Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
bbmeter
|
Wysłany: 30-06-2011, 14:21
|
|
|
witam, poszukuje pewnego anime którego trailer widziałem na youtube jakies poł roku temu spodobło mi sie wiec sprawdziłem czy jest to gdzies do ogladniecie online i było tylko zapomniałem jak sie nazywa a szukam juz drugi dzien i nie moge go znalezc tutuł był japonski trzy członowy o ile dopbrze pamietam ale nie jestem pewien.. kiedy sprawdzałem to pamietam ze było ponad sto odcinklów tego anime a na trailerze głowny bohater wyglądł troche jak elf; miał spiczaste uszy długie białe włosy walczył kataną i był częsciowo okryty jkims duzym białym futrem jesli ktos kojarzy to anime to byłbym wdzięczny gdyby mi napisał jego tytuł :) |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 30-06-2011, 14:36
|
|
|
bbmeter napisał/a: | witam, poszukuje pewnego anime którego trailer widziałem na youtube jakies poł roku temu spodobło mi sie wiec sprawdziłem czy jest to gdzies do ogladniecie online i było tylko zapomniałem jak sie nazywa a szukam juz drugi dzien i nie moge go znalezc tutuł był japonski trzy członowy o ile dopbrze pamietam ale nie jestem pewien.. kiedy sprawdzałem to pamietam ze było ponad sto odcinklów tego anime a na trailerze głowny bohater wyglądł troche jak elf; miał spiczaste uszy długie białe włosy walczył kataną i był częsciowo okryty jkims duzym białym futrem jesli ktos kojarzy to anime to byłbym wdzięczny gdyby mi napisał jego tytuł :) |
Brzmi trochę jak "Inuyasha". |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
bbmeter
|
Wysłany: 30-06-2011, 19:17
|
|
|
dzięki wielkie Urawa to jest to :D |
|
|
|
|
|
NightDrago
|
Wysłany: 03-07-2011, 16:05 Co to za anime?
|
|
|
tak jak wyżej, prosiłbym o odpowiedz na pytanie co to za anime pod tym linkiem, wiem że tam jest screen z bleach ale te z ławką to już chyba nie? http://dobre.pro/877 Wydają mi się fajne rysunki a obejrzałbym sobie coś z napierda**niem ;) cholernie doby był kenichi ale no cóż, nie da stworzyć się drugiego takiego anime.
O i to znalazłem ;D może być fajne ;p http://www.dobre.pro/555 tyle że ta gówniana stronka nie ma podpisów co to xD a ja mam faze na anime ;p
Więc moze wiecie co to ;p
Co jeszcze polecicie? Prosiłbym o odp ;)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 03-07-2011, 16:14
|
|
|
http://dobre.pro/877 - Full Metal Panic bodajze, chyba fumoffu |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
NightDrago
|
Wysłany: 03-07-2011, 16:15
|
|
|
Thanks ;D Mam nadzieje ze to to ;p
Scalono do właściwego tematu. Na przyszłość proszę sprawdzić czy temat odpowiadający twoim potrzebom już istnieje nim założysz nowy.
Tren |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 03-07-2011, 16:24
|
|
|
877 to tak jak pisał Gamer2002 FMP Fumoffu. Zaś 555 to Fate/stay night. |
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
|
|
|
|
kjur18
|
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
|
|
|
|
NightDrago
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-07-2011, 11:45
|
|
|
Grenadier |
|
|
NightDrago
|
Wysłany: 12-07-2011, 11:48
|
|
|
łiiii... THANKS ;D
dzięki za szybkie odp ;) |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-07-2011, 12:22
|
|
|
Pociski z biustu są charakterystyczne :D |
|
|
Yakimo
|
Wysłany: 22-07-2011, 16:11
|
|
|
Witam,
poszukuję tytułów anime, które oglądałam dawno temu, "za dziecka" jeszcze, mieszkając w Kraju Kwitnącej Wiśni. Było to w latach 1992-1995. Anime mogą być starsze, mogły to być powtórki. Utkwiły mi w pamięci pewne obrazy, ale co to było - nie wiem. Może ktoś na tym forum będzie wiedział?
1. Stare anime. Być może było tam coś o gigantycznych robotach, albo roboty te pamiętam z innego serialu. Na pewno bodajże w piosence wstępnej był ogromny niczym góra kamienny (?) miecz wbity w ziemię (a może w morze :P), po którym bodajże biegł w górę jakiś chłopiec, bohater serialu.
2. Kto wie, czy powyższe i to, to nie jeden serial był, ale może nie. Stare anime. Wielkie roboty. Jeden należący do chłopca, chyba białawy. Z chłopcem podróżowali jacyś ludzie, między innymi dziewczyna z długimi różowymi włosami związanymi w gruby kucyk lub dwa (może miała jakieś żółte spinki na tych włosach, powyżej skroni, albo mi się z inną myli). Zdaje mi się, że ten robot czasem ich niósł na ramionach, wędrując. Czasem chyba chłopiec wchodził do środka robota, za taką szklaną (ciemnozieloną? a może mi się coś z innym serialem myli) kulistą osłonę na jego piersi, i walczył w tym robocie z innym lub innymi robotami (jeden z wrogich był bodajże granatowy, ale mogło mi się przywidzieć, strasznie mglisto to pamiętam ;) ). Jakiś człowiek - przeciwnik miał chyba szare włosy w długi warkocz zaplecione. Zdaje się, że różowowłosa panna miała coś wspólnego z drużyną tego przeciwnika.
3. Stare anime, kto wie, czy nie było to to, co w numerze 2-gim opisywałam. :P Wydaje mi się, że występowały wielkie roboty. Był też ktoś w stroju ninja, jakby ciemnogranatowym lub ciemnofioletowym. Oprócz niego inni bohaterowie, rzecz jasna, których nie pamiętam. Walczono chyba tam.
4. Z całkiem innej beczki. ;) To chyba był film animowany jednoodcinkowy, ale mogę się mylić. Również nie mam pewności, czy było to produkcji japońskiej, czy tylko na japoński tłumaczone i tam wyświetlane. Coś a-la "Piętnastoletni Kapitan" Juliusza Verne'a. A może to była właśnie jakaś wersja "Kapitana"? Występowali: chłopak, ludzie, statki, morze, wyspa (w każdym razie jakiś ląd) i dżungla na niej bodajże, szkielet znaleziony na wyspie, być może mapa... Muzykę na koniec miał ten film chyba bez słów, chyba tylko muzyka i litery, bardzo mi się podobała.
Jakby ktoś był w stanie pomóc, będę bardzo dźwięczna. :P (Być może, już ktoś wcześniej w temacie tym lub innym pytał o te seriale i dostał odpowiedź - jeśli tak, to wybaczcie i napiszcie jeszcze raz - bo nie mam czasu ani oczu, by je tracić na przeglądanie dziesiątek stron. ^^") |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|