Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-02-2011, 17:56
|
|
|
Kage Kara Mamoru |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-02-2011, 18:05
|
|
|
kokodin napisał/a: | nie jestem pewien czy wolno podać jej adres wprost |
A niby dlaczego nie? Regulamin nie mówi nic o amv, a więc
http://www.animemusicvideos.org/home/home.php
Pytanie tylko, czy taka amvka tam jest. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 02-02-2011, 22:33
|
|
|
Slova napisał/a: | A niby dlaczego nie? Regulamin nie mówi nic o amv |
Ale mówi o plikach muzycznych, a AMV z reguły zawiera cały konkretny utwór. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-02-2011, 22:41
|
|
|
Nie jesteśmy aż tak restrykcyjni. Zresztą gdyby amv były niedozwolone temat im poświęcony zostałby wyrzucony już wieki temu. Nie wspominając o tym, że musielibyśmy blokować prawie wszystkie linki z youtube, co byłoby niewygodne dla wszystkich. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 02-02-2011, 23:29
|
|
|
Różnica polega na tym, że amv.org oferuje ściąganie, a youtube nie. Ale dobrze, nie kłócę się z moderacją :P |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-02-2011, 00:08
|
|
|
Ściąganie amvek, a nie odcinków anime z tego co wiem. W każdym razie nie widzieliśmy sensu ich również zakazywać. Jeśli pojawi się taka konieczność, zrobimy to, ale jak na razie nic nie wskazuje by miało się to stać. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 03-02-2011, 00:45
|
|
|
Widzę, że moja ostrożność wywołała sporą dyskusję :]
Gucia takie olśnienie ale pewnie się mylę. Obrazek kojarzy mi się z trzema tytułami, prawdopodobnie do żadnego z nich nie należy ale coś mi świta, że był z okresu podobnego do Marie and Gail , Kemeko Deluxe lub czegoś z tego okresu. Drugi typ o niestety tylko Magical Shoping Arcade, ale Mune Mune to to nie jest więc pewnie cały tytuł też nie. Złotowłosa dziewczynka może też być jedną z atomówek projektu japońskiego :P |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 03-02-2011, 09:45
|
|
|
Dzięki za pomoc, znajdę jeszcze inne obrazki z amvki, może one będą bardziej pomocne. |
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 03-02-2011, 16:19
|
|
|
Możesz też podać nazwę tego AMVa co by moim zdaniem bardziej pomogło. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 03-02-2011, 17:03
|
|
|
Ogólnie cały opis filmiku dodany przez autora, lub sam link na priva do któregoś pomagacza :] Może my wiemy czego w tym opisie szukać :P |
|
|
|
|
|
MuzaT.
Gość
|
Wysłany: 04-02-2011, 00:04
|
|
|
Mam pytanie odnośnie pewnego anime, które leciało na hyperze kilka lat temu. Widziałam tylko ostatni odcinek (przynajmniej wydaje mi się, że był ostatni). Akcja miała miejsce na jakimś ogromnym placu, pośrodku była fontanna lub jakiś posąg. Spotkały się tam dwie grupy złożone w większości z kobiet. Potem była kompletna jatka z użyciem zroni palnej, urocze ujęcia na rozpryskujące się mózgi, kolejno wybijano wszystkich bohaterów, w tymtych wyjących i chowających się za fontannoposągiem, a ponad tym wszystkim było jakieś bractwo/stowarzyszenie w chmurach (?) w mnisich szatach. Nic więcej z tego nie pamiętam.
Skojarzy ktoś po tym fragmencie? |
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 04-02-2011, 00:49
|
|
|
Niestety nie kojarze, ale Hyper nie puszczał, aż tak dużo anime. Tutaj (chyba) pełna lista - KLIK. |
|
|
|
|
|
MuzaT.
Gość
|
Wysłany: 04-02-2011, 01:11
|
|
|
Nie jest pełna, nie ma tu np. Triguna. Przejrzałam wszystkie te tytuły i nic nie pasuje... |
|
|
|
|
|
DD
Split Personality
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 04-02-2011, 02:53
|
|
|
To jest fanart lub bookart, ale nawet jeśli jest związana z jakimś anime, to i tak jest tak zdeformowana, że trudno będzie podać konkretny tytuł. Wystarczy spojrzeć na rysy twarzy by się o tym przekonać. Są po prostu lekko nieanatomiczne, tak jakby oczy tej panienki były rozstawione jak u Ewy Minge lub innego pokemona, po bokach głowy. W anime raczej nie spotkasz tak odsuniętego oka od środka twarzy, nie w takim ujęciu. Tak więc będzie trudno lub w ogóle niemożliwie określić powiązany tytuł. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|