Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 07-06-2011, 23:49
|
|
|
Saint Seiya |
|
|
|
|
|
Jurand
|
Wysłany: 09-06-2011, 22:36
|
|
|
kokodin napisał/a: | A jesteś pewien, że to nie był właśnie film studia Ghibli? Taki Ruchomy Zamek Hauru na przykład. Często bywa, że w pamięci dwa stają się jednym, jeśli się mylę to sprostuj :P Będziemy wtedy szukać metodycznie.
(Ja nadal nie znalazłem sceny z bieganiem po wodzie, i odzyskiwaniem pamięci ukochanego, które pamiętam z telewizji. Choć anime, które wtedy oglądałem, było na 100% Fushigi Yuugi :P a tam takiej sceny niema (wątek natomiast jest)) |
Niestety jestem prawie pewien. Kojarzy mi się że ta młoda dziewczyna była więziona w jakimś odosobnionym zamczysku czy wierzy. Chyba nawet była przykuta łańcuchami. A obok niej znajdowało się duże lustro z którego chyba wyłaziła owa czarownica lub wystawały z tafli same ręce którymi wysysała z niej życie. Raczej wszystko co opisałem pochodzi z jednego filmu, ale reki nie dam sobie za to uciąć :)
http://www.youtube.com/watch?v=lP3DhTq8mXg <- ten film ma podobny klimat
Gucia napisał/a: | Mnie się kojarzy z Yaiba-legendarny samuraj. Był tam motyw wysysania młodości. | \
Niestety to nie to. Ta kreskówka jest zbyt karykaturalna.
P.S. Dzięki wam za zainteresowanie :) |
|
|
|
|
|
Ruki
Gość
|
Wysłany: 11-06-2011, 20:52
|
|
|
Siema :D
Kojarzy ktoś anime z czasów Fox Kids gdzie za pomocą kryształu główny bohater zmieniał się w czerwonego robota/cyborga? Z tego co pamiętam krzyształów było kilka, w różnych kolorach. Z góry dzięki. |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
Ruki
Gość
|
Wysłany: 12-06-2011, 12:01
|
|
|
O tak, to to. Dzięki wielkie :D |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-06-2011, 12:55
|
|
|
Dobra mnie też dopadło.
Co to za piękna dziewczynka? Z jakiej "bajki" pochodzi i jak wygląda normalnie? |
|
|
|
|
|
kjur18
|
Wysłany: 12-06-2011, 13:34
|
|
|
kokodin napisał/a: | Dobra mnie też dopadło.
Co to za piękna dziewczynka? Z jakiej "bajki" pochodzi i jak wygląda normalnie? |
Hitoha "Sanjo" Marui z Mitsudomoe. |
|
|
|
|
|
00
Gość
|
|
|
|
|
Pi
Gość
|
Wysłany: 25-06-2011, 05:26
|
|
|
Ef – a tale of memories |
|
|
|
|
|
Kamil93
Gość
|
Wysłany: 27-06-2011, 21:53
|
|
|
Poszukuje anime które kiedyś leciało na Hyper pamiętam tylko ze jakiś chłopak z dziewczyną o niebieskich włosach uciekali ale nie pamiętam dlaczego jestem pewien ze szukali tej dziewczyny ale kto i dlaczego tego nie wiem,pamiętam jedynie ze w jednym odcinku zatrzymali się w jakiejś jaskini czy coś takiego może ktoś da rade wykombinować co ta za anime |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-06-2011, 22:07
|
|
|
Crest of the Stars lub któryś z jego klonów? (Chociaż chowanie się po krzaczorach zdecydowanie było na początku :D) |
|
|
johnek123
|
Wysłany: 29-06-2011, 20:17
|
|
|
Poszukuję pewnego anime niestety nie pamiętam za dużo. Jedna ze scen to było coś w stylu, że chyba 3(?) młodych ludzi akurat brało udział w jakimś treningu i chyba na tereny tegoż treningu wszedł jakiś potwór czy coś i prawie by ich zabił, jednak ich mistrz/nauczyciel czy ktoś jeszcze nagle się pojawił i go zniszczył. Ma ktoś jakiś pomysł?:D
W sumie warte odnotowania może też być, że kiedyś z reguły oglądałem anime max do 40-50 odcinka, także ta scena musiała się gdzieś do tego 50ep pojawić i dodatkowo coś mi stroje świtają ala Bleach? Ale głowy sobie uciąć nie dam. |
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-06-2011, 22:52
|
|
|
Vision of escaflowne? |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-06-2011, 23:10
|
|
|
Jaki Escaflowne, tam nie dość, że żadnego mistrza nie było, to jeszcze anime ma tylko 26 odcinków... |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 30-06-2011, 12:10
|
|
|
Ale jest chłopak, który pojawia się i zabija potwora, więc opis by pasował. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
|