiejsza w odbiorze niż te kilka odcinków Evy.
Ziewałam z nudów na Arjunie. Zawód numer jeden to dla mnie okrzyczany Fullmetal Alchemist; nie dość że ciężkostrawne, z beznadziejną muzyką i nieładnymi rysunkamito jeszcze przeszło pięćdziesiąt odcinków.Czyżby braki tego anime starano się nadrobić długością?
O załamanie nerwowe przyprawiło mnie Gunslinger Girls. Rozumiem, że twórcom zależało na poważnym, dramatycznym klimacie ale tu przegięto na maksa. Co za dużo to i świnia nie zeżre. |
|
|
|
|
|
Kashimu
|
Wysłany: 08-10-2007, 17:31
|
|
|
Co do pokręconej koncówki NGE, obejrzyj sobie End Of Evangelion. Być może zakręci Ci jeszcze bardziej, być może nieco wyjaśni. Z tego co wiem różnie jest odbierany przez ludzi. Ja doceniłem wielkość NGE dopiero po drugim razie i z niecierpliwością czekam aż ktoś wpadnie na genialny pomysł ekranizacji w postaci live action (plotki niby jakieś już są). Co do Full Metal Alchemist zgodzę się w zupełności, do końca nie dotrwałem... na szczęście :) |
_________________ http://szakusek.myanimelist.net/
|
|
|
|
|
bogubox
Bushido Follower
|
Wysłany: 16-10-2007, 13:37
|
|
|
Co do Full Metal Alchemist to nie moge sie zgodzic z wami, sama seria byla odpowiednio dluga i dobrze przedstawiala sytuacje za to film to byla dopiero kaszanka i kompletnie niepotrzebna, to tak jakby zrobic do death note alternatywe albo sprostowanie.
End Of Evangelion wiecej komplikuje niz tlumaczy ;]. Slyszalem ze robia remake NGE czy to prawda ?? |
_________________ "The problem with America is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?"
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 09-11-2007, 16:48
|
|
|
Renji09 napisał/a: |
- Ilosc przeciwnikow pokonana przez jedna osobe przerasta nawet dragonballa wszystkie czesci, Songo i Vegeta przez cale zycie nie zabili tylku wrogow co Saito w jednym odcinku :/ a dokladna liczba przeciwnikow to 7 milionow!!!! przy czym Saito posluguje sie mieczem a walczyl przeciwko magom trollom zolnierzom itp.
|
Hm.... Mnie się zdaje czy Ty nie zrozumiałeś co zostało powiedziane PO owej akcji....
- Saito zginął po pokonaniu paru przeciwników (to widzimy na własne oczy). A ożywiony czy wskrzeszony (nazywajmy to tak jak chcemy) został przez Elfkę czy jakieś inne boskie stworzenie.... wszystko było jasno powiedziane.
|
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
Renji09
|
Wysłany: 09-11-2007, 21:09
|
|
|
DiziXagi napisał/a: | Hm.... Mnie się zdaje czy Ty nie zrozumiałeś co zostało powiedziane PO owej akcji....
|
No fakt moze mnie ponioslo z liczba
- bo wszystkich nie pokonal jednak nie zmienia to faktu ze zabil ich sporo . A to mozna sie domyslic po tym jak pokazany jest on na wzgórzu a wokół niego leża trupy zabitych przeciwnikow
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-11-2007, 04:46
|
|
|
może nie ostatnio ale jakiś miesiąc temu oglądałem .hack-i i musze powiedzieć że anime na którym zawiodłem się najbardziej w całej mojej historii anime było .hach//rots
jak wszystkie poprzednie serie były pozytywne ładne i poruszały ciekawy aspekt gier online tak roots było po prostu nudne poza tym realja zupełnie zachwiane a wersja 2.0 "the world" pełna agresji i oszustw (nie mówiąc już o pk)
dodatkowo luki w fabule i kompletnie niejasne zakończenie- nie tego sie spodziewałem
dlatego jeśli komuś spodobają sie pierwsze 3 .hack-i odradzam oglądanie roots |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-11-2007, 08:31
|
|
|
Zakończenie nie tyle nawet jest niejasne, co jest bezpośrednim wstępem do trylogii gier G.U.. Nie wiem czemu autorzy poszli w tą stronę, ale nie wyszło to serii na dobre (chociaż nawet bez tego byłaby tragiczna). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
piżmak
|
Wysłany: 12-11-2007, 02:03
|
|
|
A ja sobie pomyślałam jakiś czas temu,że nie ma anime,które by mnie uśpiło.Otóż jest - nazywa się Mokke. Szukałam naprawdę wzruszającej historii o siostrach - znalazłam jedynie hostoryjke o siostrach z wątkami paranormalnymi. |
|
|
|
|
|
|