Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 14-01-2011, 23:58
|
|
|
Heavy metal 2000 |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
lolcia
Gość
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:06
|
|
|
Potrzebuje tytułu anime w którym
główny bohater, przez plotki jest uznawany za groźnego,
Ratuje jedną z bohaterek (ona jest niska i ma szare włosy ) a potem okazuje się że ona jest (bardzo bogata i) jego narzeczoną i niedługo potem się wprowadza.
On mieszka z siostrą a jego rodzice podrużują po świecie i przysyłają mu dziwne prezenty.
Jest w tym anime tez dziwna dziewczyna o różowych włosach pojawia się znikąd i zawsze wie wszystko.
Jest też bogata dziewczyna (chyba blondynka ) lubi wyprawiać przyjęcia. Był taki wątek jak wyprawiała przyjęcie na statku i żeby nie było nudno urządziła walkę z wielką ośmiornicą . Albo zabrała ich do gorących źródeł i tam był niedźwiedź ale siostra bohatera jakoś ich uratowała.
przyjaciel głównego bochatera ma błękitne albo szare włosy ( w każdym razie kolor bardzo jasny)
Jak ktoś rozpoznaje anime po kolorach włosów to powinno mu się udać :)
Z góry dzienki |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
lolcia
Gość
|
Wysłany: 17-01-2011, 20:24
|
|
|
Tak! Bardzo dzienkuje |
|
|
|
|
|
Uzumaru
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-01-2011, 03:08
|
|
|
Nurarihyon no nago a postać to Oikawa Tsurara |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Riggs
|
Wysłany: 25-01-2011, 17:48
|
|
|
Witam serdecznie!
Poszukuję tytułu pewnego filmu anime S-Fi który oglądałem na VHS jakoś w latach 90-tych ,choć on prawdopodobnie jest dużo starszy, oto fragmenty:
*motyw (bogini) i jej córki Pandory której opowiada historię pewnych bohaterów
*motyw broni zagłady która na końcu filmu wystrzeliwując niszczy całą planetę (zalewa ją czymś)
*pierwszy epizod dzieje się na pustyni ze skałami, tam też jest chłopak który mieczem walczy z jakimś robotem, pojawiają się tam też ogromne ilości stworzonek podobnych do 'pac-mana'
*grupa bohaterów to: chłopak z mieczem, dziewczyna jeżdżąca latającym skuterem i jakiś gość z czapką pilotką
*roboty są jak cyklopy: maja jedno oko i są obłe (grube po prostu)
Kojarze tytuł jaki był na kasecie z wypożyczalni, jest to "Fantastyczna podróż", lub "niesamowita podróż" , choć równie dobrze tytuły nie miały nic wspolnego z oryginalnym.
Za pomoc z góry ogromnie dziękuję! |
|
|
|
|
|
DD
Split Personality
|
|
|
|
|
Gucia
|
|
|
|
|
sasa24
|
Wysłany: 31-01-2011, 11:56
|
|
|
Witam,
poszukuję tytułu anime które widziałam na początku stycznia tego roku chyba na mtv.
Było to o rywalizacji dziewczyn aniołów i grupy diabłów czy demonów między sobą jak i o to kto z nich wpłynie na zachowanie zwykłych pojedynczych ludzi. W tym odcinku było też na końcu coś o rękawiczce którą zdobyła jakaś kobieta |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 31-01-2011, 12:08
|
|
|
Wiesz co, jedyne co mi się kojarzy to Aniołki i spółka, tyle że to włoski serial animowany, który leci bodajże na TVN Style. |
|
|
sasa24
|
Wysłany: 31-01-2011, 19:07
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Wiesz co, jedyne co mi się kojarzy to Aniołki i spółka, tyle że to włoski serial animowany, który leci bodajże na TVN Style. |
Ogromnie Ci dziękuję za pomoc właśnie tego serialu szukałam. :)
Pozdrawiam cieplutko. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 01-02-2011, 07:31
|
|
|
Nikt nie zna? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-02-2011, 15:27
|
|
|
Jeżeli to jest jakieś amv to możesz zawsze spróbować dojść po tytule amv-ki. Jest taka stronka z org na końcu, która listuje autora, tytuł i użyte anime łatwo ją wuguglać (nie jestem pewien czy wolno podać jej adres wprost) Pytanie czy autor o niej wiedział :] innych pomysłów nie mam. Wydaje mi się , że to skądeś kojarzę ale pojęcia nie mam skąd. |
|
|
|
|
|
Uzumaru
|
|
|
|
|
|